به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی عصر سه شنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: کمکهای بزرگی که دانشگاهها در دوران دفاع مقدس انجام دادند، نشان میدهد که با تلاش مضاعف و همت مراکز دانشگاهی و پژوهشی، بخش مهمی از نیازهای اساسی بخش تولید تامین خواهد شد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح توطئهها و برنامههای هیات حاکمه آمریکا و چند دولت دیگر برای انتشار اخبار جعلی و جنگ روانی با هدف ایجاد یاس و نگرانی در مردم؛ بازگشایی دانشگاهها را فرصت بزرگی برای روشنگری و امیدبخشی بیشتر به جامعه خواند و بر نقش مهم دستگاههای فرهنگی در این مقطع تاکید کرد.
در ادامه این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضا با بحث پیرامون موضوع نحوه مشارکت بیشتر دانشگاهها در حل مشکلات کشور، تاکید کردند: امروز در بخشهای زیادی در مجموعه دانشگاهی پیشرفتهای قابل قبولی به دست آمده و توانمندیهای در خور تحسینی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور وجود دارد و نظر به شرایطی که اکنون کشور در آن قرار دارد و با توجه به توطئههای دشمنان، ضرورت دارد که از ظرفیت علمی و توان دانشگاهی و دانشمندان و مراکز تحقیقاتی بیشتر و بهتر استفاده شود.
پس از طرح نظرات تعدادی از اعضا در این باره، با جمع بندی رییس جمهور و نظر شورا، مقرر شد در اسرع وقت مجموعه توان دانشگاهی، در جهت رفع نیازهای دارای فوریت و اولویت کشور در بخشهای مختلف علمی، صنعتی و کشاورزی و حتی موضوعات مختلف اجتماعی و اقتصادی کشور مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس مجموع پیشنهادات اساتید دانشگاهها و صاحبان فکر جمع بندی شده و به مجموعه نظام و به ویژه دستگاههای اجرایی و دولت ارائه خواهد شد.
بر این اساس نظرات مجموعه دانشگاهی و تحقیقاتی کشور، در بخشهایی که احیانا فناوریهایی مورد نیاز برای ساخت دستگاههای گوناگون تولیدی در داخل وجود دارد، به ویژه اگر در بخشهای جزئی وابستگی به خارج وجود دارد، در اولویت قرار گرفته و برای ساخت مانده این قطعات مرتبط با فناوریهای مورد نیاز کشور، از ظرفیت دانشمندان، محققین و فناوران داخل کشور بهره گرفته شود.
طرح بسیج دانشگاهها در زمینه ارائه راه حل و راهکار برای حل مشکلات کشور، با کمک معاون علمی رئیس جمهور، وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی با لحاظ موضوعات اولویت دار پیگیری شده و نظرات ارائه شده مورد استفاده دستگاههای مرتبط قرار خواهد گرفت و این موضوع با اولویت پیگیری و اجرا خواهد شد.
در این جلسه همچنین ادامه موضوع اساسنامه سازمان پرورش استعدادهای درخشان که در جلسه قبل آغاز شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضا رسید. بر این اساس نحوه شناسایی استعدادهای درخشان و تیزهوشان در این اساسنامه تعیین شد و با قوت و کیفیت بیشتر و بهتر از قبل از طریق این سازمان در سراسر کشور انجام خواهد شد تا شناسایی، پرورش و نهایتا شکوفایی و به بار نشستن این استعدادها از طریق مدارس و بعدها دانشگاههای کشور به شکل بهتری از طریق این سازمان حمایتگر نخبگان انجام شود.