وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح رتبهبندی معلمان مهمترین طرح نظاممندی است که لایحه آن در دستور دولت است؛ ۳ هفته پیش به دولت فرستادیم و در یکی از کمیسیونها در حال بررسی است که کلیات آن را تصویب کردند و وارد جزئیات میشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه افتتاح آموزشگاه شهدای دانایی روستای حصار قاضی جوادآباد در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات حقوقی فرهنگیان و افزایش انگیزه آنان، اظهار کرد: طرح رتبهبندی معلمان مهمترین طرح نظاممندی است که لایحه آن در دستور دولت است؛ ۳ هفته پیش به دولت فرستادیم و در یکی از کمیسیونها در حال بررسی است که کلیات آن را تصویب کردند و وارد جزئیات میشوند.
وی اضافه کرد: امیدوارم در سال جاری یعنی تا قبل از سال ۹۸، تکلیف این کار مشخص شود چراکه نمایندگان مجلس نیز بسیار کمک کار این موضوع هستند و فکر میکنم در مجلس با سرعت این مسیر طی شود.
بطحایی در پاسخ به این پرسش که «فرهنگیان چه زمانی طعم رتبهبندی را میچشند»، افزود: اکنون شرایط اقتصادی کشور از یک طرف و از طرف دیگر نظام پرداختها یک فرایندی را باید طی کند و پیشبینیام این است که این فرایند برای رتبهبندی سریع خواهد بود.
وی در خصوص روز ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار و روز دانشآموز گفت: این روز که با روز مقابله با استکبار مقارن شده است، شاید از هر دو جهت دارای معنی بسیار عمیقی است؛ دانشآموزان ما یکی از درسهای مهمی که در طی دوران مدرسه خود میگذرانند و مهارت و دانش مورد نیاز را کسب میکنند، این است که برای مبارزه با استکبار و حمایت از مظلوم باید ورزیدگی لازم را در خود ایجاد کنند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: شاید تقارن این دو موضوع را باید از این جهت به فال نیک گرفت که بخشی از هدف نظام تعلیم و تربیت ما این است که دانشآموزان با کسب آموزههای دوران مدرسهای، مبارزه با استکبار و حمایت از مظلوم را یاد بگیرند و تمرین کنند و خود را برای ساختن فردایی روشن و پرامید ذر کشور و جهان آماده کنند.
بطحایی درباره زیرساخت مدارس برای دانش آموزان مهاجر، ادامه داد: یکی از دلایل مشکل فضا و زیرساخت، منابعی است که برای این موضوع در طی سالهای گذشته تاکنون اختصاص پیدا کرده است.
وی سرعت رشد فضا و زیرساخت را نسبت به رشد دانش آموزان کمتر دانست و افزود: برای همین دلیل ما با این مشکل مواجه هستیم، اما خوشبختانه به همت همکاران این مسیر را بهبود میبخشیم؛ امروزه فضاهای آموزشی که به فضاهای آموزش و پرورش اضافه میشود و در اختیار نظام تعلیم و تربیت قرار میگیرد، نسبت به گذشته از حیث کمی رشد قابل توجهی را داشته است و بسیاری از مشکلات ما در این زمینه کاهش پیدا میکند.
بطحایی در خصوص کمکهای نهادهای بینالملل به تحصیل دانش آموزان اتباع اظهار کرد: قدردان تلاشهایی هستم که تاکنون نهادهای بینالملل به ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان داشتند، اما این تلاشها برای حدود ۵۰۰ هزار دانش آموز که ما در ایران افتخار میزبانی از آنها را داریم، کافی نیست.
وی ادامه داد: مجامع بین المللی بسیار بیشتر از آنچه کمک کنند، شعارش را میدهند و تبلیغات آن را میکنند در حالی که اثر عملیاتی آن در کشور ما خیلی کم است.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: یک پنجم دانشآموزان اتباع در شهرستانهای استان تهران در حال تحصیل هستند که عدد بسیار بالایی است و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان را اداره کل ما برای این دانشآموزان هزینه میکند.
وی ادامه داد: امروز در افتتاح این مدرسه حدود ۳۰۰ میلیون تومان را از کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان کمک گرفتیم که باید حجم کمکهای آنان به پناهندگان زیاد شود.