کد خبر:۷۱۷۹۲۸
شاکری در مناظره دانشگاه تهران:

دو سوم مقامات سیاسی نمی‌دانند FATF چیست/ باید در الزامات کمترین هزینه و بیشترین نتیجه را بگیریم

کارشناس مدیریت مالی در مناظره بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی FATF گفت: واقعیت این است دو سوم مقامات سیاسی نمی‌دانند اف‌ای تی اف چیست

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید شاکری، کارشناس مدیریت مالی در مناظره بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی FATF که با حضور زیباکلام، خضریان و مهدی پازوکی توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ظاهرا قرار نیست که چیزی از این جلسه یاد بگیریم، چون صحبت‌های آقای زیباکلام نشان داد که چیزی از اف‌ای تی اف نمی‌فهمد در هر حال این موضوع یک موضوع فنی و فروکاستن یک مسئله فنی به حرف‌های سیاسی خطاست. معتقدم باید در مقابل مباحث فنی عملگرایانه عمل کرد.

وی با بیان اینکه سی اف تی، پالرمو و اگموند ربطی به مسائل پولشویی داخلی ندارند و با این‌ها نمی‌توان جلوی اختلاس و یا فرار خاوری را گرفت، افزود: آقای طیب نیا یک اکشن پلن اف‌ای تی اف را امضا کرد و الان برای ما یکسری تعهدات تعیین شده است و قرار است این اکشن پلن را تکمیل کنند در هر حال این موضوعی است که هزینه‌های قطعی و نتایج احتمالی دارد.

شاکری با تاکید بر اینکه نباید مسائل فنی را آبیته و قرمزته کنیم، تصریح کرد: اف‌ای تی اف یک موضوع فنی و پیچیده است و بنده نمی‌گویم که خوب است یا بد، چون خوب و بد بودن آن بستگی به این دارد که ما با اکشن پلن اف‌ای تی اف چگونه برخورد نماییم.

این کارشناس مدیریت مالی با بیان اینکه سعی ما این است که در پذیرش الزامات اف‌ای تی اف کمترین هزینه و بیشترین نتیجه را بگیریم، افزود: برعکس این آقایان که می‌گویند ما مخالف آمریکا و غرب هستیم بنده در قضیه پذیرش الزامات اف‌ای تی اف معتقدم که نباید سیستم خر برفت و خر برفت را دنبال کنیم، چون در این زمینه باید با فکر و تعقل عمل کرد معتقدم این موضوع اصلاح طلبی و اصولگرایی نیست.

وی از پذیرش الزامات اف‌ای تی اف به عنوان یک موضوع فنی و پیچیدگی‌های زیاد نام برد و افزود: واقعیت این است دو سوم مقامات سیاسی نمی‌دانند اف‌ای تی اف چیست مثلا آقای آخوندی گفته است اف‌ای تی اف ۱۹۰ عضو دارد در حالی که تنها ۳۵ کشور عضو این نهاد هستند. از طرفی حتی برخی از موافقین و مخالفین اف‌ای تی اف نیز نمی‌توانند آن را به درستی تلفظ کنند. در هر حال خدا ما را از سیاست زدگی دور کند.

شاکری با اشاره به اینکه اف‌ای تی اف یک نهاد مشاوره‌ای بین المللی است و برای هر کشور یک اکشن پلن نوشته که ما به بخش‌هایی از اکشن پلن ایران که محرمانه هم هستند معترضیم، افزود: آقایان می‌گویند اگر لازم باشد از سی اف تی خارج می‌شویم، اما این در حالی است که خروج از این کنوانسیون یک سال بعد انشا می‌شود و بعد ما می‌توانیم بیرون بیاییم.

این کارشناس مدیریت مالی با بیان اینکه FIU در بحث پولشویی جا‌هایی را که باید سفت بچسبد رها کرده است افزود: ما سه بسته را برای روابط ایران با اروپا، چین و روسیه تهیه کرده ایم که از طرف رئیس جمهور هم مورد استقبال قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: برخی‌ها فکر می‌کنند که اگر ما اکشن پلن اف‌ای تی اف را بپذیریم از بیانیه و لیست سیاه خارج می‌شویم، اما این اشتباه است.

شاکری با اشاره به اینکه برای نوشتن اکشن پلن ایران از یک وکیل ایرانی استفاده شده تصریح کرد: بحث این است که اگر ایران این اکشن پلن را اجرا کند باز هم پس از این همه دویدن‌ها ممکن است اف‌ای تی اف یک اکشن پلن جدید ارائه کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار