گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینبسادات میرسلطانی؛ ۹۵ درصد ورودیهای امسال دانشگاه تهران در سنین بالای ۳۰ و ۴۰ سال بودند! شنیدن این خبر در وهله اول برای ما هم عجیب بود، اما هنگامیکه به عکسهای گرفته شده از مراسم ورودیهای دانشگاه تهران که با حضور روحانی برگزار شد دقت کردیم به صحت و سقم این خبر پی بردیم و از دانشجویان حاضر نیز جویا شدیم.
خبر رسید که دانشجویان حاضر در سالن ۵ درصد از جمعیت آنجا و باقی جمعیت اسکورت روحانی و کارکنان و اساتید دانشگاه بودند.
اما سوال اینجاست که مگر این مراسم برای دانشجویان درنظر گرفته نشده؟! پس چرا فقط ۵ درصد؟! آن هم دانشجویانی که به صورت گزینشی اجازه ورود داشتند.
بقیه دانشجویان کجا بودند؟
مطابق رسم هرساله و به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها، رییس جمهور با اسکورت همیشگی خود به سیاسی ترین دانشگاه ایران رفت و همانند همیشه سخنرانی کرد، اما استقبال دانشجویان کاملا متفاوتتر از همیشه بود.
دانشجویان مخالف امروز دولت، اینبار ازهر دو طیف موافق و مخالف (دیروز) روحانی بودند.
دانشجویان تمام تلاششان را کردند که با در دست داشتن پلاکاردها و دادن شعارهایی از قبیل:
«صدامون رو بریدند با رای مون پز میدن
روحانی بشنو صدای ملت
واعظی استعفا استعفا
وزیر بیکفایت استعفا استعفا
دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد
دانشگاه پادگان نیست
رای ما را دزدیدند دارند دارن باهاش پز میدند
صدامون رو بریدند با رایمون پز میدند
تهران شده بازداشتگاه اوین شده دانشگاه»
و یا در مقابل گروهی دیگر از دانشجویان که با سر دادن شعارهایی نظیر «اختلاسها کم بشه مشکل ما حل میشه»، «وزیر سرمایه دار نمیخواهیم»، «مسئولین مرفه مایه ننگ ملت»، «رویکرد اقتصادی غلط، افزایش فاصله طبقاتی»، «رئیس جمهور به جای نگاه به دشمن به دست جوانان بنگرد»، «مرفهان بی درد مایه ننگ ملت» و برخی شعارهای سیاسی و صنفی دیگر خواستار پاسخ رئیس جمهور شوند.
این شعارها و پلاکارها برای این بود که دانشجویان بتوانند در نبود فضای رسانه ای در دانشگاه حرف خود را بزنند و دیده شوند.
در همان زمان بود که داخل سالن و در حضور روحانی حاشیه دیگری رخ داد.
اینبار دختری به نام فائزه حسن زاده دانشجوی کارشناسی علوم اجتماعی دانشگاه تهران که به سختی وارد سالن شده بود بعد از سخنان روحانی با صدای بلند و با شجاعت تمام ایستاد و جملاتی را اینچنین گفت: آقای روحانی ما از شما مطالبه داریم. چرا به دانشجویان تریبون ندادید؟ این صحبتهای شما را میتوانستیم شب در اخبار تلویزیون کامل گوش کنیم، چه لزومی به حضور شما در فضای دانشگاه بود؟ دانشجو باید در مواجهه مستقیم با رئیس جمهور، مطالباتش را بگوید و نقدهایش را وارد کند. لطف کنید تشریف ببرید بیرون و صدای بلند دانشجویان را بشنوید که شعار میدهند و مطالبه دارند.
صحبتهای او همراه شد با اخم شدید رئیس جمهور که حتی نایستاد که به صحبتهای او گوش دهد. تمام سالن گوش شده بود، ولی انگار آقای روحانی قصدی برای گوش دادن به صحبتهای دانشجویان را نداشتند.
انتهای صحبتهای او با تحسین و تشویق عدهای از میهمانان همراه شد که این تحسین میتوانست شامل آقای رئیس جمهور شود اگر مجال میدادند.
حضور روحانی در دانشگاه و امنیتی کردن محیط تحصیل از یک سو و گزینشی کردن ورود (۵ درصدی) دانشجویان به مراسم از سوی دیگر، واکنشهای بسیاری از جانب دانشجویان در فضای دانشگاه و همچنین فضای مجازی را به همراه داشت.
ما به سراغ تعدادی از این واکنشهای مجازی_توییتری رفتیم که در ادامه به شرح آنها پرداختیم.
فاطمه ملک عکسهایی از میزبانی رهبر از دانشجویان و میزبانی دانشجویان از روحانی و اسکورتش را کنار هم قرار داده و خطاب به دولتمردان نوشت:این عکسارو بذارید کنارهم و بعد آزادی بیان روتوضیح ندین، همین که فهمیدید کافیه.
زهرا ظرفچی با لحنی کنایه دار از سانسور شدن قسمت هایی. از مراسم گفت:سانسور فقط اونجا که امروز تو دیدار روحانی در دانشگاه تهران یه خانم دانشجو پاشده حرف زده، اما فیلمشو کات کردن!
رضا سلیم اتفاقات اینروزهای دانشگاه تلخ میداند و در ارتباط با ظرفیت جنبش دانشجویی در سیاسیترین دانشگاه ایران و فاصله از انتظارات رهبری گفت:چه روزهای تلخی ظرفیت جنبش دانشجویی در سیاسیترین دانشگاه کشور همین چند ده نفر بود! هرروز بدتر از دیروز! صاحبان فکر دانشگاهی این تشکلها و جنبشها را ازسیاست زدگی و فدایی احزاب شدن نجات دهند! صدها کیلومتر با انتظارات رهبری فاصله داریم.
صدامونو بریدن
دارن باهاش پز میدن
این شعار دانشجویان اصلاح طلب دانشگاه تهران است که محمد رضا محمدی در توییت خودبه آن اینگونه اشاره کرده:
ساراعاقلی هم اشارهای به قسمتی از صحبتهای روحانی کرد و با تایید آن افزود:حقیقتا دانشگاه هم ازدولت انتظارات خیلی بیشتری دارد.
مثلا اینکه وقتی به عنوان مهمان به دانشگاه میاید صاحبخونه (دانشجو) را از خانه خودش بیرون نکند یا میهمان خوبی باشد و به حرف میزبان گوش کند.
همان دانشجویانی که تا دیروز شعار با روحانی تا ۱۴۰۰ میدادند و جایشان در صندلیهای جلویی سخنرانیهای تبلیغاتی روحانی بود، امروز حتی به سالن راه داده نشدند"اینها قسمتی از توییت کاربری به نام مسعود امیری کلایی بود که در ادامه توییت خود به انقضای این افراد برای روحانی اشاره کرده و پانویسی هم برای توییت و عکس آن با این عنوان نوشته:تجمع اعتراضی دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه تهران"شاخه اصلاح طلب"علیه روحانی.
کاربر بابک، یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در ارتباط با عکسی از مراسم ورودیهای جدید دانشگاه تهران نقد خود را با لحنی کنایه دار اینطور توییت کرد: بله...
متاسفانه، این بود خروجی دانشگاه ما...
محمدرضا باقری در ارتباط با واکنشها پس از سخنرانی روحانی در دانشگاه تهران نوشت:واکنشها به سخنرانی دیروز روحانی در دانشگاه درفضای مجازی تهران کم بود، روحانی عادی شده، خودش، کارهاش، حرفاش، نه طرفداراش حس هواداری قبل رو دارن نه مخالفانش حال مخالفت.
"ای کاش باز هم کاری نمیکردید بلکه وضعیت از این که هست بهتر میشد"
کاربری با نام آقاسم به قسمتی از سخنرانی روحانی اینگونه اعتراض کرد و در ادامه اینطور نوشت: روحانی او دانشگاه تهران گفته:سال ۹۲ هنوز دولت را شروع نکرده بودیم که باز آرام شد و دلار پایین آمد، درحالی که ما کاری نکرده بودیم.
کاش باز هم کاری نمیکردید بلکه وضعیت از اینی که هست بهتر میشد.
روحانی در دانشگاه تهران در ارتباط با امید درمانی در جامعه سخنرانی کرد که پیرو این سخنان یکی از کاربران توییتر به نام مجتبی آراد چند راه حل کمکی به روحانی را اینگونه ارایه داد:
وزرای بی درد و ناکارآمد
جنگ روانی و رسانهای
چشم دوختن به دست خارجیها
فاصله گرفتن از نصایح رهبر رو کنار بگذارید و اقتصاد مقاومتی رو در پیش بگیرید تا جامعه مملو از امید شود.
فضای زرد رسانههای سبز و بنفش نیز با تیترهای درشت خود در ایجاد موج مثبت به نفع روحانی تمام تلاش خود را کرده، گویی که اخبار رسیده از سوی دانشجویان راه نداده به مراسم دروغ محض بوده و هیچ گونه اعتراضی در محیط دانشگاه تهران رخ نداده است.
برای مثال روزنامه آرمان امروز که با تیتر درشتی نوشته:اعتراض دانشجویان-تحمل روحانی
که یکی از کاربران توییتر به نام ابوالفضل مظاهری در این خصوص توییتی از را در ادامه میبینید:
روحانی حتی حاضر به شنیدن صدای دانشجوی معترض داخل سالن نشده و با بی توجهی سالن را ترک کرده؛ دقیقا کدوم تحمل؟!