تصمیم آموزش و پرورش برای پخش مسابقه فوتبال در مدارس از زاویهای میتواند تغییری بر رویهها و مقررات خشک و دست وپاگیر حاکم بر مدارس باشد، اما از سوی دیگر با توجه به امکانات موجود، وضعیتهای مختلفی را میتوان در مدارس برای پخش مسابقه فوتبال مشاهده کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دانش آموزان صبح امروز در حالی روانه مدارس شدند که تمام تلاش آنها در روزهای گذشته از کمپین تعطیلی شنبه تا کامنتهای متعدد برای آقای وزیر در صفحه شخصی اش به تعطیلی امروز ختم نشد.
اما اصرار آنها برای تعطیلی امروز به پخش مسابقه فینال جام ملتهای آسیا مربوط است که تیم پرسپولیس به عنوان نماینده ایران به مصاف تیم کاشیما ژاپن خواهد رفت و ساعت بازی ۹.۳۰ صبح و دقیقا همزمان با فعالیت مدارس است.
دانش آموزان از روزها قبل با مراجعه به صفحه شخصی وزیر آموزش و پرورش درخواست تعطیلی مدارس را مطرح کردند. درخواستهایی که تعداد آنها آنقدر زیاد بود که وزیر آموزش و پرورش را ناگزیر از پاسخگویی به دانش آموزان کرد.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در واکنش به درخواست دانش آموزان در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد: تعطیلی مدارس که ممکن نیست، اما از مدیران محترم میخواهم چنانچه امکانات لازم را داشته باشند شرایط پخش مسابقه را در مدارس فراهم کنند.
پس از آن هم بخشنامهای از سوی دفتر وزیر ابلاغ شد با این مضمون که با عنایت به برگزاری بازی فینال فوتبال جام باشگاههای آسیا ساعت ۹.۳۰ صبح روز شنبه مورخه ۱۲ آبان ۹۷ و اشتیاق وافر دانشآموزان به تماشای مسابقات ورزشی، مقتضی است با توجه به عدم تعطیلی واحدهای آموزشی نسبت به پخش مستقیم این مسابقه بر اساس ظرفیت و امکانات آموزش و پرورش در کلیه مدارس و تمام مقاطع (دخترانه و پسرانه) مطابق ضوابط و مقررات برنامه ریزی و اقدام نمایند.
البته برخی معلمان میگویند قبل از بخشنامه وزیر در شورای مدرسه تصمیم گرفته بودند مسابقه فوتبال را برای بچهها پخش کنند.
در این رابطه یکی از معلمان منطقه ۱۸ شهر تهران میگوید: قبل از بخشنامه وزیر، شورای مدرسه تصمیم به پخش مسابقه فوتبال داشت، اما با توجه به اینکه مدرسه امکانات لازم را ندارد از طریق رادیو مسابقه را برای دانش آموزان پخش میکنیم هر چند که برای آنها جذابیتی نخواهد داشت.
برخی مدارس نیز که اوضاعشان بهتر است و امکانات لازم را در اختیار دارند، سالن آمفی تئاتر مدرسه را برای پخش مسابقه فوتبال آماده کرده اند. در مقابل مدارس دیگری هم هستند که با وجود داشتن امکانات، آموزش را در اولویت میدانند و از روزهای گذشته به دانش آموزان اولتیماتوم داده اند که خبری از پخش فوتبال نیست و آنها باید در کلاس درس حاضر باشند و مشغول امتحانات میان ترم!
و صد البته که تعداد زیادی از مدارس هم فضای مناسب و تجهیزات مورد نیاز برای پخش مسابقه فوتبال را ندارند. دانش آموزان هم در پیامهای متعددی که برای وزیر آموزش و پرورش ارسال کرده اند از نبود امکانات در مدرسه برای پخش مسابقه فوتبال گفتند. مدارس در این وضعیت دو راه بیشتر دارند یا باید از پخش مسابقه منصرف شده و بچهها را روانه کلاس درس کنند یا اگر بخواهند به بخشنامه وزارتخانه توجه کنند باید به پخش زنده رادیویی اکتفا کنند.
البته برخی معلمان هم به دردسرهای احتمالی تماشای فوتبال در مدرسه و دور هم جمع شدن ۲۰۰ تا ۳۰۰ دانش آموز و چالشهای احتمالی اشاره میکنند.
به هر حال امروز مدارس باتوجه به میزان امکانات خود، اقدام به پخش مسابقه فوتبال برای دانش آموزان میکنند. مدارسی که با داشتن امکانات در سالنهای خود مسابقه را پخش، مدارسی که به پخش رادیویی اکتفا میکنند و مدارسی که ترجیح میدهند به جریان آموزش در کلاس درس ادامه دهند.