رییس سازمان امداد ونجات در نشست خبری تشریح خدمات امدادی_درمانی جمعیت هلال احمر در اربعین امسال گفت:۱۲۰۴۶کل مراجعات به سازمان امداد و نجات در ایام اربعین است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی سلیمی در نشست خبری جمع بندی فعالیتهای امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر اظهار داشت:این طرحاز۲۱ مهرماه اغاز و با توجه به ازدحام جمعیت و ورود زیاد مردم به مرز مهران تا پایان امروز ادامه داشته است.
وی ادامه داد:۱۲۹۳۶ نفر نیروی عملیاتی در این طرح شرکت داشتند.
سلیمی در ادامه گفت:جمعیت هلال احمر در اربعین حسینی دو ماموریت در داخل و خارج از کشور را برنامهریزی و اجرا نمود که در داخل کشور و تا رسیدن به مرزهای زمینی مهران، شلمچه، چزابه، دوقارون و میرجاوه سازمان امداد و نجات اقدامات لازم را برای کمک به زائران انجام داده و در خارج از مرزها و در کشور عراق نیز مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر اقداماتی شامل ارائه خدمات درمانی به زائران در کربلا، کاظمین، سامرا، کوت، حله و نجف را ارائه کرد.
وی ادامه داد: ۴۷۷ پایگاه امداد و نجات بین شهری در سراسر کشور جهت پوشش امدادی زائران آمادگی لازم را داشت و همچنین ۸۷ پایگاه امداد و نجات ثابت، موقت و سیار در استانهای ایلام و خوزستان فعال بودند.
سلیمی افزود: ۸۰ پایگاه امداد و نجات بین شهری استانهای معین در محورهای مواصلاتی منتهی به مرزهای خروجی به صورت آمادهباش بودند و ۱۲ هزار و ۹۳۶ نفر که ازا ین تعداد ۹ هزار و ۴۷۱ نفر در داخل کشور و ۳ هزار و ۴۶۵ نفر در خارج از کشور حضور داشتند، به کار گرفته شدند. سلیمی ادامه داد: ۱۱۸ دستگاه آمبولانس که از این تعداد ۸۸ دستگاه در داخل کشور و ۳۰ دستگاه در برونمرزی حضور داشتند استفاده شد و همچنین ۲۰ دستگاه موتورسیکلت امبولانسی، ۴۲ دستگاه خودروی نجات و عملیاتی و ۴ دستگکاه خودروی فرماندهی ارتباطات و ۴ فروند بالگرد نیز در خدمت زائران حسینی بود.
سلیمی اضافه کرد: ۱۲۰۰۴۶ کل مراجعین به قرارگاههای سازمان امداد و نجات در طول مسیر سفر اربعین مراجعه کردند که ازا ین تعداد ۲۴۵ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند همچنین ۲۹ هزار و ۴۱۶ نفر به صورت سرپایی، ۱۶ هزار و ۳۱۳ نفر خدمات پزشکی، ۷۴ هزار و ۷۲ نفر اسکان گرفتند.
سلیمی اضافه کرد: ۲۳۰ نفراز زائران مصدوم از کشور عراق به ایران منتقل شدند که از این تعداد ۲۱۲ نفر از مرز مهران، ۱۱ نفر از شلمجه و ۷ نفر از چزابه وارد خاک ایران شدند. اعزام مصدومین و بیماران توسط آمبولانس به مراکز درمانی ۷۴۹ مورد بوده است. وی با بیان اینکه ۱۱۶ نفر در حوادث ترافیکی آسیب دیدند از این تعداد ۱۷ نفر به مراکز درمانی منتقل، ۱۱ نفر به صورت سرپایی درمان و ۱۲ نفر رهاسازی شدند.
انتقال ۱۴ تریلی دارو به اربعین /۵۷ مورد فوتی در اربعین رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر احمر در نشست خبری تشریح خدمات امدادی-درمانی جمعیت هلال احمر در اربعین ۹۷ گفت:با تسلیت ایام عزاداری ماه صفر اربعین امسال به پابان رسید و خدمات جمعیت همچنان تا پایان صفر ادامه دارد
سید علی مرعشی اظهار داشت: ۱۴ تریلی دارو به کشور عراق انتقال که با توجه به شرایط داروی کشور بخشی در اسفندماه سال گذشته و بخشی بعد از مراسم حج جمع اوری شده بود.
وی گفت:سال گذشته ۱۴۶۰ نیروی عملیاتی شامل پزشکان، پرستاران آزمایشگاه امدادگران ونجات گران وتکنیسینهای اورژانس حضور داشتند که امسال این تعداددافزایش یافت.
مرعشی در ادامه اضافه کرد: امسال تعداد آمبولانسها نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده بود و ۳۰ دستگاه آمبولانس و و ۸۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس برای انتقال بیماران و مصدومان سوانح رانندگی در خدمت زائران اربعین بودند.
وی با بیان اینکه اربعین امسال پروژه سختی بود وبه خوبی انجام شد، افزود: همچنین تعداد نیروهای به کار گیری شده در این مراسم نسبت به سال گذشته افزایش چشم گیری داشت.
مرعشی گفت: سال گذشته ۱۴۶۰ نیروی عملیاتی شامل پزشکان، متخصصان، پرستاران، آزمایشگاه، امدادگران، نجاتگران و تکنسینهای اورژانس که در آمبولانسها بودند حضور داشتند و ۲۴ آمبولانس سال گذشته امسال به ۳۰ آمبولانس افزایش پیدا کرد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اظهار کرد: از هشتم ماه صفر تا پایان ماه صفر نیروهای ما در خدمت زائران حسینی هستند و طبیعی است در این زمان زیاد برای نیروهایی که بین راه میمانند و از شرایط استراحت و بهداشتی کمتری نسبت به نجف و کربلا برخوردار هستند شرایط سختی را پیش رویشان قرار میدهد.
وی گفت: پس از اربعین ایستگاههای بین راهی جمع آوری شدهاند، اما در نجف وکربلا همکاران مشغول فعالیت هستند.
مرعشی در ادامه اضافه کرد: امسال حرکتی نو انجام گرفت و آن استفاده از همکاران متخصص طب سنتی در ایام اربعین بود. ۲۵ نفر که ۶ نفر از این افراد متخصصین طب سنتی و فارغ التحصیل دانشگاه بودند به زائران خدمت کردند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: این متخصصان آمار خوبی در حوزه دارویی، درمانی و ماساژ داشتند که در مجموع ۱۳ هزار و ۹۰۰ خدمت به ۴ هزار زائر ایرانی و غیر ایرانی ارائه کردند.
وی بیان کرد: ۴۰ پایگاه در نجف، کربلا، سامرا، کوت و حله داشتیم که در کوت بیمارستان صحرائی علم کردیم که این امر با همکاری NGOها صورت گرفت همچنین بسیج جامعه پزشکی، بهداری نیروی سپاه، ستاد مشترک ارتش و شهرداری تهران نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم با هلال احمر همکاری داشتند.
مرعشی گفت: ۳۹۹ نفر از بیماران انتقال پیدا کردند که از این تعداد ۱۵۳ مورد توسط آمبولانس واتوبوس آمبولانس به داخل کشور منتقل شدند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمربا بیان اینکه ۱ میلیون خدمت به زائران اربعین حسینی صورت گرفته، افزود: متاسفانه ۵۷ مورد فوتی داشتهایم که ۲۷ مورد از آنها در تصادفات جان خود را از دست دادهاند و اغلب اجساد این جانباختگان به داخل کشور منتقل شده و تنها یک مورد در کربلا و یک مورد در نجف دفن شدهاند.
وی افزود: امسال تیم تخصصی ما در بیمارستان الحسین حضور داشتند و خوشبختانه در درمان اعمال جراحی به صورت مستقیم شرکت پیدا کردند و امیدواریم با آسیب شناسی اربعین سال گذشته مشکلات کمتری را در ارائه خدمات به زائران داشته باشیم.
مرعشی ادامه داد: ۱ میلیون و ۷۶۳ هزار نفر به صورت زمینی و هوایی از مرز ایران خارج شده که ازاین تعداد ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر با اتمام مراسم اربعین وارد کشور شده اند و مابقی زائران بعد از پایان سفر خاک کشور عراق را ترک میکنند که برای این تعداد، همکاران بنده در نجف وکربلا حضور دارند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمرگفت: به غیر از زائران ایرانی حدود ۲۰ میلیون نفر زائر از کشورهای دیگر، آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در مراسم پیاده روی اربعین حسینی حضور داشتند که با وجود عدم زیرساختهای لازم از جاده تا آب بهداشتی، مسائل بهداشتی و بیمارستان انتظار هر اتفاقی را داشتیم که خوشبختانه با مورد حادی رو به رو نشدیم.
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد بیماران اسهال، استفراغ و مسمومیت غذایی از عدد بسیار پایینی برخوردار بوده است گفت: اختلاف نظری بین یک جراح ایرانی وجراح عراقی صورت گرفته بود که این مسئله در همان یک روز قبل از اربعین خاتمه یافت و متخصصان ایرانی درروز اربعین خاک کشور عراق را ترک کردند.
مرعشی ادامه داد: باقیمانده داروها که درکشور عراق مانده است در یک انبار بزرگ قرار خواهد گرفت و ما همیشه اعلام کرده ایم که عزیزانی که قصد دارند با ما همکاری کنند از قبل با ما هماهنگ باشند تا بتوانیم به زائران حسینی خدمات درمانی وسیعتری را ارائه بدهیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمرگفت: به غیر از ایرانیها خود عراقیها نیز از خدمات درمانی و دارویی ما استفاده کردند و چند ایستگاه ما درکشور عراق به صورت رایگان دارو به عراقیها ارائه میداد که باند کشی و پماد پیروکسی کام از بیشترین داروهایی بود که عراقیها از ما دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه در طول سال یک بار داروها را با هماهنگی وزارت بهداشت عراق به این کشور منتقل میکنیم، افزود: داروها با تاریخ مصرف و انقضا طولانی است که تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی وقت دارند.