به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به تازگی علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در حاشیه مراسم رونمایی از مجموعه آثار حمید سبزواری در سخنانی عنوان کرده است که سرود ملی ایران نیاز به تغییر دارد.
قزوه در توضیح این مساله عنوان داشته که این سرود دارای بنمایه و وزن حماسی نیست و باید از نو با شعری که شاعران جوان و حماسیسرای این روزگار آن را خواهند سرود، ساخته شود.
این اظهار نظر که در شبکههای مجازی بازتاب پیدا کرد این مساله را به وجود میآورد که آیا چنین ادعایی درباره سرود ملی ایران صحت دارد و این سرود دارای لحنی غیرحماسی است و دیگر اینکه سازوکار تغییر این سرود چگونه است.
در این خصوص حسن ریاحی سازنده قطعه موسیقایی سرود ملی ایران در گفتگو با یکی از خبرگزاری درباره شائبه حماسی نبودن آن گفت: من این سرود را در گام ماژور و پیش درآمد ماهور ساختم و رویکردم در آن حالتی حماسی نیز داشت. چه در شروع و چه در اوج و چه در پایان با این همه اگر امروزه پیشنهاد کنند که این سرود را تغییر دهند ایرادی بر آن نمیبینم و تعصبی به این ساخته ندارم.
وی ادامه داد: ساختن یک قطعه موسیقایی یک دقیقهای که بخواهد مفاهیم و موضوعات زیادی را در خود بگنجاند کار سختی است و فکر نمیکنم بشود به سادگی از عهده این کار برآمد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان اصلاح بخشیهایی از این قطعه را میسر میداند یا خیر نیز گفت: فکر نمیکنم بشود این قطعه را تغییر داد. کار سختی است. همه تنطیماتش به هم میریزد و حتی لازم است دوباره برای قطعه تازه شعری سروده شود. من اصلاحی برای این قطعه به فکرم نمیرسد و آنچه هست بافت یکدستی دارد و اصلاحش کار سادهای به نظر نمیرسد.
ریاحی همچنین با اشاره به اینکه شعر این قطعه پس از ساخت آن تهیه و به روی آن قرار گفت، نیز گفت: آن زمان گروهی بودند که برای ایجاد این شعر تلاش کردند و سرپرستی آنها با آقای ساعد باقری بود و فکر میکنم ایشان بیشترین نقش در شکلگرفتن این سرود را داشتند.