رفع مشکلات روزمره هر صنف و شغلی مدتها است که ذهن صاحبان ایده و پژوهشگران را مشغول کرده است، از این رو یک مخترع ایرانی با اقدام نوآورانه ساخت یک ربات هوشمند، مشکلات صنف خود را همواره کرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی– همیشه داشتن مدارک تحصیلی و مدارج عالیه مسبب راهگشایی مشکلات و خلق رویدادهای تازه نیست و گاهی عشق و علاقه هم به پیدایش راهی نو منجر میشود. کافی است قدری به اطراف خود نگاهی بیندازید، با رصد اختراعات و ابداعات جهان به راحتی میتوانید نوآوریهایی را بیابید که جوانان کم سن و سال یا افرادی بدون تحصیلات خاص دانشگاهی مبدع آنها بودهاند.
چرا راه دور برویم، همین چند روز گذشته یک ایرانی دارنده مدرک کاردانی مقام دوم مسابقات بینالمللی اختراعات را کسب کرد و با اختراع خود خدمتی نوین را در اختیار هم صنفیهای خود گذاشت. حسن میرزانژاد مدیر و موسس آموزشگاه مراقبت و زیبایی نیک رویان که ۱۲ سال است در زمینه آموزش فعالیت میکند، مخترع ربات پیرایشگر درجهان است و به تازگی توانسته آن را به ثبت برساند.
حسن میرزانژاد مخترع جهانی ربات هوشمند پیرایشگر موی سر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره این ایده گفت: چندین سال است که در حرفه آرایشگری مشغول فعالیت هستم و با مشکلات این حرفه به خوبی آشنایی دارم از این رو تصمیم گرفتم برای هرچه کمتر کردن این مشکلات رباتی را طراحی و به هم صنفیهای خود ارائه کنم.
ربات پیرایشگر موی سر نتیجه بهرهگیری از تکنولوژی رباتیک و مکاترونیک
وی ادامه داد: از آنجایی که فارغالتحصیل مقطع کاردانی فنیوحرفهای در حوزه شغلی خود هستم برای طراحی این ربات ضمن مطالعه حوزه مکانیک، از مهندسان و افراد متخصص حوزه رباتیک و ... بهره گرفتم و سرانجام ربات پیرایشگر موی سر با بهرهگیری از تکنولوژی رباتیک و مکاترونیک ساخته شد که توانایی پیرایش کلیه مدل موهای مردانه و زنانه را با سرعت، دقت و کیفیت بالا بدون برخورد فیزیکی با پوست سر و بدون ریختن موهای کوتاه شده روی بدن و زمین دارد.
میرزانژاد بیان کرد: ربات پیرایشگر موی سر برای اولین بار است که در جهان طراحی و ساخته شده و بهرهگیری از آن در سالنهای آرایشی کیفیت و سرعت خدماتدهی را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه ربات ایرانی پیرایشگر مشابهی ندارد، ادامه داد: به کمک این ربات، عمده کار پیرایشگران که با قیچی و ماشین پیرایش است، حذف میشود و پیرایشگر تنها به شستشو و فرم دهی سر میپردازد.
رباتی که آرایشگران را از داشتن قیچی بینیاز میکند
این مخترع درباره مزایای کلی استفاده از این ربات در سالنهای آرایشی عنوان کرد: از مزایای قابل توجه این ربات عدم نیاز به قیچی و شانه، تا ۹۵ درصد ماشین اصلاح، جلوگیری از مشکلات و بیماریهای آرایشگران از قبیل، مچ درد، کمردرد، واریس و سایر بیماریهای مربوط به این حرفه خواهد بود.
میرزانژاد درباره نحوه عملکرد ربات پیرایشگر توضیح داد: با توجه به آنکه مدل موهای مختلف برای ربات تعریف میشود، دستگاه کاملا هوشمند براساس علم مورفولوژی (چهره شناسی) مدل موی مناسب با سر و صورت مشتری را به او معرفی میکند و مراحل پیرایش با دقت بالا و کاملا بهداشتی انجام میگیرد، در انتهای کار سیستم مکنده بکار رفته در ربات همه موها را جمع کرده و مویی روی زمین ریخته نمیشود.
به گفته وی، سایر مراحل کار که نیاز به ظریف کاری دارد مثل تیغ زدن و خط انداختن، شستشو و فرم دهی با سشوار را آرایشگر بعد از اتمام کار ربات انجام میدهد یعنی ربات ۹۵ درصد کار را انجام داده و آرایشگر بقیه مراحل پایانی را انجام میدهد.
این مخترع گفت: کار طراحی و کاشت مو یکی دیگر از خدمات این دستگاه است که بر حسب خواسته مشتری و مدلهای مختلف روی سر انجام میشود. به دلیل هوشمندی ربات آناتومی سر، جنس پوست، مو وغیره را میشناسد به خوبی عملیات کاشت مو را انجام میدهد.
یک مدال طلا و یک مدال نقره برای یک نوآوری
میرزانژاد با اشاره به ثبت اختراع و دریافت جایزه بینالمللی عنوان کرد: ربات برای اولین بار در مسابقه بینالمللی iENA نورنبرگ آلمان رونمایی شد و موفق به کسب مدال نقره این مسابقه شدم.
وی ادامه داد: نوین بودن این دستگاه در دنیا باعث شد تا با استقبال خوبی از طرف بازدیدکنندگان، داوران و شرکتهای مختلفی روبهرو شود و جدا از داوری اصلی مسابقه نورنبرگ، از مرکز علوم و تحقیقات تایلند هم مدال طلا و مدرک بهترین اختراع به این ربات اهدا شد.
میرزانژاد درباره مسابقه بینالمللی iENA اظهار داشت: نمایشگاه و مسابقات بینالمللی اختراعات و محصولات جدید نورنبرگ (iENA) ١ الی ۴ نوامبر ٢٠١٨ مصادف با ۱۰ الی ۱۳ آبان ١٣٩٧ در شهر نورنبرگ آلمان برگزار شد. این نمایشگاه مهمترین نمایشگاه تجاری تخصصی ایدهها، اختراعات، نوآوریها و محصولات جدید در سطح بینالمللی است و سال ٢٠١٨ هفتادمین سال برگزاری این نمایشگاه بود.
یک ایرانی برنده رقابت ۴۰۰ مخترع
وی با بیان اینکه نمایشگاه اختراعات و محصولات جدید نورنبرگ مخترعان و مبتکران را از سراسر دنیا به مدت چهار روز در نورنبرگ گرد هم میآورد، ادامه داد: در این نمایشگاه ٧٢١ اختراع از ۵٢ کشور ارائه شد که هنوز به بازار عرضه نشدهاند. بیش از ۴۰۰ مخترع در نمایشگاه امسال حضور داشتند و طرحها و اختراعات خود را به نمایش گذاشتند.
این مخترع بیان کرد: برای من افتخار بزرگی است که به عنوان یک ایرانی دستگاهی را اختراع کرده ام که در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفته و ضمن تغییر دنیای آرایشگران، امکانات آرایشگرها و کیفیت کار و خدمات آنها را ارتقا خواهد داد.
میرزانژاد در مورد هزینههای طراحی و ساخت ربات گفت: هزینه میلیاردی ساخت و طراحی کاملا به صورت شخصی تامین شد، اما بالطبع با جذب سرمایهگذاران ایرانی و تولید انبوه این ربات برای آرایشگاههای مختلف هزینههای ساخت و فروش محصول کاهش پیدا خواهد کرد.