رئیس اتحادیه آجیل گفت: در صورتی که قیمت میانگین پسته صادراتی را ۱۲ دلار در نظر بگیریم قیمت عمده این محصول معادل ۱۸۰ هزار تومان میشود که با در نظر گرفتن سود ۱۰ درصدی خرده فروشی قیمت آن در بازار به ۲۰۰ هزار تومان میرسد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی احمدی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره دلیل افزایش قیمت پسته در بازار و رسیدن قیمت آن به هر کیلوگرم ۲۰۰ هزار تومان، اظهار کرد: پسته یک کالای بین المللی است و همیشه بر اساس قیمتهای بین المللی نرخ آن در بازار داخلی نیز تعیین میشود.
وی افزود: در سالهایی هم که این محصول در کشور مصرف و مورد استقبال قرار میگیرد حداکثر ۲۰ درصد آن در داخل مورد استفاده و مابقی صادر میشود.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار ادامه داد: مقدار تولید نیز در سال جاری کاهش یافته است که این امر نیز بر افزایش قیمت پسته در بازار داخلی تاثیر گذار است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی میزان تولید پسته در سال جاری حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است، اما برخی میزان کاهش تولید را ۶۰ تا ۷۰ درصد میدانند.
احمدی گفت: با در نظر گرفتن تولید مانده در انبار از سال قبل میزان کاهش تولید در سال جاری به ۵۰ درصد کاهش یافته است که اگر دلار نیز گران نمیشد، امسال قیمت پسته در بازار داخلی افزایش مییافت.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اظهار داشت: قیمت جهانی پسته ایرانی در دنیا ۸ تا ۱۵ دلار است که در صورتی که قیمت متوسط آن را ۱۲ دلار در نظر بگیریم، قیمت عمده این محصول معادل ۱۸۰ هزار تومان میشود که با در نظر گرفتن سود ۱۰ درصدی خرده فروشی پسته در بازار مصرف داخلی به ۲۰۰ هزار تومان میرسد.
وی تصریح کرد: در برخی موارد قیمت پسته در برخی از خرده فروشیهای داخلی کشورمان از قیمتهای جهانی پایینتر است که دلیل این امر داشتن پسته از سال قبل است که با در نطر گرفتن اینکه میزان فروش آنها کاهش یافته است برای اینکه محصولاتشان به فروش برسد آنها را به قیمتهای کمتری به فروش میرسانند.