وزیر بهداشت در مراسم تجلیل و تکریم دکتر ایازی که توسط سازمانهای مردم نهاد، موسسات خیریه و خیّرین برگزار شد گفت: هیچ نظام سلامتی در دنیا بدون همکاری مردم موفق نخواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحسن هاشمی در ادامه با بیان اینکه این مراسم، بهانهای است برای قدرشناسی از زحمات کسانی که وظیفه خود را به خوبی انجام داده اند، گفت: افتخار میکنم که در جمع انجمنها و سازمانهای مردم نهاد و خیّرین حوزه سلامت هستم. امیدواریم مسئولین و افراد در همه بخشهای قانونگذاری، اجرایی و قضایی، همانند دکتر ایازی وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه از مشاوره دکتر ایازی در حوزه سلامت استفاده خواهیم کرد، افزود: بخشهای خصوصی، غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد درصدد استفاده از حضور دکتر ایازی هستند و بنابر گفته وی، آلوده همکاری با انجمنها و سازمانهای مردم نهاد و خیریه سلامت شده اند، بر همین اساس، همکاری با سازمانها و انجمنها در خارج از قالب دولتی را ادامه خواهد داد.
هاشمی با بیان اینکه رفاقت و دوستی با مردم، کمک گرفتن از آنها و حل برخی مشکلات به دست مردم بسیار خوب و پسندیده است، گفت: معاونتهای اجتماعی مخالفان زیادی دارند و متاسفانه مخالفان جدی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، از خود وزارت بهداشت هستند و از آنجا که حوزه سلامت، حوزه حساسی است باید بتوانیم مسیر خوب معاونت اجتماعی را به خوبی ادامه دهیم تا خدمات و ارتباط با انجمن ها، موسسات خیریه و خیرین این حوزه استمرار یابد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در گذشته به سختی با تاسیس انجمنها موافقت میشد، تصریح کرد: بهتر است این سخت گیری و مراقبتها در همه موارد از جمله پیشگیری از اختلاس و قاچاق رعایت شود.
دکتر هاشمی با اشاره به وجود برخی مشکلات میان سازمانهای مردم نهاد و وزارت بهداشت در گذشته، گفت: در گذشته گرفتن مجوز برای تاسیس انجمنهای خیریه بسیار سخت و مشکل بود، اما در حال حاضر با ایجاد معاونت اجتماعی و حضور دکتر ایازی اخذ مجوز برای تاسیس NGOها سهل، آسان و تسریع شده و هرچه تعداد انجمنهای خیریه حوزه سلامت بیشتر شود، قطعا در رسیدگی به مشکلات بیماران، موثرتر خواهد بود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در ایجاد NGO ها، در اول راه هستیم، گفت: باید اقدامات بسیاری در این زمینه انجام شود و این میسر نخواهد شد مگر اینکه به منظور پیشبرد اقدامات، در کنار مردم گام برداریم.
هاشمی با تاکید براینکه هیچ نظام سلامتی در دنیا بدون همکاری مردم موفق نخواهد بود، افزود: بدون خواست مردم و جدیت آنها نمیتوان کاری را پیش برد و باید در قالب سمنها فعالیتها و اقدامات انجام شود.
وزیر بهداشت با اشاره به پررونقتر شدن همراهی و همکاری میان وزارت بهداشت و سازمانهای مردم نهاد، افزود: باید تلاش کنیم این چراغ فروزان ایجاد شده پر فروغتر شود و بتواند بدرخشد. امیدواریم افرادی که در وزارت بهداشت هستند دست از لجاجت بردارند و مردم را رقیب خود ندانند. علی رغم اینکه این مساله در کل دولت و حکومت مصداق دارد و منحصر به همکاران من در وزارت بهداشت نیست، اما از حوزه سلامت انتقاد کردم تا به دیگران جسارتی نشده باشد.
هاشمی با تاکید بر اینکه مردم بهتر از دولت و حکومت و ما میتوانند برای آینده، سرنوشت و امور زندگیشان تصمیم بگیرند، افزود: اگر در این مسیر درست عمل کنیم میتوانیم کارنامه بهتر و درخشان تری رقم بزنیم.
وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم همکاری سازمانهای مردم نهاد با وزارت بهداشت در دوره تحریم تاکید کرد و گفت: بخشی از اقدامی که انجام شد، بازتاب بین المللی داشت و هموطنان خارج از کشور و رسانهها که دستی بر آتش دارند میتوانند همانند گذشته کمک کنند تا صدای مظلومیت بیماران به گوش جهانیان برسد.
هاشمی افزود: تحریمهای صورت گرفته، غیر انسانی است. این تحریمها بر روح و روان مردم هم، تاثیر خواهند داشت و در حالی که سلامت روح و روان همانند سلامت جسم، مهم است، دشمنان با اعمال تحریمها مدعی هستند که این اقدامات علیه ایران حمایت از مردم بوده و آن را رعایت حقوق بشر مینامند.
وزیر بهداشت بر لزوم شکایت سازمانهای مردم نهاد از تحریمهای ظالمانه علیه ایران به مجامع بین المللی تاکید کرد و گفت: در این راستا دولت نباید دخالتی داشته باشد و باید نشان دهیم رفتارهای غیر انسانی از هر فرد و به هر شکلی محکوم است، چراکه معتقد هستم وجدانهای بیدار، آگاه و انسانهای منصف هنوز در دنیا وجود دارند.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: سازمانهای مردم نهاد به ویژه برای مجموعهای از بیماریها مثل SMA، دیستروفی و بیماریهای متابولیکی و یا اوتیسم میتوانند به صورت خودجوش در تخصیص بودجه و اعتبارات از سوی دولت و مجلس، فعالیت کنند تا بودجه و اعتبارات ویژهای برای دارو و تجهیزات پزشکی به این بیماران اختصاص داده شود.
وزیر بهداشت با اشاره به همکاری میان دکتر ایازی و دکتر شادنوش، رییس مرکز مدیریت پیوند و مدیریت امور بیماری ها، گفت: امیدواریم این همکاری بیشتر شود. همچنین راه اندازی ۸۳ مرکز خدمات بیماریهای خاص در سراسر کشور، از جمله مهمترین اقداماتی بود که در کشور انجام شد و بهتر است مردم در اداره آن مشارکت داشته باشند و وزارت بهداشت، دارو و تجهیزات در اختیار این مجموعهها قرار دهد.
دکتر هاشمی بر لزوم همکاری NGOها در بحث پیشگیری از ابتلا به بیماریها و کنترل بیماریهای غیر واگیر تاکید کرد.
وزیر بهداشت در پایان ابراز امیدواری کرد تا در همه بخشهای دولت و وزارت بهداشت، حرکتهای جهادی و همکاریهای متقابل صورت گیرد و این ارتباطها روز بروز تقویت شود و حاصل آن آرامش خاطر خانوادههای بیماران و کاهش مشکلات آنها باشد.