مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: مراکز علمی و دانشگاهی کشور از نخستین مراکزی هستند که وظیفه ترویج کتاب و کتابخوانی را بر عهده دارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رستمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در حالی بیست و پنجمین دوره از آن را میگذرانیم که به این جشنواره به عنوان یکی از جشنوارههای پایا و ماندنی که در فضای علمی کشور در حال رخ دادن است افتخار و نظاره میکنیم.
وی افزود: این جشنواره تبدیل به یک جشنوارهای شده است که فخر و نظامت به آن ارزشی میدهد که باید منتظر آثار این جشنواره در فضای دانشگاهی باشیم.
وی با اشاره به اینکه پیامبر درباره کتاب اقوال زیادی داشته است، گفت: پیامبر به قلم نوشتن و حفظ سفارش فرمودند و میفرمودند: الکتب بساطین العلما. همچنین کتاب را سخنگوی خوبی میدانستند و آن را نعم المحدث تعبیر میکردند. در روایت دیگری نیز میفرمایند بنویس و دست به قلم شو و دانش و احوالاتت را در بین دوستانت منتشر کن.
رستمی گفت: اگر به کتاب و صنعت کتابخوانی توجه کنیم متوجه میشویم که اتفاقات مهمی در نگارش کتاب رخ داده است و این اتفاقات موجب بالا رفتن سهم کتاب در ایجاد تمدن اسلامی شده است.
وی ادامه داد: باید از رویکردهای این جشنواره مثل ترویج نگاههای بین رشتهای تشکر کرد، اما با توجه به اختلاف تعابیری که درباره سرانه کتابخوانی در کشور وجود دارد باید بپذیریم که آنچه به عنوان فرهنگ کتابخوانی در جامعه ما در حال رخ دادن است بیش از این و بهتر از این میتواند باشد وقتی خوب نگاه میکنیم متوجه میشویم برخی از بزرگانی که مسئولیتهای علمی شان از ما بسیار بیشتر است به کتابخوانی مبادرت بسیاری دارند و به آن اهمیت میدهند.
رستمی گفت: یکی از جلوههای ترویج کتابخوانی برگزاری این گونه جشنوارهها است. همین معرفی اهل قلم و نگارش خود میتواند تاثیر بسیاری بر ترویج کتابخوانی داشته باشد. اولین مرکزی که در ترویج کتابخوانی نقش بسزایی دارد دانشگاهها هستند؛ ضمن اینکه در بستر ترویج کتابخوانی حتما علم نافع باید مورد توجه قرار بگیرد، اساسا خودبسندگی که به اطلاعات محدود خود در زمینههای مختلف داریم سهم ما را از کتابخوانی کاهش داده است. قطعا وجود چنین جشنوارههایی حرکت ما را به سمت کتابخوانی سرعت خواهد بخشید.