به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی راهکارهای رفع خشنونت علیه زنان به مناسبت 25 نوامبر روز جهانی مقابله با خشنونت علیه زنان به همت موسسه صیانت از حقوق زنان با همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران برگزار شد.
در این نشست خانم صدیق رئیس اداره بین المللی امور زنان و خانواده وزارت خارجه و خانم ولیمراد مدیر شبکه ایران زنان و شورای همکاری های زنان به ایراد سخنرانی پرداختند. که مشروح آن در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
برنامههای بینالمللی در حوزه خشونت علیه زنان دارای روند تکاملی است
صدیق رئیس اداره بین المللی امور زنان و خانواده وزارت خارجه در ابتدا با اشاره به اینکه جهت گیری فرهنگی ما نسبت به زنان مبتنی بر کرامت است گفت: اینکه چقدر این نگاه دینی در کشور نسبت به زنان عمل میشود مبحث دیگری است.
صدیق در ادامه به روند تتور و تکامل برنامهها و عملکرد تمامی آژانسهای سازمان ملل درباره مسئله زن و به خصوص خشونت علیه زنان در طول زمان پرداخت و در مورد این تاریخچه گفت: در تمام سازوکارهای بینالمللی مسئله خشونت علیه زنان مورد توجه واقع شده و من موضوعی را سراغ ندارم که این قدر وسیع در سازوکارهای بینالمللی به آن پرداخته شده باشد.
رئیس اداره بین المللی امور زنان و خانواده وزارت خارجه به معرفی اسنادی که ناشی از سازوکارهای اختصاصی زنان در حوزه بینالملل هستند پرداخت و گفت: کنفرانسهای سهگانهای در سطح جهان به مسئله خشونت علیه زن اختصاص یافت که کنفرانس اول در کشور مکزیک برگزار شد و به صورت مشخص از عنوان خشونت در آن یاد نشد اما در کنفرانس دوم که در دانمارک برگزار شد یک بیانیه با عنوان زنان کتک خورده صادر شد که به خشونتهای خانوادگی اشاره داشت و کنفرانس سوم در کنیا به ارتقاء و حفظ صلح مشروط به رفع خشونت علیه زنان پرداخت. در این کنفرانس مسئله زنان مورد تعرض قرار گرفته، قربانی قاچاق و زنان زندانی مورد توجه قرار گرفت.
وی کمیسیون مقام زن را به عنوان قدیمیترین سازوکار بینالمللی معرفی کرده و ابراز داشت: حاصل این کمیسیون یک قطعنامه بینالمللی بود.
رئیس اداره بین المللی امور زنان و خانواده وزارت خارجه افزود: مفهوم تبعیض در ساختار بینالمللی زیر چتر مفهوم خشونت قرار گرفته و نهاد UNWOMEN به همین منظور 4 نهاد فنی سازمان مللی را در خود جای داده است و بسیاری از اسناد تهیه شده از طریق این نهاد جریان سازی میشود.
صدیق یادآور شد: مسئله خشونت علیه زنان در سازوکارهای حقوق بشری دیوان کیفری بینالمللی و شورای امنیت نیز مورد توجه قرار گرفته است و علیرغم آنچه به نظر میآید این موضوع صرفا حقوق زنانی در تمام سازوکارهای امنیتی، توسعهای و حقوق بشری بینالمللی واقع شده است.
تحریم تاثیر شگرفی بر زنان و کودکان دارد
وی با بیان اینکه هنوز لیست موارد خشونت علیه زنان باز است، پیشنهاد کرد: مسئله تحریم که تاثیر شگرفی بر روی گروه زنان و کودکان دارد باید در لیست برنامههای آژانسهای بینالمللی گنجانده شود از سویی سمنها نقش بارزی در جریانسازی این موضوع داشتهاند.
وی در ادامه افزود: شاید برخی موارد این لوایح با فرهنگ بومی و دینی و یا قانون اساسی ما در تضاد باشد لذا می توانیم آن موارد را نپذیریم.