به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن این بیانیه به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
افتومنون ببعض الکتاب و تکفرون ببعض
(آیا به پارهای از کتاب تورات ایمان میآورید و به پارهای کفر میورزید؟) آیه ۸۵سوره بقره
پیرو گزارش منتشر شده از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و ارائه بررسیهای به ظاهر فقهی، اما در حقیقت کاملا غربی، ما طلاب و دانشجویان سراسر کشور، بر خود واجب دانستیم تا با ارائه توضیحات زیر، راه سوء استفاده از دین و فقه را بر نااهلان ببندیم و اجازه ندهیم بر هر تحلیلی، نام فقهی نهند.
از منظر علم، گزارشی قابل استناد است که کاملا بی طرفانه و بدون جانبداری، جمع آوری شود. اما متن گزارش منتشر شده این گونه نبوده و با فرض پذیرفتن صحت طرح افزایش حداقل سن ازدواج، تلاش به توجیه آن نموده است.
نکات مطرح شده در این گزارش به حدی غیر منطقی و غیر علمی است که حتی قدرت دفاع از هدف اصلی گزارش را نیز ندارد و به سادگی میتوان به کمک آمارهای منتشر شده در همین گزارش طرح افزایش حداقل سن ازدواج را رد کرد.
طبق متن گزارش، کشورهای غیر مسلمان نیاز به پاسخگویی به میل جنسی را در سنین کمتر از سن قانونی ازدواج را مجاز میدانند و به همین علت روابط جنسی خارج از چارچوب ازدواج رسمی را برای دختران و پسران آزاد گذاشته اند تا بتوانند از این مسیر نیازهای خود را برطرف کنند. حال اگر شما به راستی این طرح را از نظر فقهی بررسی کرده باشید باید به این نتیجه میرسیدید که با توجه به حرام بودن هرگونه روابط خارج از احکام اسلامی و محرمیت، تنها راه شرعی باقی مانده برای پاسخگویی به نیازهای جنسی، ازدواج است؛ بنابراین از سن شروع این دسته از نیاز ها-که مطابق آمارهای این گزارش پایینتر از سن۱۶سالگی در دختران و ۱۸سالگی در پسران است-اجازه ازدواج داده شود. به علاوه به نظر میرسد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از محدودیت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۶ سال که در ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی فعلی وجود دارد هیچگونه اطلاعی ندارند.
ضعف دیگر متن گزارش منتشر شده، تناقضهای مضحک و خنده داری است که به چشم میخورد
مگر نمیگویید بررسیها مطابق فقه است پس به چه علت ۳ راهکار منتشر شده در گزارش را مطابق تجربیات و خارج از فقه میدانید؟!
اگر تجربیات خود را از دین و فقه جدا میدانید که بی شک درگیر دین سکولار هستید و، اما اگر دین و احکام اسلامی را برنامهای جامع میدانید، باید ناگزیر ازدواج در سن کم را بپذیرید؛ چرا که مطابق احکام دینی و فتوای مراجع سن عقد و عروسی دختر مشروط به بلوغ او (که اتمام ۹سال قمری است) میباشد و الزام افراد به ازدواج در سنین خاص فی نفسه وجاهت شرعی ندارد (استفتا از دفتر آیت الله صافی گلپایگانی).
علاوهبر این دین اسلام نگاه جامع دارد، در ارائه راهکارها لازم است آسیبهای گوناگون روانی، اجتماعی و فرهنگی آن سنجیده شود. چگونه است که فقط یک بعد موضوع بررسی شده است! چرا به آسیبهای خطرناک افزایش حداقل سن ازدواج اشارهای نشده است؟! آیا جز این است که برای پیشبرد اهدافی خاص، بعضی از ابعاد طرح پنهان شده و زیرکانه فقط به یک بعد پرداخته شده است؟
مطابق دین و فتوای مراجع، زمان ازدواج به طور کلی به اختیار دختر و، ولی شرعی اوست.
اما اگر اذن حاکم را هم بپذیریم، در کشور جمهوری اسلامی ایران، کدام حاکم شایستهتر از، ولی فقیه جامعه است؟
شما که به دنبال نظر حاکم هستید، مگر این کلام رهبری نیست که؛ (ازدواج در دوران انقلاب و به برکت آن آسان شد. چون تشریفات و سخت گیریها کم شد، نگذارید دوباره به نقطه اول بازگردیم. مقام معظم رهبری ۶۸/۱۰/۲۶)
مگر بند دوم سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری بر کاهش سن ازدواج و رفع موانع آن تاکید ندارد؟
واضح است که متن این گزارش نه تنها بر فقه تکیه ندارد بلکه رنگ و بویی از کلام، ولی فقیه جامعه نیز در آن نیست.
در قرآن نیز رساترین آیه در تعیین سن ازدواج آیه ۶سوره نسا است «و ابتلوا الیتامی حتی إذا بلغوا النکاح فإن آنستم منهم رشداً فادفعوا إلیهم أموالهم» (یتیمان را آزمایش کنید تا هنگامی که بالغ شده و به نکاح تمایل پیدا کردند. پس اگر آنان را به درک مصالح زندگانی آگاه یافتید، اموالشان را به آنان بدهید.)
مشهور فقها منظور از بلوغ نکاح موجود در این آیه را بلوغ جنسی میدانند.
عدم تطبیق با تعریف قاعده نفی سبیل -به معنای بستن راه نفوذ و تسلط کفار بر مسلمانان- نیز اشکال دیگر این گزارش است.
حال باید از گردآورنگان این گزارش پرسید که آیا گره خوردن طرح افزایش حداقل سن ازدواج با سند ۲۰۳۰ و اجرایی شدن آن، به معنی نفوذ دشمن و مخالف قاعده نفی سببیل در فقه اسلامی نیست؟
امروز با قاطعیت میگوییم این طرح نه تنها بر اساس فقه اسلامی بررسی نشده بلکه از نظر علمی نیز سرشار از ایراد و نقص است مگر شما رشد فکری و عقلی را شرط ازدواج نمیدانید؟ کدام یک از مقالات و رفرنسهای معتبر دنیا حد واضحی را برای رشد و بلوغ فکری تعیین کرده که شما برای ازدواج سن تعیین میکنید؟ بر مبنای تمامی مقالات علمی سن بلوغ فکری برای اشخاص مختلف متفاوت است در نتیجه تعیین سن مناسب ازدواج ممکن نیست. گروهی نیز قابلیت جسمانی و روانی را بهانهای برای تصویب این طرح میدانند در حالی که طبق اصول پزشکی و آمارهای پایگاه علمی لایوساینس، یک زن به محض شروع تخمکگذاری میتواند باردار شود و از نظر جسمی محدودیتی ندارد.
و، اما از بعد روانی، مطابق آمارهای مرکز تحقیقات زن و خانواده هرچه فاصله ازدواج با بلوغ کمتر باشد، میزان رضایت از زندگی زناشویی و مشترک بیشتر است. به طوری که ۸۰٪ از افرادی که زیر ۱۸ سال ازدواج میکنند از شرایط خود رضایت دارند.
این گزارش اختلاف سنی فاحش بین زوجین را به عنوان سومین پیش فرض مطرح میکند که طبق آمار رسمی ثبت احوال فراوانترین اختلاف سنی زوج و زوجه ۱۰سال است و فاصله سنی غیر طبیعی بسیار کم و نادر میباشد.
مطابق توضیحات فوق اعلام میداریم فقهی و علمی بودن گزارش منتشر شده از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، از دید ما مردود است و اگر مطابق اصول فقهی هم باشد، براساس فقه تکنوکرات است و نه فقه اسلامی. لذا از تمامی مسئولین ذی ربط میخواهیم هرچه سریعتر طرح افزایش حداقل سن ازدواج را از دستور کار خود خارج کرده و در عوض به بررسی اولویتهای مهمتر جامعه بپردازند.
در پایان خطاب به اشخاصی که طرح نفوذ دشمن را زیبا و سازنده معرفی میکنند: بدانید ما دانشجویان و طلاب انقلابی کشور، شما را به عنوان عوامل نفوذی دشمن میشناسیم و بر شما تاکید میکنیم از ضربه زدن به انقلاب اسلامی دست برداشته و به جای بازی در زمین دشمن و دفاع از اهداف و برنامههای آنان، حامی خون شهدا باشید؛ و السلام علی من اتبع الهدی
بازارسال شده از@salmane
۱-بسیج دانشجویی دانشکده روانشناسى دانشگاه تهران
۲-بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد یزد
۳-بسیج دانشجویی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان
۴- بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
۵-بسیج دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی بنیاد شهید اصفهان
۶- بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۷-بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا
۸-بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق ع. پردیس خواهران
۹-بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد
۱۰-بسیج دانشجویی دانشگاه مالک اشتر
۱۱-بسیج دانشجویی دانشگاه فنی شریعتی
۱۲-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
۱۳-بسیج دانشجویی دانشگاه فیض الاسلام
۱۴-بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور اشتهارد
۱۵-معاونت علمی دانشگاه فرهنگیان استان البرز
۱۶-معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشکده محیط زیست کرج، وابسته به سازمان محیط زیست
۱۷-کانون مهدویت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
۱۸-بسیج دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
۱۹-بسیج دانشجویی آموزشکده فنی و حرفهای دختران اصفهان
۲۰-بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان یاسوج (پردیس کوثر)
۲۱-بسیج دانشجویی دانشگاه ازاد اسلامی یاسوج
۲۲-بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
۲۳-بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر بوشهر
۲۴-بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوراسگان
۲۵_دانشگاه آزاد خوراسگان
۲۶_دانشگاه تربیت مدرس
۲۷_بسیج دانشجویی دانشگاههای آزاد بیرجند
۲۸_بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند
و جمعی از طلاب سراسر کشور»