نماینده سرخس و فریمان گفت: به دستگاههایی که دنبال کسب اجازه رفته اند گفته ایم که دلیل خود را بگویند و توضیح دهند که در چه تنگنایی هستند که جایگزین نیروی بازنشسته نداشته اند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده سرخس و فریمان در مجلس شورای اسلامی امروز در مناظرهای که پیرامون عملکرد مجلس دهم به مناسبت روز مجلس با حضور محمود صادقی، عضو فراکسیون امید به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: روز دانشجو را پیشاپیش به شما دانشجویان تبریک میگویم و به صورت خاص روز مجلس و یاد و خاطره شهید مدرس به عنوان نماد استقلال، حریت و یک الگوی حقیقی برای نمایندگان پارلمان و مجلس گرامی میدارم.
وی افزود: اگر بخواهیم نگاه دقیقی به جایگاه مجلس داشته باشیم باید برای تعالی جایگاه این نهاد در نظام انتخاباتی بازنگری کنیم، چون نظام انتخاباتی مجلس یک نظام ترکیبی است یعنی نماینده در حوزه شهرستان خود باید به مسائل اجرایی و عمرانی شهر و روستا بپردازد و هم در تصمیم گیری ملی مشارکت کند.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: نمایندگان مجلس در گیر و دار مسائل خیلی جزئی شهرستان خود هستند و این در حالی است که ما نمایندگان شوراهای شهر و روستا را داریم در هر حال این موضوع باعث میشود که شاهد نوعی پارادوکس در اداره مجالس مختلف باشیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه گاهی شاهدیم که دولتها مجالس را به دلیل اینکه فلان امتیاز را بدهند به دنبال خود میکشند و این موجب تضعیف مجلس میشود، افزود: اگر نمایندگان در مسائل ملی وارد نمیشوند به خاطر پرداختن به مسائل جزئیتر است در هر حال الان نظام انتخاباتی استانی و شهرستانی در مجلس مطرح است، ولی این طرح در ابتدای راه است و باید در صحن مجلس تصویب و در نهایت مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد.
وی اظهار کرد: طبق قانون اساسی جلسات مجلس به صورت علنی و در رادیو پخش میشود از طرفی شاهد حضور دائم خبرنگاران و رسانهها در مجلس هستیم با این وجود سوال بنده این است که چرا رسانهها در جلسات دیگر دستگاههای تصمیم ساز همچون شورای نگهبان، شورای عالی قوه قضائیه و جلسات هیئت دولت حضور نمییابند؟
قاضی زاده هاشمی افزود: شفافیتی که در مجلس وجود دارد باید شفافیت فراگیری باشد و به مانند مجلس موضع گیریهای همه تصمیم سازان از هر قوایی مشخص باشد.
این نماینده مجلس افزود: امروز خبرنگاران و عکاسان در مجلس حضور پیدا میکنند و حتی عکاسان زاویههای حرکتی نمایندگان را به ثانیه شکار میکنند و این الزاما چیز بدی نیست و ما با آن موافقیم، ولیای کاش این اتفاق برای سایر قوا هم بیفتد مثلا جلسات هیئت دولت میتواند به صورت پخش زنده در رادیو پخش شود.
وی با بیان اینکه تعداد نیروهای اجتماعی و کارکشته سیاسی که بتوانند حجم عمدهای از روند قانون گذاری را در مجلس پیش ببرند زیاد نیست، تصریح کرد: مثلا فراکسیون امید میگوید ۱۲۰ یا ۱۳۰ عضو دارد و از طرفی فراکسیون ولایی نیز دارای ۹۰ عضو است، اما در هر فراکسیونی ۳۰ تا ۴۰ نفر نیروی تشکیلاتی کارکشته سیاسی داریم البته مستقلین هم میگویند ما وسط موضوعات هستیم و طبق شرایط در وسط حرکت میکنند. با این وجود بخشی از مجلس متحرک است به همین دلیل در موضوعات مختلف شاهدیم که برخی از نمایندگان یک طرح را امضا میکنند، ولی بعد به آن رای نمیدهند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: همان طور که یک موج اجتماعی در جامعه به راه میافتد این موج هم در مجلس شکل میگیرد در هر حال وقتی که ساختارهای فراکسیونی، حزبی و ساختارهای سیاسی قوام یافتهای نداشته باشیم افراد پاسخگوی هواداران و طبقه اجتماعی که به آنها رای داده اند، نیستند از این رو ملاکها تغییر میکند و تضاد به وجود میآید به همین دلیل شاهدیم که میگویند چرا نمایندگان نفاق دارند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه باید ساختار انتخابات را اصلاح کرد، افزود: برای مجلس شرط مدرک تحصیلی وجود دارد، ولی برای ریاست جمهوری این شرط را قرار نداده اند در هر حال برخی فقط در انتخابات شرکت میکنند تا بتوانند تایید صلاحیت بگیرند با این وجود باید این ساختار را اصلاح کرد.
وی به آسیبهای عدم نظارت بر تایید صلاحیت کاندیداهای شورای شهر اشاره کرد و افزود: در شورای شهرهای جدید شاهدیم که شوراهای شهر چه قدر دچار آسیب دیدگی شده به گونهای که یا همه به زندان رفتند و یا دچار مسائل مالی، اخلاقی و زد و بند شده اند در هر حال علت این مسئله این است که استانداردهای حداقلی را در شورا رعایت نمیکنند و از طرفی فیلترهای نظارتی و ورودی برای شوراها ضعیف بوده است، اما در مجلس خطاها در این سطح نیست البته نمیگوییم خطایی وجود ندارد، ولی قوای نظارتی مجلس قانونمدارتر است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اجازات خاصه رهبری در قانون منع به کارگیری بازنشستگان در صحن مجلس حذف شده تصریح کرد: به دستگاههایی که دنبال کسب اجازه رفته اند گفته ایم که دلیل خود را بگویند و توضیح دهند که در چه تنگنایی هستند که جایگزین نیروی بازنشسته نداشته اند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در فراکسیون امید نمایندگانی که تغییر موضع داده اند تعدادشان بیشتر از نمایندگانی است که در فراکسیون ولایی هستند، تصریح کرد: مستقلین هم در حد وسطند و در جهت تنظیم آب و هوایی کار میکنند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: ما یک تجربهای به نام برجام داریم. برجام نتیجه یک مذاکرات ۱۲ ساله بوده در هر حال ما، چون به معاهده ام پی تی پیوسته بودیم این اجازه را به بازرسان آژانس دادیم تا در هر زمان و هر مکان از تاسیسات ما حتی تاسیسات نظامی و دانشگاهها بازرسی کنند و در این راستا از دانشگاهها تهران، مالک اشتر و صنعتی شریف بازرسی کرده اند از طرفی آنها خواهان مذاکره مستقیم با دانشمندان هستهای بوده اند، چون ما به ام پی تی پیوسته ایم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه سی اف تی بحث برانگیزترین لایحه چهارگانه از مجموعه لوایح افای تی اف است، افزود: با پذیرش سی اف تی ما به مانند ام پی تی این اجازه را برای بازرسی به کشورهای مختلف میدهیم و آنها میتوانند هر سه ماه یکبار تبادلات بانکی ما را بررسی کنند و پیرو آن صدها داستان و استوری بسازند و بعد ما باید به یک فرآیندی برویم که براساس آن ثابت کنیم که آیا چنین اقدامی انجام داده ایم یا نه.
این نماینده مجلس افزود: نکته دیگر در خصوص پیوستن به سی اف تی تعریف تروریسم است. بحث این است که الان صدها شخصیت داخل کشور ما مشمول تحریم هستند با این وجود اگر هر کسی با این افراد تبادل بانکی شود آیا آنها نیز تحریم نمیشوند در هر حال ما داریم یک اتوبان چهار بانده را برای نظارت ایجاد میکنیم.
وی با بیان اینکه ما بدعهدی آمریکا را در برجام دیده ایم تصریح کرد: سوال این است که کدام بانک اروپایی حاضر شد تا در خط مالی مشترک با ایران ورود پیدا کند؟ البته یکسری بانک درجه چند ورود پیدا کردند، اما سوال این است که آیا آلمانیها حاضرند برای ایجاد خط مالی مشترک دوئیچه بانک را بیاورند؟ در حالی که این بانک جزو اولین بانکهایی بود که از حوزه ارتباطات مالی با ایران خارج شد.