به عقیده کارشناسان، بروز یک درگیری نظامی گسترده بین اوکراین و روسیه برای تحقق سیاست آمریکا در منطقه و مانعتراشی در ادامه حضور نظامی روسیه در خاورمیانه و همچنین توقف انتقال انرژی این کشور به اروپا، بسیار مفید خواهد بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: خودداری "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا از ملاقات با "ولادیمیر پوتین" در نشست سران آرژانتین به خاطر حادثه رخ داده در خلیج کرچ، تنها در نگاه اول غیرمنتظره بود و اصلا جای تعجب ندارد. به نظر میرسد که ایالات متحده به تشدید وخامت اوضاع در روابط روسیه و اوکراین بسیار علاقهمند باشد.
اعلام وضعیت نظامی در مناطق هم مرز با روسیه از سوی مقامات اوکراینی، تقویت نیروهای نظامی در منطقه دونباس و فراخوانی نیروهای ذخیره ارتش، همگی گویای آماده شدن مقامات کییف برای یک جنگ تمام عیار است و آمریکا، ناتو و حتی اتحادیه اروپا هیچ تلاشی نمیکنند تا دولت اوکراین را از چنین اقدامی منصرف کنند.
آمریکاییها با دقت کامل اوضاع در سواحل دریای سیاه در نزدیکی مرزهای روسیه، از جمله شبه جزیره کریمه و تنگه کرچ را زیر نظر دارند. هواپیماهای راهبردی بدون خلبان نیروی هوایی آمریکا و همچنین هواپیماهای گشتزنی ضدزیردریایی این کشور روز شنبه پروازهای طولانی در این مناطق داشتند و حتی در تاریخ ۲۵ نوامبر، زمانیکه بین نیروهای مرزبانی روسیه و کشتیهای نیروی دریایی اوکراین که مرز روسیه را نقض کرده بود، درگیری بوجود آمد، در این منطقه حضور داشتند.
اقدامات تحریکآمیز اوکراین در جهت اهداف آمریکا در منطقه
به نظر میرسد که اقدامات تحریک آمیز نیروی دریایی اوکراین در سواحل شبه جزیره کریمه مربوط به اهداف آمریکا در منطقه باشد. حضور چند مأمور سازمان امنیت اوکراین در کشتیهای توقیف شده اوکراینی مستقیماً این مسئله را ثابت میکند. بر کسی پوشیده نیست که پس از حوادث بهار سال ۲۰۱۴ در کییف، سرویس امنیتی اوکراین فعالانه با نیروهای اطلاعاتی آمریکایی همکاری دارند. این مسئله از سوی "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته شده بود. وی در آن زمان اخبار نگران کننده رسانههای گروهی درباره نقش سازمان سیای آمریکا در تجزیه و تحلیل اوضاع داخلی اوکراین و همچنین نقش سفارت آمریکا در حوادث "انقلاب میدان" در کییف و همچنین قرار گرفتن یک طبقه کامل از ساختمان سازمان امنیت اوکراین در اختیار نظامیان آمریکایی، اشاره را مورد یادآوری قرار داده بود. هیچ کدام از این اخبار تکذیب نشدند.
جالب توجه است که دقیقه پس از سفر "مایک پامپئو" مدیر وقت سازمان سیا و وزیر خارجه کنونی آمریکا به کییف بود که دولت اوکراین اقدامات تحریک آمیز در دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک را تشدید کرده و درصدد ایجاد پایگاه نظامی-دریایی در دریای آزوف بود که میبایست اقدامات خود را مستقیما با آمریکا هماهنگ میکرد.
مدارک بسیاری درباره مشارکت آمریکا در بی ثبات کردن اوضاع در منطقه دونباس و به دنبال آن آغاز عملیات نظامی ارتش اوکراین در این منطقه وجود دارد. مقامات آمریکایی طی سالهای اخیر نیز همچنان به تلاش خود برای تاثیرگذاری هر چه بیشتر بر اوضاع داخلی آمریکا ادامه داده و حتی در اکتبر سال جاری طرح امکان محاصره دریایی روسیه برای کنترل انتقال انرژی به کشورهای خاورمیانه در ایالات متحده مطرح شد.
هدف آمریکا نه حمایت از اوکراین، بلکه تحریمهای جدید علیه روسیه است
سرهنگ "ادوارد رادوکوف" عضو بلندپایه آکادمی علوم نظامی به این روزنامه توضیح داده است که قصد آمریکا در اوکراین حل مشکلات مقامات کییف در دریای آزوف نیست، بلکه واشنگتن قصد دارد بدین بهانه تحریمهای جدیدی را علیه روسیه اعمال کند تا فعالیت نظامی روسیه در منطقه خاورمیانه و سایر نقاط جهان محدود شود. این در حالیست که طرحهای انرژی از جمله انتقال نفت و گاز روسیه به اروپا نیز مانعی برای اجرای این طرح آمریکا هستند و به همین دلیل با این شدت با آنها مخالفت میشود.
به گفته این کارشناس، برای اینکه طرح تحریمهای ضدروسی تحقق یابند، آمریکاییها دولت اوکراین را به ازسرگیری درگیریهای نظامی در منطقه دونباس تشویق میکنند تا بدین ترتیب روسیه را مقصر جلوه داده و اعمال فشار بر این کشور را آغاز کنند.
رادوکوف در واکنش به ادعای جدید رئیس جمهوری اوکراین درباره قصد روسیه برای تصرف دو بندر اوکراینی گفت، این در حالی که خود او (پروشنکو) از سوم دسامبر در این کشور شروع به بسیج نیروهای نظامی و اعزام آنها به جبهههای نبرد دونباس و ارتش اوکراین را نیز به حالت آمادگی رزمی کامل درآورده است. ولی آمریکا و ناتو چشمان خود را به روی افزایش اقدامات نظامی نیروهای دولتی بستهاند و تنها روسیه را مقصر جلوه میدهند.