جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه آزاد اردبیل با حضور سه نماینده مردم اردبیل، نیر، سرعین و نمین در مجلس در این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سلسله جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی با سه نماینده اردبیل، سرعین، نمین و نیر در مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اردبیل برگزار شد. در این مراسم، صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران، رضا کریمی، عضو کمیسیون کشاورزی و محمد فیضی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
فرصت حضور جوانان در عرصههای مدیریتی با قانون منع به کارگیری بازنشستگان صدیف بدری با ابراز تأسف از کاهش حضور جوانان در عرصههای مختلف اجتماعی گفت: تجربههای خوبی از اعتماد به جوانان در عرصههای مختلف فرهنگی، فکری و اقتصادی داریم و باید به جوانان میدان داده شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان فرصت بزرگی برای حضور جدی جوانان در عرصههای مدیریتی است، افزود: این قانون موجب شده حدود هزار نفر از پستهای خود کنار گذاشته شوند.
وی در خصوص شرایط نامناسب راههای مواصلاتی، وضعیت راه آهن و نبود وجود دانشگاه صنعتی در اردبیل، گفت: بسیاری از مشکلات در کشور زیربنایی است؛ مثلا در راه آهن باید بگویم که این مشکلات در میان مدت برطرف نمیشود.
بدری با بیان اینکه راه آهن اردبیل از نبود بودجه و اعتبار رنج میبرد، افزود: با پیگیری نمایندگان استان در مجلس، ۱۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع اختصاص یافته و همچنین مبلغ ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار از طریق فاینانس به مدت سه سال برای تکیمل پروژه راه آهن اردبی درنظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به سوال دانشجویان درخصوص قاچاق کالا از گمرکات کشور، وجود قاچاق کالا و ارز را از مبادی اصلی و غیراصلی کشور و اردبیل تأیید کرد و گفت: باید تمهیداتی برای تقلیل و جلوگیری از این امر که با اقتصاد کشور ضربه میزند، اندیشیده شود.
سوءمدیریت عامل آشفتگی بازار کالا و ارز عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عامل آشفتگی بازار کالا و ارز را سوءمدیریت اقتصادی کشور دانست و افزود: مراجع مربوط باید برای ساماندهی نقدینگی موجود در جامعه برنامه ریزی داشته باشند و نقدینگی موجود را به سمت تولید و رونق اقتصادی هدایت کنند تا شاهد رشد اقتصادی در جامعه باشیم.
وی به موضوع واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان اشاره کرد و گفت: نظر نمایندگان استان بر این است که واگذاری این شرکت ابطال شود تا با توجه به مطالبات مردم، مجددا با تغییر روند واگذاری انجام شود.
بدری تأکید کرد: دلیل گرفتاری امروز کشاورزان عملکرد بسیار ضعیف وزارت جهاد کشاورزی است و مسئولان این وزارتخانه باید پاسخگوی مردم باشند.
دانشجویان از موضع نمایندگان مجلس درباره FATF نیز سوال کردند که بدری در این خصوص گفت: آمریکا و کشورهای اروپایی در برجام نشان دادند که قابل اعتماد نیستند و به همین دلیل به اعتقاد من در مساله FATF نیز نباید به آنان اعتماد کرد.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: فعالیتهای سیاسی برای دانشجویان باید با فضای سیاسی باز همراه باشد، ولی دانشگاه نباید پاتوق جریانات سیاسی شود.
توسعه صنایع تبدیلی نیازمند ورود بخش خصوصی است سوالات دانشجویان از رضا کریمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی رنگ و بوی تخصصیتر داشت و در موضوعاتی مانند صنایع تبدیلی، وضعیت کشاورزی استان و واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان بود.
کریمی درخصوص نبود صنایع تبدیلی مناسب با تولیدات کشاورزی و باغی در اردبیل با اشاره اینکه ایجاد صنایع تبدیلی نیازمند همکاری بخش خصوصی است، گفت: در سالهای گذشته دولت میتوانست با بودجه دولتی و تخصیص اعتبار، مورد صنایع تبدیلی مورد نیاز استانها را تأمین کند، اما اکنون نیازمند همیاری بخش خصوصی است.
وی موضوع قاچاق کالا را به نبود نظارت کافی مرتبط دانست و گفت: از جمله وظایف نمایندگان در مجلس، تذکر، سوال و استیضاح است که میتواند ابزار مناسب و تأثیرگذاری برای اجرای هرچه بهتر قانون توسط مسئولان باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی خبر داد و گفت: درباره روند آگهی، واگذاری و قیمت گذاری کشت و صنعت مغان ابهاماتی وجود دارد که مورد اعتراض مجمع نمایندگان استان نیز بوده است.
وی ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی روز سه شنبه در کمیسیون کشاورزی مجلس حضور خواهد داشت تا درخصوص خرید تضمینی گندم توضیحاتی ارائه کند، در این جلسه درباره واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان نیز خواهیم پرسید.
تخصیص هزار میلیارد تومان برای نوسازی مدارس
سخنان محمد فیضی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اما با حاشیههایی همراه بود. وی در بخشی از این جلسه با دانشجویان وارد جدال شده و با عصبانیت برخی سوالات را پاسخ داد.
فیضی در ابتدا به این سوال دانشجویان پاسخ داد که چرا حقوق و دستمزد کارکنان دولت یکسان نیست و چرا به آموزش و پرورش کم توجهی میشود و گفت: با تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی و بهسازی مدارس، سعی کردیم گامی بهبود فضاهای آموزشی کشور برداریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معافیت مالیاتی برای همه کارکنان دولت که دریافتی آنان از ۲ میلیون تومان کمتر است، در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: اقداماتی انجام شده تا با توجه به منابع و بودجه محدود، میتواند سبب بهبود وضعیت معیشتی معلمان شود. فیضی درخصوص دخالت مجلس در بخش مدیریت دانشگاه فرهنگیان گفت: این موضوع قابل قبول نیست و انتظار ما از نقادان این است که با اطلاعات نقد کرده و از طرح مسائل غیرواقعی بپرهیزند.
وی با توجه به کمیسیون متبوع خود درخصوص وضعیت راههای مواصلاتی اردبیل نیز سخن گفت. به گفته وی مجلس شورای اسلامی برای بهسازی و بهبود وضعیت راههای مواصلاتی و تسریع روند تکمیل و افتتاح راه آهن اردبیل، ردیف ملی در بودجه کشور اختصاص یافته است.
وی درخصوص نبود آمار رسمی و دقیق از قاچاق کالا اظهار نظر کرد و گفت: در کشور آمارها نشان میدهد که حدود ۱۵ تا ۲۵ میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور انجام میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه قوه قضاییه بازوی قدرتمندی در مبارزه با قاچاق کالا است، افزود: مسئولان قوه قضاییه میتوانند با همکاری مجلس شورای اسلامی اثرگذاری بیشتری در کاهش قاچاق کالا و ارز داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در اردبیل آبیاری مدرن اراضی کشاورزی عملیاتی نمیشود، گفت: با وجود اینکه بزرگترین زمینهای کشاورزی در اردبیل وجود دارد، اما شاهدیم که کمترین محصول کشاورزی در اردبیل تولید میشود، اما مسئولان درباره این موضوعات پاسخ گو نیستند.