آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۹۵۲۲
ولی‌پور در نماز جمعه بیرجند:

برخی باور نمی‌کردند که کودتای 28 مرداد یک کودتای آمریکایی-انگلیسی بود

دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی گفت: تا زمانی که آرشیو امنیت ملی آمریکا اسناد دخالت این کشور در کودتای 28 مرداد را منتشر کرد، برخی باور نکردند که این ماجرا یک کودتای آمریکایی-انگلیسی بوده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شایان ولی پور مطلق، دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه این هفته بیرجند، اظهار کرد: درست ۶۵ سال پیش بود که در چنین روزی دانشجویان بیدار و بصیر بعد از واقعه ۲۸ مرداد دست امریکا را در این کودتا و دخالت بیگانگان را می‌دیدند، نسبت به آن واکنش نشان داده و اعتراض کردند.
 
ولی پور مطلق با بیان اینکه این اتفاق باعث شکل گیری جنبش دانشجویی در کشور شده است، افزود: ۱۳ آبان سال ۵۸ و تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام که از آن به انقلاب دوم یاد شد، از دیگر نقاط عطف جنبش دانشجویی به حساب می‌آیند.
 
دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی به دستگیری نیرو‌های نظامی در آب‌های خلیج فارس و عذرخواهی آمریکایی‌ها اشاره کردو گفت: همه این‌ها را گفتم که به این نتیجه برسیم که جنبش دانشجویی اصیل به شدت ضداستکبار و ضدامریکایی است و ریشه‌های آن هم به قبل از انقلاب بازمی گردد.
 
وی به ضرورت شناخت استکبار جهانی اشاره کرد و گفت: حتی همان دهه ۳۰ که ایران توسط کودتایی انگلیسی امریکایی از صنعت ملی نفت محروم شد، بسیاری از فعالان سیاسی باور نکردند که آمریکا در این کودتا نقش داشته تا اینکه در سال ۹۲ آرشیو امنیت ملی آمریکا اسنادی را منتشر کرد که ضمن بیان نقش سازمان سیا در این کودتا، نشان داد که این کودتا بخشی از برنامه ریزی و سیاست خارجی آمریکایی‌ها بوده است.
 
ولی پور مطلق با بیان اینکه بسیج تنها تشکلی است که به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شده، گفت: بسیج دانشجویی بزرگترین تشکل دانشجویی کشور است و بسیجیان، لشکری مخلص برای برآوردن نیاز‌های انقلاب در هر زمان هستند.
 
وی ادامه داد: امروز بسیجیان جهادگر با حضور خود در اقصی نقاط کشور به عنوان گروه‌های جهادی از نزدیک مشکلات مردم را لمس می‌کنند.
 
دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی به بیان برخی دستاورد‌های انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از نظر تعداد مقالات در منطقه پنجم هستیم و در جهان رتبه شانزدهم را داریم و نخستین کشور در خاورمیانه هستیم که بیشترین ارجاعات علمی به مقالات آن صورت می‌گیرد و در همین موضوع رتبه هفدهم جهان را داریم.
 
وی ادامه داد: کشور ما سریع‌ترین نرخ رشد علمی را در جهان دارد که یازده برابر میانگین جهانی است و اگر همه این دستاورد‌ها را بخواهیم با پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
 
وی با بیان اینکه اکنون ضروری است فاصله بین جامعه و دانشگاه کم شود، افزود: دستیابی به همه دستاورد‌های انقلاب اسلامی نیازمند رابطه نزدیک‌تر بین بخش‌های مختلف جامعه و دانشگاه و اعتماد مسئولان به جوانان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار