به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،روزنامه اقتصادی هندلزبلات افزود: این ابتکار از اعتماد موجود کاسته است. برنامهای که وزیر خارجه آلمان آن را در تابستان امسال به عنوان استراتژی جدید اروپا مقابل آمریکا خوانده بود، قدری
جسورانه بود.
او خواستار تنظیم مجدد روابط کشورهای حوزه مدیترانه توسط آلمانیها و اروپاییان بود که در وضعیت لازم برای رهبری آمریکا قرار گیرد. اما این وزنه مدتی است که ویژگیهای مورد انتظار را نداشته و شکافهایی در آن دیده میشود.
در این زمینه اروپاییها هنوز نتوانستهاند برنامه تجاری برای تسهیل روابط با ایران را اجرا کنند تا به کمک آن بخشهایی از تجارت با این کشور را از تحریمهای آمریکا محافظت کنند. آمریکا برنامه خود مبنی بر «حداکثر فشار» را نه تنها اعلام کرده بلکه به مرحله اجرا نیز گذاشته است.
کشورهای اروپایی مثل اتریش و لوکزامبورگ که میزبان برنامه ساز و کار مالی ویژه اتحادیه اروپا در ارتباط با ایران محسوب میشدند با انتقاد و نارضایتی دولت دونالد ترامپ کنار کشیدند.
صبر تهران کمکم به پایان میرسد؛ صبر آنها با گذشت زمان رو به اتمام است. نماینده اقتصادی آلمان در ایران نیز هشدار داده که «ما کمکم اعتبار خود را از دست میدهیم» چرا که شرکتهای آلمانی فعال در ایران هنوز نمیدانند که آیا تلاشهای دولتهای اروپایی برای دور شدن از تحریمهای آمریکا در عمل نتیجهای خواهد داشت یا خیر؟
کارشناسان حوزه بانک حدس میزنند که ساز و کار ویژه مالی اروپا برای ایران زمانی اجرایی خواهد شد که بانکهای خصوصی اروپا متعهد به انجام انتقالات بانکی بین ایران و اروپا شوند. اما اغلب بانکهای آلمانی از انجام چنین پرداختهایی امتناع میکنند. عقبنشینی اروپا از ایران، تنها به سود سایر کشورها خواهد بود. بانک چینی کونلن (Kunlun) رابطه تجاری خود را با ایران از سر گرفته است. چرا که این بانک هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد از این رو تحریم کردن آن برای آمریکاییها دشوار خواهد بود. در حال حاضر چین و هند، مبادلات تهاتری با ایران دارند.