آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۲۳۹۱
پیری در دانشگاه زابل:

خشکسالی کمر کشاورزی سیستان و بلوچستان را خم کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گردهمایی روز جهانی خاک که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه زابل برگزار شد، گفت: ‌خشکسالی کمر کشاورزی را خم کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی پیری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان در گردهمایی گرامیداشت روز جهانی خاک که به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری در دانشگاه زابل برگزارشد، گفت: در حال حاضر بخش کشاورزی بیش از ۷۰ درصد معیشت مردم را پوشش می‌دهد و با توجه به کاهش نزولات و منابع محدود آبی و کاهش فعالیت بخش کشاورزی می‌بایست با توسعه و پیشرفت سایر صنایع و بخش ها، بار بخش کشاورزی کاسته و اقتصاد مردم از تک بعدی بودن خارج شود.

پیری افزود: حال که در شرایط خشکسالی هستیم و بخش کشاورزی برای توسعه با محدودیت فعالیت می‌کند؛ استان ظرفیت‌های خاص در تجارت و گردشگری و معدن دارد که با توسعه این بخش‌ها می‌تواند راهگشای مطمئنی برای ایجاد اشتغال و درآمد‌زایی برای مردم سیستان وبلوچستان باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به توانمندی‌های بخش کشاورزی در دامپروری، شیلات، باغبانی و زراعت پرداخت و گفت: علی‌رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود.

پیری گفت: استان سیستان در تولید گوشت قرمز، محصولات خارج از فصل، انواع خرما، میوه‌های گرمسیری و محصولات شیلاتی دارای رتبه‌های برتر کشوری است و نقش بسزایی در تنظیم بازار کشور دارد.

‌وی اجرای طرح انتقال آب بالوله به دشت سیستان، اجرای ۱۰۰هزار هکتار آبیاری نوین، اجرا طرح توسعه گلخانه ها، توسعه پرورش شتر، سنددارکردن اراضی کشاورزی وتعیین تکلیف چاه‌های کشاورزی مهمترین برنامه‌های درحال اجرای سازمان جهاد کشاورزی استان برشمرد.

پیری تصریح کرد: از ۱۴ توده ژنتیکی موجود در کشور ۷ توده ژنتیکی خاص استان ماست. برای استفاده بهینه از آب و خاک استان با همکاری وزارت نیرو برنامه‌ها و طرح‌های شاخصی از جمله طرح عظیم انتقال آب با لوله دشت سیستان، در سطح استان در حال اجرا داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در حال حاضر سیاست سازمان برای اقتصادی کردن کشاورزی توسعه‌ طرح‌هایی که نیاز آبی کمتری دارند و توسعه کشت‌های کنترل شده است تا ان‌شاءالله دوباره ثروت به کشاورزی و کشاورزان برگردد.

پیری به برنامه توسعه کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: اکنون ۲۶۰ هکتار گلخانه در این استان وجود دارد که برنامه داریم سالانه ۵۰۰ هکتار به این ظرفیت اضافه کنیم.

وی گفت: با توجه به خشکسالی ومحدویت منابع آبی سیاست وتاکید وزارت جهادکشاورزی توسعه کشت‌های فشرده در فضای گلخانه‌ای است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از همه مدیران و کارشناسان کشاورزی در همه بخش‌ها خواست با تمام توان از کشاورزان و تولید کنندگان سیستان و بلوچستان حمایت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار