کد خبر:۷۳۳۳۳۰
در سی و ششمین نشست شنبه‌های انقلاب مطرح شد؛

نواب: زرتشت را پیامبر مسلّم خدا می‌دانیم/ داویدیان: انقلاب اسلامی عزت ارامنه ایران را افزایش داد

سی و ششمین نشست شنبه‌های انقلاب با عنوان ادیان و مذاهب در تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سی و ششمین نشست شنبه‌های انقلاب با عنوان ادیان و مذاهب قبل از ظهر امروز در محل «تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران» برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام دکتر سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم اظهارداشت: انقلاب اسلامی برخاسته از نگاه بلند امام خمینی (ره) و یاوران شهیدش مانند شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید مفتح، شهید باهنر و یاران و ادامه دهندگان زنده اش مقام معظم رهبری و تمام افرادی است که در پاسداشت و نکوداشت این راه الهی تلاش کردند.

نواب گفت: ما زرتشت را پیامبر مسلم خدا می‌دانیم و کتاب آسمانی او اوستا را کتاب الهی می‌نامیم لذا پیروانش از تمامی حقوق برخوردار هستند البته تمامی انسان‌ها دارای مقام و منزلت فوق العاده و در کرامت و بندگی خدا مساوی هستند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با اشاره به اینکه ایران از گذشته مهد ادیان بوده است، تصریح کرد: ایران در گسترش ادیان الهی نقش بسیار تاثیرگذاری داشته است به طوری که حتی بودا را نیز پادشاهان ایرانی گسترش داده اند که مجسمه‌های بودا در شهر بامیان افغانستان که جزیی از ایران بوده است، گواه این مسئله است.

نواب گفت: پادشاهان صفوی در نقل و انتقالات صورت داده خود، عادلانه و با رضایت ارامنه عمل کردند به طوری که امروز مجسمه شاه عباس صفوی در بزرگترین مقر ارامنه در ارمنستان قرار دارد و تاکنون در حدود ۴۰۰ سال گذشته بی احترامی به آن نشده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم تصریح کرد: برادران ارمنی وفادارترین مردم به جمهوری اسلامی هستند و با وجود اینکه به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی برخی از آنان مهاجرت کردند، اما در کشور‌های فعلی که حضور دارند، آنان بزرگترین لابی ایران محسوب می‌شوند و هر زمان که فشار و هجمه‌ای به انقلاب وارد می‌شود، آنان به دفاع از کشور می‌پردازند.

وی اضافه کرد: زرتشتیان جز تفکیک ناپذیر ایران هستند و اخیرا نیز مردم یزد در انتخابان شورای شهر به یک نفر زرتشتی رای دادند تا وارد شورا شود که در ابتدا مخالفت‌هایی صورت گرفت، اما با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام و در پی اشاره مقام معظم رهبری این اجازه صادر شد که حتی مسلمانان بتوانند به فردی غیر مسلمان برای حضور در شورای شهر رای دهند.

نواب با اشاره به اینکه حقوق اقلیت‌های مذهبی در قانون اساسی ایران به صورت رسمی شناخته شده است، افزود: برخی از کشور‌های غربی دم از رعایت حقوق اقلیت‌های مذهبی در کشور خود می‌زنند و مدعی رعایت حقوق مسلمانان هستند، اما آیا مسلمانان اجازه حضور در پارلمان یا کنگره این کشور‌ها را دارند و اگر امکان ورود پیدا کنند متناسب با جمعیت آنهاست؟

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم گفت: در قانون اساسی ایران به حدود ۳ تا ۴ هزار هموطن ارمنی و آشوری اجازه برخوداری از نماینده مجلس متناسب با تعداد جمعیت داده شده است، اما آیا در کشور آلمان مسلمانان که دارای ۶ درصد جمعیتی این کشور هستند، ۶ درصد مجلس را دارا هستند؟ مسلمانان جزیی از جمعیت این کشور‌ها هستند، اما در چرخه قدرت اجازه ورود ندارند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از نمایندگان مجلس ایران از اهل سنت هستند، گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۳۰۰ نماینده اهل سنت و حدود ۴۰ نماینده اقلیت مذهبی وارد مجلس شورای اسلامی شده اند.

نواب با بیان اینکه گفتگوی ادیان دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: امروز این گفتگو در تمام دنیا گسترده شده است و انقلاب اسلامی با بودایی‌های میانمار، تایلند و سریلانکا، هندو‌های هند، شینتو‌های ژاپن، مسیحیان ارتدکس، کاتولیک و پروتستان گفتگو دارد و این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اجرایی می‌شود.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با بیان اینکه مطالعات ادیانی دیگر دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی در حوزه ادیان و مذاهب محسوب می‌شود، گفت: تنها دانشگاه ادیان جهان در ایران قرار دارد، در دیگر نقاط دنیا دانشکده، پژوهشکده و مرکز داریم، اما دانشگاه جامع تنها در ایران قرار دارد که در سطح تحصیلات تکمیلی نیز به ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی خدمات رسانی می‌کند.

وی ادامه داد: هرهفته استاد زرتشتی، مسیحی و یهودی در این دانشگاه حضور پیدا می‌کنند و این افتخار انقلاب اسلامی ایران است که هر روز نیز رشته ها، زیررشته‌ها و میان رشته‌های آن در حال گسترش است.

نواب در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: چهلمین سال انقلاب اسلامی را تبریک می‌گویم و تمام قدم احترام می‌گذارم به تمام ادیان که این احترام میراث اسلامی و قرآن و همچنین میراث ایرانی ماست.

اسقف اعظم سرکیس داویدیان، رهبر ارامنه کاتولیک ایران در ادامه این نشست اظهارداشت: چهل سال قبل در ۲۲ بهمن سال ۵۷ مصادف با ۱۹۷۹ میلادی در کل جهان نگران و نظاره گر انتشار خبر‌هایی مبنی بر وقوع رویدادی به نام انقلاب بر ضد حکومت وقت ایران بودیم و ما ارامنه منتظر شنیدن اخبار خوبی بودیم، زیرا در کشور ایران پدران و مادران ارمنی همراه فرزندانشان زندگی کرده و می‌کردند.

داویدیان ادامه داد: با در نظر گرفتن روابط معقول با حکومت و نیز روابط مسالمت آمیز با شهروندان ایرانی خواستار روندی مسالمت آمیز و بدون آسیب رسیدن به فردی بودیم و اینگونه بود که انقلاب با رهنمود‌های امام خمینی (ره) به پیروزی رسید.

وی گفت: به عنوان رئیس جامعه و کلیسای ارامنه کاتولیک و همزمان با شهروندان ارمنی جمهوری اسلامی ایران، دیدگان و صدای خود را با میلیون‌ها تن از شهروندان ایرانی همسو کرده و وفاداری خویش را به منافع ملی کشور و نظام اعلام می‌نماییم، زیرا ایران زادگاه ما بوده و با زیستن و رشد در کنار برادران و دوستان قابل اعتمادمان شریک خوشی‌ها و ناگواری‌های آنان بوده ایم، به ویژه در زمانی که جنگ بر کشور تحمیل شده بود و مورد یورش دشمن قرار داشت.

داویدیان ادامه داد: مگر ما می‌توانستیم در زمان جنگ تحمیلی و در برابر چنین حوادث مرگبار و همزمان با داشتن هزاران تن شهید و مجروح که ارامنه نیز سهمی از آنان داشتند، بی تفاوت بمانیم مگر می‌توانستیم درب‌های خود را برروی تعداد کثیری از آسیب دیدگان حملات هوایی و موشکی ببندیم و پناه و امان به آنان ندهیم.

رهبر ارامنه کاتولیک ایران افزود: این اقدامات با در نظر گرفتن داشتن آزادی عقیده، آزادی زیستن، آزادی نیایش و عبادت، حق دفاع از حقوق شهروندی و کار و پیشه، امکان تاسیس انجمن ها، مراکز فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی، ورزشی، باشگاهی و مذهبی برای اقلیت ها، انجام داده ایم.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: خداوند روح امام خمینی (ره) را که فصل جدیدی را در تاریخ ایران و در جایی که هر فرد با قابلیت و استعداد‌های خاص خود و با خوشحالی دستاورد‌های خویش را به نیکی ثبت خواهد کرد، قرین رحمت و آرامش بفرماید و چهلمین سال انقلاب اسلامی را برتمامی آحاد ملت اعم از حکومتی، لشکری، ملی، ادیان توحیدی و سیاست گذاران تبریک می‌گویم و از صمیم قلب خواهان صلح و آرامش و موفقیت در تمامی اهداف و برنامه‌های آتی کشور هستم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار