آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۳۵۶۱
گزارش|

اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله‌زدگان را تنها نگذاشتند

زلزله کوهبنان یکی از وقایع غم انگیز سال گذشته بود؛ اما اکنون که یک سال از آن وقوع آن می‌گذرد، شاهد هستیم مردم زلزله زده در کنار روز‌های تلخ، روز‌های خوبی را هم از همراهی جهادگران دانشجو تجربه کرده‌اند.

اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ یک سال از وقوع زلزله کوهبنان گذشت و در این یک سال هرچند مردم زلزله زده روز‌های سختی را سپری کرده اند، اما گروه‌های جهادی دانشجویی در طول این یک سال در کنار مردم حضور داشتند و آن‌ها را تنها نگذاشتند.

زلزله کوهبنان یکی از وقایع غم انگیز سال گذشته بود، اما اکنون که یک سال از آن وقوع آن می‌گذرد، شاهد هستیم مردم زلزله زده در کنار روز‌های تلخ، روز‌های خوبی را از همراهی جهادگران دانشجو در خاطر دارند.

آخرین شب پاییز و در شب یلدا بود که زلزله آمد بسیاری از خانه‌ها تخریب و مردم زیادی در آن روز‌های سرد زمستانی مجبور به زندگی در چادر شدند و روز‌های سختی را پشت سر گذاشتند. مردم زلزله زده هنوز سوز و سرمای سخت زمستان سال گذشته را فراموش نکرده اند، اما گرمای محبت و همراهی دانشجویان جهادگری که در این مناطق برای خدمت رسانی حضور یافتند را فراموش نکرده اند.
 
اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند

کپسول‌های اکسیژن بیماران در سرمای هوا یخ زده بود، سالمندان، کوکان و زنان نیز تجربه تلخی را تجربه می‌کردند؛ مردم کوهبنان در شوک زلزله فرو بودند. بسیاری از آن‌ها شب‌ها را بیرون از خانه‌های ویران شده سپری می‌کردند و لازم بود که در این روز‌های سخت، افرادی در کنارشان باشند و از آن‌ها حمایت کنند.

گروه‌های جهادی دانشجویی بسیاری در کوهبنان حضور پیدا کردند از جمله گروه جهادی دانشجویان دانشگاه پیام نور کوهبنان، گروه‌های جهادی از دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشگاه آزاد کرمان و حتی برخی گروه‌های جهادی از شهر‌های دیگر از جمله تهران و یزد به این منطقه آمدند.

بر اساس آمار گروه‌های جهادی دانشجویی، اعزام ۵۰۰ جهادگر در قالب ۳۴ گروه جهادی به منطقه زلزله زده کوهبنان، اهدا ۱۱۵ کانکس به زلزله زدگان تهیه پخت و توزیع غذای گرم به زلزله زدگان و کمک به ساخت و ساز ۱۰۰ منزل مسکونی تنها بخشی از خدمات گروه‌های جهادی دانشجویی به زلزله زدگان کوهبنان بوده است.
 
اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند

روستای جَوَر، در زلزله ۱ / ۵ ریشتری سال گذشته در کوهبنان بیشترین خسارات را متحمل شد، به گونه‌ای که ۸۵ درصد واحد‌های مسکونی این روستا تخریب شد. اما جهادگران دانشجوی استان یزد که همیشه در یاری رسانی به محرومان پیش قدم بوده اند در قالب گروه‌های مختلف جهادی به خدمت رسانی به مردم روستای محروم جَوَر پرداختند.

اکبر عابدی، مسئول سازندگی بسیج دانشجویی استان یزد، با بیان اینکه ۱۰ گروه جهادی دانشجویی به مناطق زلزله کوهبنان اعزام شدند گفت: ۲۸۰ دانشجو شامل ۷۰ خواهر و ۲۱۰ برادر در قالب ۱۰ گروه جهادی به روستای جور اعزام شدند. ۱۰ واحد مسکونی توسط گروه‌های سازندگی بسیج دانشجویی استان یزد با هزینه‌ای حدود ۱۶۰ میلیون تومان در منطقه جَوَر بازسازی و تکمیل شده و همچنین ۳۰ کانکس برای اسکان موقت، تهیه و نصب شده است.

وی با بیان اینکه گروه‌های جهادی دانشجویی استان یزد مجموعاً ۴ ماه در مناطق زلزله زده کوهبنان حضور داشتند، گفت: کلاس‌های آموزشی و پایش سلامت، توزیع لوازم التحریر و مواد غذایی و مدیریت و توزیع کمک‌های مردمی از جمله اقدامات انجام شده گروه‌های جهادی اعزام شده به مناطق زلزله زده کوهبنان است
 
پس از گذشت یک سال از آن شب تلخ، وضع روستای جور بهبود یافته است خانه‌ها ویران شده با همت دانشجویان از نو ساخته شده است و خشت خشت آجر‌های که به همت دانشجویان روی هم گذاشته شد سرپناهی برای مردم زلزله زده شد و از آلام مردم این روستا کاسته است.

اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند
 
گروه جهادی فاطمه الزهرا دانشگاه یزد، نیز یکی از گروه‌های جهادی بود که به دلیل نزدیکی به عازم کوهبنان شد و از همان ابتدا فعالیت بسیاری را برای خدمت رسانی به مردم زلزله زده انجام داد، گروه جهادی فاطمه الزهرا از گروه‌های جهادی موفقی است که در زمینه اشتغالزایی در مناطق محروم نقش مهمی داشته است و امسال توانست که تندیس دانشجویان فداکار را نیز امسال دریافت کنند.

هدایتی، مسئول گروه جهادی فاطمه الزهرا یزد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به فعالیت‌های این گروه جهادی در زمستان سال قبل گذشته می‌گوید که بعد از زلزله کوهبنان گروه جهادی ما به دلیل نزدکی عازم کوهبنان شد و در زمینه‌های مختلف بویژه عمرانی مشغول به خدمت رسانی شد. گروه جهادی ما در دو بازه زمانی ۱۰ روزه با حضور ۴۰ نفر در اردوی جهادی سال گذشته حضور داشت.

مسئول گروه جهادی فاطمه الزهرا یزد با اشاره به همکاری این گروه جهادی همراه با سپاه در مناطق زلزله زده گفت: ساخت دیوار‌های که در زلزله تخریب شدند و ساخت حمام سرویس بهداشتی و دیوار کشی خانته از جمله  فعالیت‌های عمرانی دانشجویان در این منطقه بود.

وی با بیان اینکه بعد از گذشت یک سال فعالیت این گروه جهادی در پایان زمستان و تعطیلات سال نو ادامه خواهد داشت گفت: با توجه مشکلات اقتصادی که در چند ماه اخیر تشدید یافته است مردم کوهبنان هنوز داری مشکلاتی هستند و قصد داریم تا پروژه‌های نیمه تمام خود را در این مناطق کامل کنیم و قرار است که در پایان زمستان و روز‌های نوروز برنامه جهادی در کوهبنان داشته باشیم.
 
اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند

اما گروه شهید احمدی روشن دانشگاه علم و هنر یزد نیز یکی دیگر از گروه‌های جهادی از یزد بود که پس از زلزله عازم کوهبنان شد و در طول این یکسال خدمات بسیاری به زلزله زدگان ارایه داده است، بخشی از فعالیت این گروه جهادی فعالیت‌های فرهنگی بود که برای کودکان زلزله زده انجام داده بود.

کم سفیدی مسئول این گروه جهادی است که گروه جهادی آن‌ها در طول این یک سال در دوره‌های مختلفی در منطقه کوهبنان حضور داشته است و از نزدیک در جریان مشکلات مردم زلزله زده قرار داشته است، مسئول این گروه جهادی با وجود برخی موانع و سختی‌ها برای انجام فعالیت‌های جهادی روبه رو بوده است و از سنگ اندازی خانه بهداشت برای خدمات درمانی به مردم زلزله زده گلایه داشت.

وی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به مهمترین مشکلات مردم در این منطقه با موضوع بهداشت و خدمات درمانی  گفت: به دلیل فقر در برخی مناطق بویژه روستای جور مردم این مناطق توان کمتری برای مراجعه به پزشک بویژه دندان پزشک قرار دارند و برای همین تصمیم به حضور تیم دندانپزشکی به منطقه را گرفتیم.

مسئول گروه جهادی شهید احمدی روشن دانشگاه علم و هنر یزد با انتقاد از عدم همکاری مرکز بهداشت این منطقه که زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت می‌کند، گفت: با وجود موافقت فرمانداری و حضور دانپزشک در این منطقه خانه بهداشت اجازه حضور در مناطق برای خدمات دندانپزشکی را نمی‌داد و برخی همین برخی از فعالیت‌های گروه جهادی ما به صورت چراغ خاموش انجام می‌شد.
 
 
اشک‌ها و لبخند‌های مردم کوهبنان بعد از گذشت یک سال/ گروه‌های جهادی دانشجویی که زلزله زدگان را تنها نگذاشتند

حضور این گروه جهادی در مناطق زلزله زده کوهبنان هرچند با سختی‌ها و مشقت‌های همراه بوده است، اما با این وجود آنها در طول این یک سال مردم زلزله زده را تنها نگذاشته اند و معتقد هستند که خداوند هیچ خدمتی را بدون پاداش نمی‌گذارد و اجر آنها پیش خداوند محفوظ است.
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار