دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن خوزستان گفت: عامل اصلی بحران اقتصادی کنونی که گروه ملی فولاد اهواز را در این شرایط قرار داده، سازمان خصوصیسازی است.
صالح عبادی نژاد، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن خوزستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص گروه ملی فولاد اهواز گفت: گروه ملی فولاد اهواز دارای ۵ خط تولیدی ملیه گرد و مفتول، تیرآهن، فولاد سازی، لوله سازی و کوثر است.
وی افزود: لوله سازی و کوثر، بخش فعال این کارخانه است. البته شب گذشته نیز بخش میله گرد شرکت نیز فعال شده است.
عبادی نژاد با اشاره به معوقات کارگران گروه ملی فولاد اهواز اضافه کرد: معوقات کارگران گروه ملی فولاد اهواز که موجب اعتصاب و اعتراض آنان شده مربوط به دو ماه آبان و آذرماه سال جاری است و حدودا از ۱۶ آبان ماه اعتراضات کارگران به این عدم پرداختها شروع شده و هنوز هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: بحران مالی شرکت از سال ۹۳ و درست همزمان با واگذاری آن به بانک ملی آغاز شد و از این بازه زمانی گروه ملی در سراشیبی قرار گرفت چرا که بانک ملی بنا را بر این گذاشته بود تا سودی ۲۰ درصدی از شرکت دریافت کند و وقتی موفق به انجام این کار نشد، سید عبدالرضا موسوی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس را به عنوان مسئول کارخانه معرفی کرد.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن خوزستان بیان داشت: وقتی موسوی مدیرعامل کارخانه شد به مرور شرایط مالی شرکت بدتر شد و در نهایت کارگران دست به اعتراض و اعتصاب زدند با این وجود حقوقشان هنوز پرداخت نشده است.
وی تصریح کرد: هنگامی که بحث خصوصی سازی مطرح شد و از سال ۸۷ با وجود اینکه اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی و بدهی به بانک ملی، این کارخانه در سراشیبی قرار گرفت و روز به روز وضعیت آن بدتر شد در حال حاضر کارگران آن به علت عدم پرداخت معوقاتشان در خیابانهای اهواز در حال اعتراضند، ولی متاسفانه هیچ مسئولی پاسخگوی خواسته آنان نبوده و همچنان این وضعیت ادامه دارد.
عبادی نژاد گفت: عامل اصلی بحران اقتصادی کنونی که گروه ملی فولاد اهواز را در این شرایط قرار داده است، سازمان خصوصی سازی است چرا که هنوز فعالیت این کارخانه از سر گرفته نشده و فقط یک خط آن به طور رسمی فعال شده، اما این سازمان طی نامهای از مدیرعامل کارخانه درخواست پرداخت بدهی ۱۶۸ میلیارد تومانی را در بازه زمانی اندکی داده است در حالی که کارگران این گروه در کف خیابانها بدلیل عدم پرداخت حقوقشان معترضند. البته سیاسیون استان و استاندار نیز در تشدید این بحران دخیل هستند.
وی تاکید کرد: کارگران پایههای اصلی کارخانه هستند و در ابتدا باید معوقات آنان پرداخت شود و پس از آن اقدام به پرداخت بدهیهای کارخانه به سازمان خصوصی سازی و سایر ارگانها شود. در صورتی که این معوقات الان و در این شرایط به خصوصی سازی پرداخت شود دیگر بودجهای برای پرداخت بدهیهای کارگران نمیماند و اعتراضات ادامه دار خواهد شد.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن خوزستان اذعان داشت: در حال حاضر شرکت توان پرداخت بدهی سازمان خصوصی سازی را ندارد و اگر از آن حمایت نشود و دوباره واگذاری کارخانه به فردی همچون موسوی اتفاق بیفتد روند اعتراضات کارگران در خیابانهای اهواز ادامه دار می شود.
وی یادآور شد: راه حل این مسئله، این است که وزیر صنعت به سازمان خصوصی سازی و سایر نهادهایی که از گروه ملی فولاد اهواز طلبکار هستند، دستور دهد که فعلا تقاضای پرداخت معوقاتشان را نکنند چرا که کارگران در اولویت پرداختها هستند و باید چرخ کارخانه بچرخد تا این بدهیها پرداخت گردند.