بهنام نجفی، نماینده کارگران گروه ملی فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تجمعات و مطالبات اخیر کارگران این شرکت گفت: طبقه بندی مشاغل با تاخیر حدود ده ساله انجام شد و از سال ۱۴۰۰ کارگران متوجه نبود این بند در حقوقشان شدند و مطالبه این بود که طبقه بندی اجرا شود.
نجفی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ ما در شرکت یکسری تجمعات آرام داشتیم و مطالباتمان هم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بود و آن زمان مدیرکل اداره کار خوزستان در جمع کارگران حاضر شد و با کارگران صحبت کرد و گفت که به نظر میرسد طرح طبقه بندی مشاغل شما سه ماهه انجام میشود و حق قانونی شماست، اما متاسفانه بعدا در روند اجرای کار مدیرعامل شرکت هیچ همکاری برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نکرد.
نماینده کارگران گروه ملی فولاد ایران عنوان کرد: حدود ۵ ماه طول کشید که انتخابات نمایندگان کارگران انجام شود و حدود شش ماه نیز زمان برای انتخابات سرپرستان طول کشید در حالی که در طی سه الی چهار روز میتوانست این انتخاب برگزار شود.
وی افزود: الان با تاخیر دوساله هنوز طرح اجرا نشده است و مدیرعامل در تمام این مدت جلوی نماینده کارگران برای اجرای طرح کارشکنی کرده است و در موارد مختلفی نماینده کارگران را در دفترش راه نمیداد و حتی اداره کار هم که الزام کرده بود از اجرای طرح سر باز زدند و علت این بحث را نداشتن پول عنوان کردند.
نجفی ادامه داد: در آبان ماه نیز قرار شد که حقوق طبقه بندی شده به صورت علی الحساب پرداخت شود، اما به این وعده نیز عمل نشد و کارگران مجدد تجمع کردند و شرکت مجبور شد طبقه بندی علی الحساب پرداخت کند و وعده داد که طرح طبقه بندی در حقوق دی ماه پرداخت خواهد شد.
این فعال کارگری درباره اجرای اشتباه طرح طبقه بندی مشاغل توضیح داد: بعد از جلسات مکرر نمایندگان کارگری با مسئولین شرکت قرار شد نرخ ۱۰ درصد بر روی پایه حقوق اضافه شود که این حرف به طور کامل غیرقانونی است؛ در طرح طبقه بندی باید کارگر تولیدی از کارگر اداری جدا شود و حقوق متناسب با جایگاه شغلی پرداخت شود و طبعا کارگرانی که شرایط سخت تری در کار دارند باید حقوق بیشتری دریافت کنند.
وی افزود: درخواست دیگری که ما داریم این است که حقوق ما باید با حقوق کارگران دیگر شرکتهای فولادی تناسب داشته باشد و ضرایب حقوق افزایش پیدا کند؛ حقوق کارگران ما در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۹ میلیون تومان هست در صورتی که در شرکت فولاد کاویان حدود ۳۰ میلیون تومان هست و نزدیک به ۱۱ میلیون اختلاف دارد.
نماینده کارگران گروه ملی فولاد ایران تصریح کرد: وضعیت کاری کارگران فولاد در شرایط سختی است و شرایط جسمی و بدنی کارگران به علت رطوبت بالای فضای کار تحت تاثیر قرار میگیرد و بسیار سخت است، اما مدیرعامل شرکت به بهانه زیان ده بودن شرکت زیربار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نمیرود.
نجفی با اشاره به اینکه زیان ده بودن شرکت را قبول نداریم، گفت: برخی از کالاهای شرکت گروه ملی فولادی انحصاری است به عنوان مثال لوله تولیدی ما بدون درز هست و در تنها جایی که در کشور تولید میشود در شرکت ماست یا میلگرد تولیدی ما میلگرد معتبری در بازار هست، اما متاسفانه شرکت ما میگوید زیان ده هستیم در حالی که شرکت کاویان که یک شرکت خصوصی است و روبروی شرکت ما هم هست به راحتی حقوق و طرح طبقه بندی کارگران را اجرایی کرده است.
نماینده کارگران گروه ملی فولاد ایران بیان کرد: مسئله اصلی این است که بانک ملی به عنوان سهام دار اصلی گروه ملی فولاد حاضر نیست برای شرکت هزینه کند و وقتی هزینه برای نوسازی صورت نمیگیرد مسلما شرکت به سوددهی هم نمیرسد و از پس حقوق متناسب بر نمیآید.
این فعال کارگری عنوان کرد: گروه ملی ۴۰ درصد سهام شرکت اکسین را نیز دارد و سود آن سالیانه به حساب گروه ملی واریز میشود و امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان از سود سهام اکسین به گروه ملی رسیده است و ما حساب کردیم که اگر برای ۲۰۰۰ کارگر قرار باشد ماهی ۱۰ میلیون اضافه شود ماهانه ۲۰ میلیارد تومان میشود و همین الان ۸۵ میلیارد حقوق میشود که اگر ۲۰ میلیارد اضافه شود حدود ۱۰۵ میلیارد تومان ماهانه میشود یعنی شرکت میتواند با سود سهام اکسین حقوق کارگران را ماهی ۱۰ میلیون تومان اضافه کند و سود بقیه تولیدات هم برای خودش بردارد.
بهنام نجفی، نماینده کارگران گروه ملی فولاد ایران در پایان گفت: کارگران در این اعتراضات حواسشان هست که کسی وارد جمعیت نشود و فیلمی برای کانالهای معاند ارسال نشود و درگیری ایجاد نشود و اصلا این تجمعات سیاسی نیست، کارگران هم فقط به دنبال حقوق و مطالبات خودشان هستند.
تصاویری از تجمعات کارگران گروه ملی فولاد: