کد خبر:۷۳۴۲۷۳

نامهٔ بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به ریاست دانشکده

بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تلاش برای تغییر فضای دانشکده علوم اجتماعی واکنش نشان داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در واکنش به تغییر فضای دانشکده متبوع خود در نامه‌ای به ریاست دانشکده علوم اجتماعی واکنش نشان داد.

متن نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر اعتمادی‌فرد
ریاست محترم دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

سلام علیکم

همان‌طور که مستحضرید طی روز‌های اخیر، پیرامون تغییر و تحولاتی در دانشکدۀ علوم اجتماعی، خبر‌هایی مبنی بر سوق‌دادن فضای دانشکده به‌سمت اهداف شخصی و منافع جناحی، توسط مسئولین دانشکده، در فضای دانشکده پیچیده است؛ در نگاه اول اگر بنا را بر صدق این نقطه نظرات بگذاریم، ضروری است متذکر شویم که این قبیل اقداماتْ دانشکده را هرچه بیشتر به ورطۀ نابودی و روزمرگی می‌کشاند و اندک امید‌های موجود به اصلاح این وضعیت را نابود و رخوت جاری در دانشکده را عمیق‌تر و دامنه‌دارتر می‌کند.

در همین راستا، بسیج دانشجویی دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، جهت روشن کردن اذهان دانشجویی و شفاف‌سازی نحوۀ مدیریت و عملکرد ریاست دانشکده و مدیریت گروه جامعه‌شناسی، خواهان پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی دربارۀ جذب دکتر غفاری به گروه جامعه‌شناسی و انتقال وی از گروه برنامه‌ریزی و شایعات جذب برخی افراد دیگر به گروه جامعه‌شناسی است.

مهم‌ترین دلیل برای جذب افراد به گروه‌های علمی، در هر دانشکده، به نیاز‌های علمی آن گروه و تخصص و توانایی فرد متقاضی در برآوردن آن نیاز است. مسئله‌ای که دربارۀ انتقال و جذب آقای دکتر غفاری به گروه جامعه‌شناسی شائبه ایجاد می‌کند این است: با توجه به وضعیت کنونی این گروه، حیطۀ تخصصی ایشان دقیقاً کدام نیاز و کمبود را در گروه جامعه‌شناسی برآورده می‌کند و حضور ایشان در گروه چه توجیهی دارد؟ نکتۀ جالب توجه دیگر به نحوۀ جذب ایشان برمی‌گردد. برخی از شنیده‌ها حاکی از آن است که روند جذب ایشان به گروه، غیرمعمول و خلاف روال بوده است. می‌گویند جلسه‌ای که در آن برای جذب ایشان به گروه رأی‌گیری شده، از قبل به اطلاع اساتید گروه نرسیده است. به عبارت دیگر، به‌طور اتفاقی (و البته از قبل برنامه‌ریزی شده) حضور ایشان به رأی گذاشته می‌شود. این در حالی است که روند و عرف معمول اقتضا می‌کند که رأی‌گیری و سایر مسائل مهمی که قرار است در گروه مطرح شود از قبل به اطلاع همۀ اساتید رسانده شود. از دیگر مواردی که جذب ایشان به گروه را غیرمعمول جلوه می‌دهد این است که گروه جامعه‌شناسی از قبل برای جذب هئیت علمی جدید اعلام نیاز عمومی نکرده و از همین رو فرصت برابر برای همۀ متقاضیان جذب فراهم نشده است؛ بنا بر موارد ذکر شده، فرآیند جذب دکتر غفاری به گروه، ابهامات و سوالاتی را درخصوص ضوابط حاکم بر این روند، به وجود آورده است.

زمزمه‌هایی از گوشه و کنار دانشکده مبنی بر جذب آقای محمود شارع‌پور به گروه جامعه‌شناسی شنیده می‌شود. همان ابهاماتی که در روند جذب آقای غفاری هست، در روند جذب آقای شارع‌پور نیز وجود دارد. گذشته از سوالاتی از قبیل: وضعیت رزومۀ علمی و چرایی جذب آقای شارع‌پور به گروه جامعه‌شناسی که مدیریت گروه باید پاسخ‌گو باشد، ظاهراً آقای شارع‌پور رابطۀ بسیار نزدیکی با یکی از اساتید پر نفوذ گروه جامعه‌شناسی دارد که چه بسا همین، دلیل بسیار متقنی برای جذب او به گروه باشد.

این قبیل رفتار‌ها و عملکرد‌های غیرشفاف و ناگهانی، گمانی مبنی بر استفاده از قدرت نهادی برای دخالت در رویۀ آکادمیک و برهم‌زدن فرآیند دموکراتیک نهاد علم را به وجود می‌آورد. امیدواریم مسئولان محترم دانشکده پاسخ‌هایی روشن و قانع‌کننده به پرسش‌های مطرح شده بدهند و به هرگونه شائبه‌ای دربارۀ عملکرد جناحی و مبتنی بر منفعت گروهی پایان دهند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار