تصمیم آمریکا و رژیم صهیونیستی به خارج شدن از سازمان فرهنگی یونسکو پس از سالها کشمکش و بلاتکلیفی اجرایی شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه خبری راشا تودی، تصمیم آمریکا و رژیم صهیونیستی به خارج شدن از سازمان فرهنگی یونسکو پس از سالها کشمکش و بلاتکلیفی امروز سه شنبه اجرایی شد. آمریکا تمایل به خروج از یونسکو را ماه اکتبر اعلام و این نهاد را به داشتن تعصب ضد اسرائیل متهم کرده بود.
کیلب ماپین، خبرنگار و کارشناس راشا تودی در این باره گفت: آمریکا و اسرائیل سال ۲۰۱۷ پس از تصمیم یونسکو به ثبت شهر الخلیل به عنوان مکانی تاریخی به اعتراض پرداختند. البته این نخستین بار نبود که آمریکا و اسرائیل یونسکو را به جانبداری از فلسطین متهم میکردند. در سال ۲۰۱۱ هنگامی که یونسکو فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت شناخت آمریکا و اسرائیل پرداخت حق عضویت خود به این نهاد سازمان ملل را متوقف کردند. یونسکو نیز پس از آنکه آمریکا و اسرائیل از پرداخت بدهی معوقه خود سر باز زدند، در سال ۲۰۱۳ آنها را از حق رای محروم کرد؛ بنابراین اکنون شاهد آن هستیم که آمریکا بار دیگر همان سیاست همیشگی خود را اجرا میکند یعنی زمانی که از یک توافقنامه یا پیمان بین المللی یا یک نهاد بین المللی رضایت ندارد، به آسانی از آن خارج میشود.
در ادامه گزارش به برخی موارد از این دست اشاره شده که طی آنها آمریکا از پروتکل اختیاری حل اختلافات در کنوانسیون ژنو، شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیوان بین المللی عدالت خارج شد.
ماپین در پایان گفت: آمریکا از توافق هستهای ایران و توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس نیز خارج شد و این نشان میدهد واشنگتن در واکنش به تصمیمهای نهادهای بین المللی که مورد تاییدش نیست از این نهادها خارج میشود.