آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۱۱۰
رضوی در گفتگو با خیرگزاری دانشجو:

ترک‌ها به‌اتفاق آمریکا بدنبال روی‌کار آمدن حاکمیت فدرالی در سوریه هستند/ ترکیه می‌خواهد برای کسب قدرت در شمال سوریه وقت بخرد

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: ترکیه و آمریکا به حاکمیت فدرالی در سوریه اعتقاد دارند و اگر بتوانند در منطقه شمال سوریه حاکمیت فدرالی را ایجاد کنند جناح مقابل یعنی ایران وروسیه و سوریه را مجبور می‌کنند که به تشکیلات فدرالی در شمال سوریه تن دهند.

سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای ورود ارتش سوریه به منطقه منبج و واکنش اردوغان مبنی بر جنگ روانی خواندن این اتفاق گفت: ترکیه با وجود اینکه طی دو سه سال اخیر با جبهه ایران، روسیه و سوریه اعلام نزدیکی می‌کند، اما در شمال سوریه و مسئله کرد‌ها با سوریه اختلاف نظر دارد.

وی با بیان اینکه شمال سوریه مرکز اصلی تضاد منافع ترک‌ها و سوریه محسوب می‌شود، گفت: منافع ترکیه با ارتش سوریه متفاوت است اردوغان از وضعیت کرد‌ها در کشور خود ناراحت است و اگر حضور ارتش سوریه در منبج را تکذیب می‌کند، چون نمی‌خواهد حاکمیت غیرقانونی خود در سوریه را از دست بدهد.

رضوی دلیل بعدی ایجاد جنگ روانی توسط اردوغان را خروج آمریکا از سوریه دانست و یادآور شد: در شرایطی که آمریکا در حال خروج از سوریه است این نکته را نباید فراموش کرد که ترک‌ها با حمایت آمریکا به شمال سوریه وارد شدند لذا با بیرون رفتن آمریکا از سوریه آن‌ها این پشتوانه را نیز از دست می‌دهند و اردوغان به دنبال ماندن در شمال سوریه نیست بلکه هدف از این اقدامات در حقیقت خرید وقت است تا در شمال سوریه حاکمیتی را مستقر کنند که از ترک‌ها تبعیت کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این سوال که آیا حاکمیت سوریه حاکمیتی مستقل و واحد در سراسر این کشور نخواهد بود؟ گفت: ترک‌ها از این زاویه با جناح ایران، روسیه و سوریه اختلاف نظر دارد ترکیه و آمریکا به حاکمیت فدرالی در سوریه اعتقاد دارند و اگر بتوانند در منطقه شمال سوریه حاکمیت فدرالی را ایجاد کنند جناح مقابل یعنی ایران و رفقا را مجبور می‌کنند که به تشکیلات فدرالی در شمال سوریه تن دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار