کد خبر:۷۳۷۱۰۳
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد:

دانشجوی دکتری دانشگاه یزد از پایان نامه‌ای با موضوع بیابان‌زدایی دفاع کرد

رئیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: یک دانشجوی دکترای بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد از رساله خود با موفقیت دفاع کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید سودایی‌زاده، رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: یک دانشجوی دکترای بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد از رساله خود با عنوان «بررسی نقش کمربند سبز کنار جاده‌ای مسیر دشت یزد-اردکان در کاهش غبار ریزشی و جذب برخی از عناصر سنگین» با موفقیت دفاع کرد.
 
سودایی‌زاده، استاد راهنمای اولین پایان نامه دکترای «بیابان زدایی» در استان یزد اظهار کرد: یکی از مهمترین آلاینده‌های هوای شهر یزد ذرات معلق است که مهمترین منابع ایجاد آن طوفان‌های گرد و خاک، فعالیت صنایع و کوره‌های آجرپزی در مجاورت شهر است.

وی افزود: رشد سریع صنایع نظیر صنعت فولاد، ازدیاد وسایل نقلیه، عدم ارتقای وضعیت ترافیک شهر و اقلیم بیابانی این منطقه نیز باعث تشدید میزان ورود حجم ریزگرد‌های الوده به شهر یزد شده است.

رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد گفت: گرد و غبار‌های بیابانی حاوی مقادیر زیادی از عناصر مختلف از جمله فلزات سنگین هستند که باعث ایجاد مشکلات متعدد بر موجودات زنده بخصوص انسان می‌شوند.

سودایی‌زاده با اشاره به راه‌حل‌های موجود برای کاهش آلودگی محیط زیست شهری تصریح کرد: کاشت درختان و درختچه‌ها برای کاهش آلودگی بسیار مفید است، گیاهان سبز به عنوان یک فیلتر موجب جذب و انباشت آلاینده‌های هوا شده و در جهت کاهش سطح آلودگی در محیط نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر کمربند سبز احداثی در حاشیه بزرگراه یزد در کاهش غبار ریزشی و جذب برخی عناصر سنگین و معرفی گونه‌های مناسب با توانایی بالا‌تر در کاهش گرد و غبار و آلاینده‌ها است.

این مسئول ادامه داد: نتایج این پژوهش نشان داد که کمربند سبز می‌تواند گرد و غبار ریزشی را به میزان ۴۷ درصد کاهش داده و درختان کاشت شده در مجاورت بزرگراه عناصر سنگین را بطور معنی داری بیش از درختان منطقه غیر آلوده در اندام‌های خود جذب نموده و منجر به کاهش غلظت این مواد در ذرات گرد و خاک می‌شوند.

وی در پایان گفت: با توجه به این که عکس العمل درختان مختلف در جذب عناصر سنگین یکسان نبوده باید در گسترش آتی کمربند سبز شهر یزد از گونه‌های درختی مناسب استفاده نمود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار