آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۴۴۲۴
رئیس پژوهشکده مناطق بیابانی دانشگاه یزد:

طرح‌های پژوهشی دانشگاه یزد مورد موافقت وزارت علوم قرار گرفت+ اسناد

رئیس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد گفت: شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور با وضعیت طرح‌های گروه‌های پژوهشی آب و پالایش محیط در مناطق خشک موافقت قطعی کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کاظم کمالی، رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد گفت:  با موافقت شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور، وضعیت گروه‌های پژوهشی آب و پالایش محیط در مناطق خشک و رستنی‌های خشک‌بوم در پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد از موافقت اصولی به قطعی تبدیل شد.
 
رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد با اعلام این خبر گفت: با توجه به گسترگی مناطق خشک و پیامد‌های ناشی از آن در ایران، ضرورت ایجاد مرکز پژوهشی توانمند از دیرباز مورد توجه بوده است.
 
طرح‌های پژوهشی دانشگاه یزد در رابطه با خشکسالی مورد موافقت وزارت علوم قرار گرفت+ اسناد
وی در تشریح روند ایجاد این پژوهشکده و گروه‌های پژوهشی زیرمجموعه آن گفت: پیرو بازدید نمایندگان اسکاپ (UN/ESCAP) در سال ۶۸ از استان یزد و پس از آن، برگزاری همایش ملی بررسی مناطق بیابانی و کویری ایران در اردیبهشت ۷۱ در شهر یزد، ایده ایجاد مرکز پژوهش‌های بیابان‌زدایی و مسائل مناطق خشک در استان یزد قوت گرفت. بدین ترتیب طرح اولیه تاسیس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی وابسته به دانشگاه یزد در سال ۷۵ پی ریزی شد و شورای گسترش آموزش عالی در جلسه سوم خردادماه سال ۷۶ با ایجاد پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی وابسته دانشگاه یزد موافقت اصولی به عمل آورد و فعالیت پژوهشکده از آن تاریخ رسما آغاز شد.

وی تصریح کرد: با هدف در بر گرفتن مسائل مناطق خشک و بیابانی و سوق دادن فعالیت‌های پژوهشی برای رفع نیاز‌های اجتماعی و اجرایی مسائل و مشکلات مربوط به عناصر اصلی محیط مناطق خشک شامل آب، زمین، گیاه و تعامل این سه عنصر اساسی با انسان به عنوان محور‌های فعالیت پژوهشکده تعیین شد.
 
طرح‌های پژوهشی دانشگاه یزد در رابطه با خشکسالی مورد موافقت وزارت علوم قرار گرفت+ اسناد
کمالی یادآور شد: شورای گسترش آموزش عالی در جلسه ۴۴۴، ۱۶ مهرماه سال ۷۹ موافقت قطعی خود را با ایجاد مرکز تحقیقاتی مناطق خشک و بیابانی با دو گروه پژوهشی شامل گروه کنترل بیابان‌زایی انسانی و کویرشناسی و اکولوژی مناطق خشک و بیابانی اعلام کرد.

به گفته وی با توجه به زمینه‌های فعالیت پژوهشکده و درخواست‌های پژوهشی، در جلسه ۱۶ اردیبهشت‌ماه سال ۸۵ شورای گسترش آموزش عالی با افزایش دو گروه پژوهشی دیگر با عناوین  آب و پالایش محیط در مناطق خشک و جنگل و مرتع و رستنی‌های خشکبوم نیز موافقت اصولی کرد.

کمالی اظهار کرد: طی جلسات و پیگیری‌های انجام شده با حضور نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۶ و دفاعیات انجام شده در خصوص اخذ موافقت قطعی برای این دو گروه پژوهشی با حمایت‌های رییس دانشگاه، معاون پژوهش و فناوری و مدیران مربوطه و نیز توضیحات لازم از سوی مسئولین دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی خوشبختانه موافقت قطعی برای دو گروه فوق نیز در اول دی‌ماه سال جاری از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رییس کمیسیون پژوهش و فناوری شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی صادر شد.

رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی ابراز امیدواری کرد: در آینده بیش از پیش با کمک سایر محققین در عرصه‌های مختلف منابع طبیعی گام‌های موثرتری به ویژه در موضوع کم آبی به عنوان یک بحران مهم در کشور و نیز تغییر الگو‌های کشت که در حدود وظایف و اهداف دوگروه جدید است، اهتمام ویژه به عمل آید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار