کد خبر:۷۳۷۷۵۴
با تلاش محققان؛

واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت کنترل می‌شود/ نانوذرات در خدمت مقابله با یکی از عوامل مرگ‌ومیر در جهان

محققان دنیا ضمن بهره‌گیری از نانوذرات موفق شدند با «گندیدگی بافت» بعنوان واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت مقابله کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان موفق به ساخت نوع جدیدی از نانوحامل‌های مولکولی برای مقابله با گندیدگی بافت شدند. گندیدگی بافت عامل مرگ و میر بسیاری از بیماران در سراسر جهان است. در سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار در آمریکا برای مقابله با این مشکل هزینه شده‌است.

محققان دانشگاه کارولینای جنوبی نشان دادند که می‌توان با استفاده از یک ساختار مولکولی قفسی‌شکل که میکرو RNA رهاسازی می‌کند، از گندیدگی بافت جلوگیری کرد.

هونگ‌کوان فان- از محققان این پروژه- می‌گوید: «ما در این فناوری از نانوذرات برای رهاسازی میکرو RNA استفاده کردیم.»

گندیدگی بافت واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت است. ماده‌ی شیمیایی موسوم به سیتوکیناز برای مقابله با عفونت در جریان خون وجود دارد، اما همین ماده موجب می‌شود که دیواره‌ی رگ‌های خونی رخنه‌دار شود. سلول‌های سفید خون که از این رخنه‌های رگ عبور می‌کنند، موجب التهاب شده و به بافت‌های اطراف آسیب می‌رساند و در نهایت موجب آسیب جدی به بافت و مرگ می‌شوند.»

محققان این پروژه نانوحاملی ساختند که می‌تواند میکرو RNA موسوم به miR-۱۲۶ را به‌صورت مؤثر در موش‌های مبتلا به گندیدگی بافت رهاسازی کند. این نانوذرات با کمک برچسب‌زنی فلورسانس موفق به رهاسازی میکرو RNA درون هسته‌ی سلول شدند. جونز بویی- از محققان این پروژه- می‌گوید: «ما می‌توانیم این فرآیند را با استفاده از میکروسکوپ مشاهده کنیم. ما نشان دادیم که میکرو RNA می‌تواند وارد سلول شده و با هسته‌ی سلول تعامل کند.»

این نانوحامل روی موش‌های آزمایشگاهی تأثیر مثبتی داشت و موجب افزایش طول عمر آن‌ها شد. این نانوذرات دارای خواص آنتی‌باکتریال بوده و می‌توانند نرخ زنده ماندن را در موش‌ها افزایش دهند. پیش از این محققان نشان داده بودند که این میکرو RNA می‌تواند روی گندیدگی بافت اثربخش باشد؛ استفاده از نانوحامل، اثربخشی این ترکیب را افزایش داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار