آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۸۷۳۵
به همت محققان دانشگاه فردوسی و صنعتی قوچان؛

نانوساختارهایی از جنس فلز آلی برای جداسازی گازهای گلخانه‌ای ساخته شد

محققان دانشگاه صنعتی قوچان و دانشگاه فردوسی مشهد موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی نانوساختارهایی از جنس فلز آلی شدند.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار دانشگاهه خبرگزاری دانشجو از مشهد، محققان دانشگاه صنعتی قوچان و دانشگاه فردوسی مشهد موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی نانوساختارهایی از جنس فلز آلی شدند که می‌تواند در جداسازی و ذخیره‌ گازهای گلخانه‌ای از جمله CO2 به‌کار گرفته شود.

 

مهدی نیکنام، عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی قوچان، در خصوص این موفقیت گفت: پس از ثبت نانوساختارهای متخلخل با نام TMU دردانشگاه تربیت مدرس، این دومین چارچوب فلز آلی نانوساختاری است که به نام ایران در پایگاه معتبر کمبریج CSD ثبت شده‌است.

 

نیکنام با بیان اینکه مسئله‌ گرمایش زمین یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بشر در قرن حاضر است، افزود: محققان از نظر زیست‌محیطی، افزایش میزان غلظت CO2 در جو را از مهم‌ترین دلایل این پدیده می‌دانند و بر همین اساس، نیاز به ارائه و استفاده از روش‌های کارآمد برای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای (CO2) در جهان، منجر به تأسیس سازمان‌های مختلفی مانند کمیسیون تخصصی پایش تغییرات آب و هوا (تحت نظارت سازمان ملل) و یا برنامه‌ی SET-Plan در اتحادیه اروپا شده‌است.

 

همچنین مسعود میرزائی شهرابی دانشیار گروه شیمی دانشگاه فردوسی مشهد، در این خصوص افزود: از مهمترین مواد برای جداسازی و ذخیره‌سازی گاز CO2 در دنیا، چارچوب‌های فلز آلی هستند و با توجه به اهمیت تحقیقات در این زمینه، در این طرح نانو ذراتی با چارچوب فلز آلی بر پایه‌ی هسته‌ی مس تهیه شده و کارایی آن در مهار گاز CO2 مورد ارزیابی قرار گرفته‌است.

 

این پروژه به همت اعظم حسن پور، دانشجوی دکتری شیمی معدنی دانشگاه فردوسی مشهد، مسعود میرزائی شهرابی و حسین اشتیاق حسینی اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و مهدی نیک‌نام شاهرک، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی قوچان انجام شده‌است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار