به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه به پرتاب ماهوارهبر ایرانی به فضا واکنش نشان داد و مانند دیگر مقامهای دولتش برنامه فضایی ایران را برنامهای در راستای ساخت موشکهای قارهپیما توصیف کرد.
وی که در مراسم رونمایی از سند بازنگری دفاع موشکی در ساختمان وزارت دفاع آمریکا صحبت میکرد، گفت: «سهشنبهای که گذشت، رژیم ایران یک ماهوارهبر به فضا پرتاب کرد، که شکست خورد. اگر [این پرتاب] شکست نمیخورد، اطلاعات مهمی در اختیار ایران قرار میداد، که میتوانستند از آن برای دنبال کردن توانمندی موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده کنند. توانمندی رسیدن به ایالات متحده، که البته اتفاق نخواهد افتاد.»
وی افزود: «آنچه از زمانی که من به ریاستجمهوری رسیدهام با ایران انجام دادهایم، واقعا معجزهآسا است. من به آن توافق هستهای وحشتناک و ضعیف پایان دادم. و به شما میگویم که ایران امروز کشوری بسیار متفاوت از آن چیزی است که دو سال پیش بود. این همان [کشور] نیست و همان نخواهد بود. من معتقدم که آنها میخواهند گفتوگو کنند.»
پیش از این «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز در ادعایی که به نوشته روزنامه «نیویورکتایمز» جامعه نظامی و اطلاعاتی آمریکا آن را نادرست میدانند، مدعی شده بود که ایران تلاش میکند در پوشش برنامه فضایی، به سمت فناوری ساخت موشکهای قارهپیما حرکت کند.
در سندی که ترامپ امروز رونمایی کرد، بر خلاف معاهدات بینالمللی که بر لزوم ممانعت از نظامی شدن فضا تأکید دارند، آمریکا رسما اعلام کرد که قصد دارد در فضا سامانههای «دفاع موشکی» مستقر کند. ترامپ در سخنرانیاش گفت این سامانهها علاوه بر دفاع، قابلیتهای تهاجمی نیز خواهند داشت.
وی علاوه بر این، از برنامه پنتاگون برای استقرار چندین سامانه دفاع موشکی خشکی و دریاپایه در سرتاسر آمریکا خبر داد و گفت این سامانهها باید شلیک موشک به سمت آمریکا را در هر زمان و از هر مکانی که رخ دهند، رصد کرده و با آنها مقابله کنند.
در سند بازنگری دفاع موشکی آمریکا برنامه موشکی چین و روسیه مهمترین تهدیدات پیش روی آمریکا توصیف شده و از برنامه موشکی ایران و کره شمالی هم به عنوان «نگرانیهای قابل توجه» یاد شده است.