رئیس دانشگاه آزاد خارگ گفت: یکی از مواردی که این واحد را از دیگر دانشگاهها متمایز میکند، وجود رشته ناوبری است که هر دانشجو با حضور در این رشته میتواند آینده شغلی خود را تضمین کند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حامد قائدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خارگ گفت: دانشگاه آزاد واحد خارگ در ۳۰ سال گذشته با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی خود و با در نظر گرفتن مزیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، یکی از قطبهای اصلی دانشگاهی کشور در صنعت دریایی بوده است و بین سازمانهای دریایی و شرکتهای کشتیرانی کشور جایگاه ویژهای دارد.
وی افزود: از اینرو با برنامهریزیهای انجام شده و اقدامات بسیار ارزنده دبیر هیئت امنای استان در راستای راهاندازی دانشگاههای تخصصی و کارآفرین، سعی بر گسترش و توسعه فعالیتهای واحد خارگ در بخش صنعت دریایی داریم تا این دانشگاه بهصورت فوقتخصصی آموزش جوانان کشور را عهدهدار شود و نیروی انسانی مورد نیاز ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (اعم از کاپیتانها، فرماندهها و افسران ارشد) بهطور کامل در این دانشگاه تأمین شود.
قائدی ادامه داد: سعی میشود با برنامهریزیهای انجام شده کیفیت آموزشی و عملیاتی فارغالتحصیلان این دانشگاه رشد محسوس در مقایسه با گذشته داشته باشد. به همین منظور با پایش و مطالعه ۶ ماهه، عمده ضعفهای فارغالتحصیلان دریایی این دانشگاه شناسایی شده و برنامهریزیهای متناسب با هر کدام برای برطرفکردن آنها انجام شده است.
وی اظهار کرد: از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده، تأسیس رشتههای مهارتمحور و مورد نیاز صنایع موجود در جزیره، استان و منطقه است. به این منظور کارگروهی در دانشگاه تشکیل و با آمایش منطقهای رشتههای مورد نیاز صنایع مشخص و قدمهای اولیه برای راهاندازی این رشتهها در دانشگاه برداشته شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خارگ ادامه داد: لازم به ذکر است که در طرح پایش، تمرکز این واحد دانشگاهی بر حوزه دریانوردی و حملونقل دریایی است و اخیراً نیز کتابچه نظام موضوعات پژوهشی مربوط در این دانشگاه تألیف شده و در اختیار میز توسعه دریایی دانشگاه آزاد اسلامی که به منظور برطرفکردن چالشهای موجود در توسعه اقتصاد دریامحور که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز هست ایجاد شده، قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: یکی از مواردی که این واحد را از دیگر دانشگاهها متمایز میکند، وجود رشته ناوبری در این دانشگاه است که هر دانشجو با حضور در این رشته میتواند آینده شغلی خود را نسبتاً تضمین کند. این رشته تحصیلی نمونه بارز همگرایی میان آموزش، اشتغال و سلامت روحی دانشجویان با فراهمکردن شرایط شغلی پایدار است. ازاینرو با درک این موضوع، توسعه این رشته تحصیلی و حل معضلات موجود آن و گسترش این رشته و رشتههای مربوط به دریا تا مقطع دکتری در دستور کار قرار دارد. برنامهای جامع برای گسترش و ارتباط این رشته تحصیلی در حوزه دریانوردی هم در حال تدوین است و به زودی اجرایی خواهد شد.
قائدی بیان داشت: یکی از رشتههای پرطرفدار و بسیار ضروری در بحث دریا و دریانوردی و حملونقل دریایی بهزودی توسط این دانشگاه برای نخستینبار در ایران تعریف و ارائه خواهد شد و امیدواریم تا قبل از آغاز سال تحصیلی ۹۸-۹۹ در مقطع کارشناسی ارشد در این رشته پذیرش دانشجو داشته باشیم.