قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل گفت: تاکنون ۲۱۰۰ نفر از دانشمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای خارج از کشور به ایران آمدند و در این خصوص روند مثبتی را شاهد بودیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی در نشست خبری صبح امروز خود در وزارت علوم با اشاره به محورهای کلان برنامه ریزی شده در این معاونت گفت: یکی از مهمترین محورهای کلان پرداختن به بحث بین المللی سازی و ارتقای سطح علمی دانشگاهها به ترازهای بین المللی است.
وی ادامه داد: محورهای کلان دیگر را میتوانیم بهره گیری از نتایج تحقیقات برای جامعه، توسعه دورههای فنی و حرفه ای، گسترش زبان و ادب فارسی و ... بیان کرد.
سالارآملی با بیان اینکه ایران دو درصد علم دنیا را تولید میکند، گفت: در طول سالهای اخیر از لحاظ رشد علم جایگاه اولی را داشته ایم، اما در هر صورت ۹۸ درصد تولید علم مربوط به کشورهای دیگر و باید از طریق ارتباطات بین المللی با آنها از این ظرفیت ۹۸ درصدی نیز استفاده کنیم.
وی بیان کرد: انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک، تبادل استاد و دانشجو، حضور اساتید و دانشمندان خارجی در کشور، برگزاری دورههای آموزشی مشترک از جمله روند فعالیتهای علمی بین المللی است که در چند محور اساسی مطرح میشود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل عنوان کرد: امسال به طور متوسط در هر هفته حدود ۱۰ هیئت خارجی وارد دانشگاههای کشور شدند و برگزاری دورههای آموزشی، سمینارها و ... را برعهده داشتند.
به گفته وی تاکنون ۲۱۰۰ نفر از دانشمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای خارج از کشور به ایران آمدند و در این خصوص روند مثبتی را شاهد بودیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۰۰۳ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاههای ایران به خارج از کشور برای حضور در سمینارهای بین المللی اعزام شدند، گفت: طی چند ماه اخیر حدود ۳۹۵ نفر از اساتید برای ارتباطات بین المللی به دانشگاههای خارج از کشور رفتند و به ایران بازگشتند.
وی ادامه داد: در این ترافیکهایی که دانشمندان ایرانی و خارجی ارتباطات بین المللی را برقرار کردند حدود هزاران دانش فنی وارد کشور شده است.
سالارآملی با اشاره به کشورهای هدف اظهار داشت: یکسری کشورهای هدف منظور کشورهای منطقه مثل عراق، لبنان، یمن، افغانستان و سوریه هستند و کشورهای هدف دیگر شامل آلمان، اتریش، فرانسه، روسیه، چین، ژاپن و کره جنوبی میشوند که با آنها ارتباطات بین المللی داریم.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل تصریح کرد: ایران در رابطه با مسائل علم و فناوری اثرگذارترین کشور در منطقه است در سال ۲۰۱۹، ۲۹ دانشگاه ایرانی در رتبه بندی بهترین دانشگاههای دنیا قرار گرفتند که از این لحاظ از تمامی کشورها بالاتر هستیم و این گونه اثرگذارترین کشور در جهان اسلام شده ایم.
به گفته وی بعد از ایران ترکیه با ۲۳ دانشگاه در این تراز بین المللی قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: بیش از ۲۰۰ دانشمند ایرانی در بین یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفتند که برای ما افتخار بزرگی است.
سالارآملی تصریح کرد: در مذاکرات و مکاتبات بین المللی هیچ گاه این حالت را نداریم که صرفا تقاضای علم کنیم در واقع برای انتقال دانش به خصوص در کشورهای منطقه دست مان باز است.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه باید دو درصد دانشجویان ایرانی را دانشجویان خارجی تشکیل دهند، گفت: اگر تا پایان برنامه ششم حدود ۴ میلیون دانشجو داشته باشیم یعنی باید ۷۵ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر وزارت علوم ۲۷ هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی، وزارت بهداشت ۳۰۰۰ دانشجوی خارجی و دانشگاه آزاد بیش از ۸۰۰۰ دانشجوی خارجی دارد بنابراین اگر دانشجویان جامعه المصطفی را نیز در این محاسبات در نظر بگیریم دستیابی به ۷۵ هزار دانشجوی خارجی تا سال ۱۴۰۰ دور از ذهن نیست.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل درباره میزان تفاهم نامههای اجرا شده از سوی دانشگاهها عنوان کرد: سال جاری ۱۱۸۳ تفاهم نامه بین دانشگاههای داخلی و خارجی منعقد شده است که ۸۴۳ مورد آنها عملیاتی شده اند یعنی حدود ۶۳ درصد تفاهم نامهها به نتیجه رسیدند.