قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل برنامههای مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی در ۳ ماه اول سال ۹۸ را تشریح کرد و از نهایی شدن نقشه همکاریهای علمی ایران و مجارستان خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در چهارمین جلسه کارگروه تخصصی تحلیلی مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، برنامههای سه ماهه اول ۱۳۹۸ این مرکز را تشریح کرد که به شرح زیر است:
نشست رؤسای دانشگاههای اتحادیه قفقاز در دانشگاه تبریز ۳۱-۳۰ فرودین ۱۳۹۸ برگزار شد. در این نشست حدود ۱۵ دانشگاه از منطقه قفقاز و ۱۵ دانشگاه ایرانی حضور یافته و در خصوص نحوه و مسیر همکاریهای آتی گفتگو کردند.
نشست وزرای کشورهای D۸ در تهران و همدان نشست وزرای کشورهای D۸ در تهران و همدان در تاریخ ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزار میشود. در این نشست که انتظار میرود چند وزیر از کشورهای عضو D۸ حضور یابند، اساسنامه تأسیس دانشگاه D۸ در شهر همدان، در بالاترین سطح نهایی میشود.
تأسیس «مرکز چین شناسی» در دانشگاه علامه طباطبایی پیرو تفاهم دانشگاه علامه طباطبایی با دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای، تأسیس «مرکز چین شناسی» در دانشگاه علامه طباطبایی نهایی و از فروردین ماه اجرایی شده است.
با توجه به روند همکاریهای اقتصادی و سیاسی دو کشور ایران و چین و افزایش وزن اثر گذاری کشور چین در معادلات جهانی، امید میرود که این مرکز در شناخت بهتر این کشور و یافتن سیاستهای اصولی به مسئولان کشور خدمت ارائه دهد.
افتتاح دفتر کنفوسیوس چین در دانشگاه مازندران دفتر کنفوسیوس چین در دانشگاه مازندران افتتاح میشود، این مرکز بعد از رایزنیهای دوساله با نهادهای داخل کشور و هماهنگی با کشور چین برای توسعه همکاری با کشور چین در اردیبهشت سال جاری با هدف اولیه فراگیری زبان چینی راه اندازی میشود.
راه اندازی مرکز تحقیقات غرب آسیا با همکاری کشور چین مرکز تحقیقات غرب آسیا با همکاری کشور چین راه اندازی میشود. اولین مرحله تأسیس این مرکز بعد از مذاکرات دو ساله با طرف چینی و نهادهای داخلی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ با حضور ۳۰ تن از محققان چینی، سفیر چین در تهران و مقامات و رؤسای دانشگاههای ایرانی افتتاح میشود. این مرکز تحقیقاتی در آینده توسط محققان دو طرف اداره میشود.
نقشه همکاریهای علمی ایران و مجارستان نهایی میشود نشست رؤسای دانشگاههای ایران و مجارستان در دانشگاه یزد در تاریخ ۸ و ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزار میشود. رؤسای دانشگاههای اتوس لوراند، سنت استوان، نیرگ هازا، کاپشوار، سملوایز، دبرسن، سگد، پچ و تکنولوژی و اقتصاد کشور مجارستان و سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان و سفیر مجارستان در ایران، دبیر و مقامات کنفرانس رؤسای دانشگاههای مجارستان، تعدادی از مسئولان وزارتی و مقامات نهادهای علمی این کشور به همراه رؤسا و مسئولان دانشگاههای ایرانی عضو کارگروه همکاریهای علمی در این نشست حضور مییابند و نقشه راه همکاریهای چند سال آینده دو کشور نهایی میشود.
دوره آموزشی سطح عالی سیاست گذاری تحقیقاتی در آلمان دوره آموزشی سطح عالی سیاست گذاری تحقیقاتی در آلمان برگزار میشود، این دوره بر اساس نقشه راه همکاریهای دو کشور ایران و آلمان و با هزینه و حضور مدرسان برجسته جهانی در شهر بن آلمان در اواخر اردیبهشت سال جاری برای ۲۰ محقق و سیاست گذار پژوهشی ایرانی بر گزار میشود.
۱۵ پروژه مشترک بین ایران و آلمان نهایی میشود همزمان با پایان فراخوان دریافت طرحهای پژوهشی بین دو کشور ایران و آلمان در فروردین ۱۳۹۸، ۷۵ پروژه مشترک دریافت شده است که در نهایت، ۱۵ مورد آن نهایی و عملیاتی خواهد شد.
افتتاح مرکز پایش دادههای هواشناسی کشاورزی در دانشگاه شیراز مرکز پایش دادههای هواشناسی کشاورزی در دانشگاه شیراز با همکاری کشور چین افتتاح میشود. بر اساس توافقات صورت گرفته با کشور چین سه مرکز پایش هوا، در دانشگاههای شیراز، صنعتی اصفهان و گیلان راه اندازی خواهد شد. هزینههای دستگاههای مربوط حدود ۱۲۰ الی ۱۵۰ هزار دلار است که توسط کشور چین تأمین و دستگاهها وارد کشور شده است. اولین مرکز در اواخر سال گذشته در دانشگاه گیلان افتتاح شد و این مرکز دومی است که در دانشگاه شیراز در هفته اول اردیبهشت افتتاح میشود.