به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یوسف داودی نایب رییس کمیته دام، طیور و آبزیان مجلس در گفت و گویی پیرامون وضعیت قیمت گوشت در کشور اظهار کرد: سالانه ۱۰ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور که عمدتاً از فروش نفت و گاز به دست میآید برای واردات نهادهای دامی هزینه میشود. به عبارت دیگر این ارز به این دلیل در اختیار واردات قرار میگیرد که نهادهای دامی ارزانتر به دست مرغداران، دامداران و کشاورزان برسد تا آنها هم تولیدات خود را با قیمت پایین تری تولید و به دست مصرف کننده نهایی که مردم هستند برسانند.
تخصیص ۱۰ میلیارد دلار ارز دولتی برای واردکنندگان نهادهای دامی نمی تواند هدف اصلی را تامین کند
وی ادامه داد: اما این هدف هرگز محقق نمی شود و دامداران و خریدارن گوشت و لبنیات، رضایت کافی از قیمتها ندارند و پروتئینهای دامی بسیار گران به دست مردم می رسد. در واقع این ۱۰ میلیارد دلار ارزی که با قیمت ۴۲۰۰ تومان در اختیار واردکنندگان نهادهای دامی قرار میگیرد نمی تواند هدف اصلی را تامین کند.
واردات بی رویه برخی از اقلام کمر کشاروزان داخلی را شکسته است
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات بی رویه برخی از اقلام کمر کشاروزان داخلی را شکسته است تصریح کرد: واردات نهادهای دامی باعث شده که کمر تولیدکنندگان و کشاورزان داخلی شکسته شود زیرا مثلاً ذرتی که با ارز دولتی وارد کشور می شود باعث می شود قدرت رقابت از دست ذرت کاران داخلی گرفته شود از سوی دیگر هم باعث شده است که کشاورزان رغبتی برای زراعت نداشته باشند و در نهایت به شهرها کوچ میکنند که جمعیت روستاها هم به شدت رو به کاهش است.
هیچ نظارتی بر گوشت های وارداتی با ارز دولتی صورت نمی گیرد
داودی ضمن انتقاد از نبودن نظارت بر گوشت های وارداتی اظهار داشت: هیچ کنترلی بر گوشتی که با ارز دولتی وارد کشور می شود صورت نمی گیرد تا به صورت عادلانه بین مردم توزیع شود و متاسفانه تعداد خاصی از افراد و مجموعه ها هستند که این گوشت را ارزان می گیرند و آن را در بازار آزاد و با قیمت آزاد به فروش میرسانند که باعث می شود قیمت گوشت تا ۱۰۰ هزار تومان بالا رود.
¼ درآمدهای نفتی و گازی کشور صرف واردات نهادهای دامی میشود
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: از این ۱۰ میلیارد دلار ارز دولتی که به نهادهای دامی اختصاص پیدا کرده است رانت خواران و افرادی که از بیت المال سوء استفاده می کنند بیشتر بهره می برند تا مردم. این ۱۰ میلیارد دلار در واقع ¼ درآمدهای نفتی و گازی کشور است که صرف واردات نهادهای دامی میشود تا لبنیات ارزان به دست مردم برسد، اما می بینیم که این مهم در عمل محقق نشده است و بهترین راهکار این است که یارانه آن به خود مصرف کننده نهایی یعنی مردم داده شود.
قاچاق دام به خارج از کشور بسیار افزایش یافته است
داودی با اشاره به افزایش قاچاق دام به خارج از کشور گفت: در حال حاضر قاچاق دام به خارج از کشور بسیار افزایش یافته است در حالی که در سال های قبل، قاچاق دام از خارج به داخل کشور بیشتر بود و علت آن اختلاف قیمت دلار است و اگر خرید با یارانه دولتی درست طراحی شود جلو این قاچاق دام گرفته می شود و پروتئین به صورت کاملا ارزان به دست مردم می رسد.
نایب رییس کمیته دام، طیور و آبزیان مجلس در ادامه به افزایش بیماری متابولیک به دلیل روغن و شکر وارداتی اشاره کرد و گفت: گسترش بیماری های متابولیک در بین مردم به خاطر افزایش واردات شکر و روغن است و به جای آن بهتر است پروتئین، لبنیات و روغن حیوانی در اختیار مردم قرار گیرد و راهکاری را تعریف کنیم که یارانه نهایی هر فرد که از بابت پروتئین و نهادهای دامی تخصیص می یابد مستقیم بابت خرید همین اقلام هزینه شود نه کالاهای دیگر.
مصرف سرانه گوشت در کشور به ۶/۵ کیلوگرم کاهش یافته است
وی در پایان از کاهش سرانه مصرف گوشت به دلیل افزایش قیمت انتقاد و خاطرنشان کرد: متاسفانه مصرف سرانه گوشت در کشور ما به ۶/۵ کیلوگرم در سال رسیده است در حالی که در کشورهایی مثل ترکیه ۲۷ کیلو و در کشورهای اروپایی بالای ۴۰ کیلوگرم است.