آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۲۵۵۰
باقری در نشست خبری مطرح کرد

تحصیل سالانه بیش از ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران/ کتاب «تاریخ فارسی گستری در گیتی» تدوین می‌شود

معاون زبان فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور وزارت علوم با اشاره به آغاز تدوین کتاب تاریخ فارسی گستری در گیتی گفت: سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند.

تحصیل سالانه بیش از ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران/ کتاب تاریخ فارسی گستری در گیتی تدوین می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بهادر باقری معاون زبان فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست خبری با اشاره به اهمیت پرداختن به گسترش زبان فارسی در سراسر دنیا گفت: وظیفه وزارتخانه‌های مختلف در برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌ها به ویژه در امر توسعه زبان و ادب فارسی بسیار مهم است و در این زمینه وظیفه سنگینی را بر دوش ما می‌گذارد.

وی ادامه داد: مرکز همکاری‌های علمی بین المللی طی ۴۰ سال گذشته حدود ۳۰۰ استاد را برای برگزاری کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی، شرق شناسی، ایران شناسی و ... به کشور‌های مختلف اعزام کرده است که تعداد این کرسی‌ها ۶۰ عدد بوده است.

باقری عنوان کرد: غیر از برگزاری کرسی‌های زبان و ادب فارسی ۲۰۰ دانشگاه در جهان نسبت به تدریس درس زبان فارسی اقدام می‌کنند یا زبان فارسی را تحت عنوان یک رشته تحصیلی دارند.

معاون زبان فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور وزارت علوم با بیان اینکه وزارت علوم قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین بخشی است که در حوزه گسترش زبان و ادب فارسی اقداماتی را انجام داده و در دست اجرا دارد گفت: به زودی چشم انداز آینده خود به عنوان سند راهبردی گسترش زبان فارسی اعلام خواهیم کرد که طی آن مشخص است در ۵ الی ۱۰ سال آینده چه کار‌هایی را انجام می‌دهیم.

باقری بیان کرد: در وزارت علوم با کمک دانشگاهها، استادان و به ویژه دانشگاه پیام نور برنامه ریزی کرده ایم تا آموزش زبان فارسی را در کنار برگزاری کرسی‌ها و دوره‌های آموزشی به شکل مجازی در سطح عمومی و حتی دریافت مدرک زبان فارسی آموزش دهیم این موضوع با توانمندی علمی و تکنیکی که در دانشگاه‌های داخلی داریم می‌تواند بسیار موثر واقع شود.

معاون زبان فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور وزارت علوم درباره برگزاری آزمون استاندارد سنجش زبان فارسی (سام فا) اظهار داشت: چهارمین دوره آزمون سام فا را امسال برگزار کردیم که طی آن علاوه بر ایران این آزمون در ۴ کشور دیگر به صورت همزمان برگزار شد. هر دانشجویی که قصد تحصیل در ایران را داشته باشد باید در این آزمون شرکت و مدرک آن را دریافت کند.

به گفته وی سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند که ابتدا باید زبان فارسی را یاد بگیرند این تعداد نشان دهنده جمعیت زیاد زبان آموزان را نشان می‌دهد. همچنین ۵ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل در خارج از کشور داریم که زبان فارسی را می‌خوانند.

باقری با بیان اینکه زبان فارسی و گسترش آن در دانشگاه‌های خارجی صرفا کار آکادمیک و دانشگاهی است گفت: استادانی که به منظور آموزش دوره‌های زبان فارسی و برگزاری کرسی‌ها به خارج از کشور اعزام می‌شوند صرفا زبان آموز نیستند و باید این توانایی را داشته باشند که درباره جامعه ایران و توانمندی‌های آن با خارجی‌ها گفتگو کنند و ضمن تعامل با آن‌ها به عنوان رایزنان فرهنگی ایران در کشور‌های مختلف شناخته شوند.

معاون زبان فارسی و ایران شناسی در خارج از کشور وزارت علوم درباره تاخیر در پرداخت حقوق اساتیدی که به منظور ارتباطات بین المللی به کشور‌های خارجی اعزام می‌شوند بیان کرد: از آنجایی که در پرداخت حقوق اساتید قدری تاخیر داشتیم از بانک مرکزی درخواست داریم به مسائل ارزی این معاونت عنایتی داشته باشند تا استادان اعزامی با مشکل روبرو نشوند و با خیال راحت بتوانند مسائل و ارتباطات بین الملل را پیگیری کنند.

باقری در ادامه صحبت‌های خود درباره آغاز تدوین کتاب تاریخ پارسی گستری در گیتی گفت: استادانی که به کشور‌های خارجی اعزام شده اند سفرنامه‌ها و اطلاعات خوبی را دارند که با جمع آوری آن‌ها می‌توانیم کتابی را آماده و در دسترس عموم قرار دهیم از این رو در تلاشیم تا کتاب چند جلدی تاریخ پارسی گستری در گیتی را آغاز کنیم.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر مراکز آموزش زبان و ادب فارسی در ۱۵ دانشگاه کشور فعال هستند که به متقاضیان و دانشجویان خارجی زبان فارسی می‌آموزند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۴
فارسی

" ورود افراد معتاد اکیدا ممنوع "

و

" محرمانه مستقیم "

چی میشه؟
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار