آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۳۲۰۷
یادداشت دانشجویی|

آینده‌ روشن انقلاب بعد از ۴۰ سال

با تمام حربه‌ها، فتنه‌ها، جنگ‌ها و دشمنی‌ها انقلاب دارد به ۴۰ سالگی خود نزدیک می‌شود و تا به امروز تمام محاسبات دشمن با الطاف‌ الهی دچار خطا شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر صفابخش؛* واقعه خونین ۱۷ شهریور ۵۷ که موجب کشتار مردم با گلوله مستقیم رژیم شاهنشاهی شد تصور دشمن را به سمتی برد که فکر کردند پس از این واقعه هولناک مردم از ترس، دیگر با امام همراهی نخواهند کرد بطوریکه در مهرماه ۵۷ سازمان سیا در گزارشی سری پیش‌بینی کرد که شاه ایران تا سال‌های‌سال برتخت سلطنت باقی خواهد ماند.
 
اما صد روز بعد، رژیم پهلوی با وجود حمایت تمام قد آمریکا سقوط کرد. چه شد که دستگاه محاسباتی آمریکا دچار اشتباه شد و مردم بدون ترس به میدان آمدند و انقلاب به ثمر نشست؟ سعی دارم در این یادداشت به این پرسش در حد وسع خود پاسخ دهم.

مکرر در آزمون‌های زندگیِ خود دچار دوگانه ترس و امید شده‌ایم؛ درواقع این دو به مانند کفه‌های ترازو هستند که افزایش یکی باعث کاهش دیگری می‌شود. همانطور که می‌دانید ترس موجب ایستایی و امید موجب شکوفایی می‌شود. فوکو فیلسوف فرانسوی می‌گوید: وقتی مردم خطر را بی‌آنکه رفع شده باشد پشت سر می‌گذارند، شجاعتشان بیشتر می‌شود.
 
از این جمله می‌توانیم اینگونه استنباط کنیم که عدم ترس مردم در مواجه‌های بعدی با ارتش شاهنشاهی ناشی از پشت سر گذاشتن خطر رو‌به‌رویی با رژیم، در شهریور ۵۷ بود. حالا دیگر به جای آنکه مردم از حکومت بترسد و حکومت امید داشته باشد که اعتراض‌ها را مهار خواهدکرد، حکومت می‌ترسید و مردم امیدوار بودند.

مثال امروزی برای جمله‌ی فوکو، اعمال مجدد تحریم علیه ایران در ۱۳ آبان می‌باشد؛ با اعلام تحریم مجدد از جانب آمریکا این کشور با القای ترس از شرایط پسا تحریم تا حدودی توانست در داخل تقاضا را نسبت به عرضه افزایش دهد و ترس از قحطی ایجاد کند، اما با رسیدن به ۱۳ آبان و مواجه شدن مردم با ترسشان، شجاعتشان افزایش یافت و تعادل به بازار بازگشت و دیگر کمتر شاهد احتکار بودیم.

حکومت‌های سلطنتی و حتی افرادی که با تفکرات سلطنتی حکومت می‌کنند همواره سعی دارند با القای ترس، مردم را از معادلات سیاسی حذف کنند و مردم را به گوشه‌نشینی ترغیب کنند؛ نمونه آن ترامپ می‌باشد. او در مسئله دیوارکشی مرز مکزیک، ایران، معاهده‌های بین‌الملل، ارسال نیرو به ونزوئلا، توییت‌های همیشگیِ خود و نمونه‌های متعدد دیگر همواره سعی کرده شخصیتی نامتعادل و غیرمنطقی از خود به دنیا مخابره کند که این نشان از تفکرات سلطنتی و خلاف دموکراسی او دارد.

اما مسئولیت و رسالت یک حکومت مردمی و برآمده از مردم آن است که هرجا ترس در حال فراگیری است از امید بگوید؛ درسال‌های اخیر باتوجه به شرایط پیش‌آمده، عده‌ای در داخل کشور دچار نگرانی از وضعیت آینده شده‌اند، اما رهبرمعظم‌انقلاب با نگاهی توحیدی در پایان اغلب بیانات خود از آینده‌ی روشن سخن گفته‌اند و این آینده را قابل دسترس دانسته اند.

در واقع یکی از راهبرد‌های اساسی دشمن جهت مقابله با انقلاب اسلامی ایجاد ترس در دل‌ها و تصویرسازیِ آینده‌ای نامعلوم به‌منظور جلوگیری از پویایی و پیشرفت انقلاب اسلامی می‌باشد که باید جهت مقابله با آن هوشیارانه برخود کرد که خدایی ناکرده در زمین دشمن بازی نکنیم.

حال با تمام این حربه‌ها، فتنه‌ها، جنگ‌ها و دشمنی‌ها این انقلاب دارد به ۴۰ سالگی خود نزدیک می‌شود و تا به امروز تمام محاسبات دشمن با الطاف‌الهی، رهنمود‌های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری و بصیرت ملت ایران دچار خطا شده است و یقینا از این پس هم محاسبات آن‌ها دچار خطا خواهد شد. وظیفه همگان هست که بیش از پیش جهت تبیین آینده‌ی روشن انقلاب تلاش کنند و تمام توان خود را جهت تحقق این آینده بکار گیرند.

 سپهر صفابخش- مسئول علمی اقتصادی حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار