وزیر علوم با اشاره به ارزیابیها و توقف فعالیت ۷۰ مرکز غیرانتفاعی در کشور بیان کرد: سیاست گذاریها باید با حضور و استفاده از اندیشه نخبگان علمی صورت گیرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی وزیر علوم در حاشیه دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی در جمع خبرنگاران به سیاستهای وزارت علوم در خصوص دانشگاههای غیر انتفاعی اشاره کرد و گفت: این دانشگاهها یا به معنای دیگر دانشگاههای غیر دولتی که در آموزش عالی جایگاهی ویژهای در سیاست گذاری آموزش عالی برخوردار است، اما به شرط رعایت استانداردها و شاخصهای وزارت علوم تحقیقات فناوری این حمایتها صورت میگیرد. در واقع بخش کلی آموزشهای غیردولتی در حوزه تربیت دانشجو فعالیت میکنند. اما این بخش اگر بخواهد به حوزه پژوهش نیز ورود کند باید شاخصهای استاندارد در این بخشها را رعایت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: طبیعی است وزارت علوم هر ساله این واحدهای غیر دولتی یا غیر انتفاعی را مورد ارزیابی قرار میدهد و پس از ارزیابیهایی که ما در سالهای گذشته از این مراکز داشتیم از جمع مؤسسات غیردولتی در سال ۹۲ که بیش از ۳۰۰ مرکز بودند حدود ۵۰ مرکز تعطیل شدند و این تعطیلی براساس قانون و در نتیجه ارزیابیها اتفاق افتاد.
وزیر علوم همچنین خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی فعالیتهای حدود ۷۰ مرکز به دلیل اینکه شاخصهای موجود و کیفیت لازم را نداشتند متوقف شد و امیدوار هستیم همه مراکز بتوانند با رساندن شاخصهای خود به وضعیت استاندارد امکان فعالیت را داشته باشند.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: سیاست گذاری در دنیا معمولاً بر مبنای علمی و محاسبات، پژوهشها و ارزیابیهای علمی انجام میگیرد؛ بنابراین همه جا از جمله در ایران سیاست گذاریها باید با حضور و استفاده از اندیشه نخبگان علمی صورت گیرد؛ بنابراین انتظار ما این است که در برنامه ریزی ها، سیاستگذاری استاندارد و محققین و گروههای علمی بیشتری به کار گرفته شوند.
غلامی بیان کرد: رویکردهای استفاده از نخبگان در سیاستگذاریهای علمی طی سالهای اخیر حفظ شده، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.