به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آئین اختتامیه «سیزدهمین جشنواره شعر فجر» عصر امروز شنبه ۱۳ بهمنماه با حضور مقامات و اهالی فرهنگ و ادبیات در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد و اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی به همراه مسئولان بنیاد شعر و ادبیات داستانی حضور دارند.
بهمن ساکی دبیر علمی سیزدهمین جشنواره شعر فجر در ابتدا با آرزوی روزی که شعر سراسر سرود عدالت و برابری همه جهانیان باشد از وصول ٤١٩٧ اثر به دبیرخانه جشنواره خبرداد.
در این دوره در بخش «درباره شعر» مشترکاً به دو کتاب بوطیقا و سیاست در شاهنامه و کتاب «تاثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی» نوشته حسن جوادی برگزیده شدند.
برگزیدگان مبلغ ٦٠ میلیون تومان بعلاوه لوح و تندیس جشنواره را دریافت کردند.
در این مراسم از قاسم آهنین جان شاعر با سابقه خوزستانی برای چهاردهه فعالیت تجلیل شد.
اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی در این مراسم گفت: انقلاب ما به فرموده امام خمینی (ره) انفجار نور بود. گاهی در مباحث انقلاب را فرهنگی و یا ایدئولوژیک مطرح میکنند اما چه فرهنگی و چه ایدىولوژیک باشد به هرحال در شکلگیری انقلاب باورهای مردم، در منش و روش مردم فرهنگ حرف اول را میزند.
وی با بیان اینکه آنچه این انقلاب را ماندگار کرد در حقیقت گفتوگو و واژههایی است که در زبان مردم جاری شد، افزود:
آنچه میتواند بخشی از ادبیات جامعه ما را ماندگار کند شعر است.
در ادامه در بخش شعر کودک و نوجوان آثار برگزیده معرفی شدند. البته در این بخش برگزیده معرفی نشد اما دو اثر شایسته تقدیر شدند که شامل کتاب حسین تولایی با عنوان «احتیاط کنید پرندهها پای سفره صبحانهاند» و کتاب «خداحافظی در خیابان پاییز» سروده مریم اسلامی است. این دو شایسته تقدیر مشترکاً پانزده میلیون تومان به همراه لوح و تندیس جشنواره را دریافت کردند.
در این برنامه اعلام شد با همکاری وزارت ارشاد و مرکز نخبگان نیروهای مسلح جوانان نخبه میتوانند دوره سربازی خود را در جایگاه و شرایطی که شان فرهنگیشان اقتضا میکند، سپری کنند.
در ادامه مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ازبیات داستانی ایرانیان گفت: طی پنج سال گذشته تا به امروز ١٥ رویداد ملی را برگزار کردهایم، در کنار جشنوارهها آییننامه انجمنهای ادبی توسط وزیر ارشاد ابلاغ شد و برای اولین بار انجمنهای ادبی دارای سند شدند.
وی به طرح سرباز فرهنگ اشاره کرد و این اتفاق را نادر دانست و گفت: امیدواریم طی این طرح، جوانان نخبه را به پروژههایی که در شان فرهنگ هست متصل کنیم تا دوران سربازی خود را سپری کنند.
گودرزی رییس بنیاد نخبگان نیروهای مسلح هم در این مراسم گفت: نخبگان حوزه فرهنگی پس از طی ١٤ ماه طرح پژوهشی و دفاع از آن بعلاوه ٤٥ روز آموزش نظامی کارت پایان خدمت دریافت خواهند کرد.
وی سرباز فرهنگ را در واقع بکارگیری نخبگان دانشگاهی رشتههای علوم انسانی و رشتههای مرتبط در حوزههای فرهنگ دانست
در ادامه این مراسم با حضور وزیر ارشاد جایزه یک عمر دستاورد شعر فجر به «سیدعلی موسوی گرمارودی» اهدا شد.
در ادامه برگزیدگان بخش شعر بزرگسال اعلام شد که در آن به سه اثر جایزه تعلق گرفت، کتاب «مخالف خوانی» جواد زهتاب شایسته تقدیر شد. همچنین دو اثر برگزیده مشترک عبارتند از؛ «روح اندوهگین یک شاعر» سیدرضا محمدی
و کتاب «دومینو» سروده ابوذر پاکروان این دو برگزیده شصت میلیون تومان مشترکاً به همراه لوح و تندیس دریافت کردند.