به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم پایانی سیزدهمین جشنواره از شعر فجر عصر امروز با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در کتابخانه ملی برگزار شد.
بر اساس این گزارش صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه شعر با ایران همزاد است، تصریح کرد: هزاران سال تاریخ ایران به گونهای پا به پای شعر حرکت کرده و به امروز ایران رسیده است.
وی با بیان اینکه شعر چشمه حیات ایرانی است، توضیح داد: این همراهی موجب شده شعر چشمه حیات ایرانی باشد و چون آب گوارا و روان در رودخانه تاریخ ایران جریان داشته باشد. ما ملتی بوده و هستیم که با شعر سخن گفتهایم با آن ارتباط برقرار کردهایم و حتی پیامآور آسمانی زرتشت درگاتاها پیامش را با زبان شعر منتقل کرده است.
به گفته وی شعر هویت ایرانی و جوهره ایران است. همه جا ما را با شعر میشناسند. شاعران ما پرچم ایران ما هستند. در هر دورهای از تاریخ پر فراز و نشیب ایران هرگاه که حادثه مهمی بوده در پیش نیاز آن شعر هم بوده است. همراهش شعر جریان داشته و در پسینهاش شعر حرکت کرده است.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون که ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب را پشت سر میگذاریم به گونهای مدیون شعر و شاعران و وامدار کلمات شاعرانه هستیم.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انقلاب ایران انقلاب کلمات است. کلمهای که گاهی در قالب خطابه و گاهی شعر جاری شده و به گونههای مختلف واژگان شاعرانه در انقلاب راه یافتند تا شعر و شاعری به انقلاب رسید.
عالیرتبه ترین مقام مسئول در وزارت ارشاد سهم قابل توجهی از شاعران ایرانی را در تهییج فعالیتهای اجتماعی در سالهای ۴۲ تا ۵۷ برشمرد و گفت: چه بسیار کسانی که به خاطر واژگان زندانی شدند و چه کسانی که به خاطر کتاب شعر به زندان افتادند.
وی افزود: وقتی سهم تاریخ انقلاب را مینگریم چشم شاعران آن منطقه برجسته میشود. من در منطقه خودم خراسان، شاعران بزرگی را دیدهام و میشناسم که در تأسیس انقلاب نقش داشتهاند. از اخوان تا شفیعی کدکنی که با سرودههایشان هیجانات اجتماعی را به طرف آزادی، استقلال و مقاومت کشاندهاند اما یکی از عزیزانی که سبقه خراسانی دارد آقای موسوی گرمارودی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاعرانی چون او از طریق شعرهای سیاسی، اجتماعی و نوآئینی حرکتهایی از سال ۴۲ تا ۵۷ ایجاد کردهاند، گفت: شعر نوآئینی جریان شعری میان حماسی، مذهبی و گاهی عرفانی است اما ما در شعرهای موسوی گرمارودی اشعار نوآئینی را برجسته میبینیم.
وی در پایان سخنانش ضمن اشاره به آمار انتشار کتاب طی سالهای ۵۷ تا دی ۹۷ خاطرنشان کرد: پس از انقلاب خوشبختانه جریان شعر و شاعری طی ۴۰ سال اخیر رو به رشد بوده است. طی سالهای ۵۷ تا دی ۹۷ حدود ۴۵ هزار و ۴۰۰ کتاب چاپ اول داشتهایم که ۳۱ هزار و ۲۸ کتاب مربوط به شاعران بوده است.