آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۳۵۷۲

طالبان در روسیه با رهبران اپوزیسیون افغان دیدار می‌کند

انتظار می‌رود طالبان با رهبران اپوزیسیون افغان در مسکو در روز‌های آتی و احتمالا سه‌شنبه دیدار کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، این دیدار میان اپوزیسیون افغان و طالبان می‌تواند موقعیت دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان را تضعیف کند که خود را خارج از چرخه مذاکرات برای پایان دادن به جنگ ۱۷ ساله این کشور می‌بیند.

صبغت الله احمدی، یکی از سخنگو‌های وزارت خارجه افغانستان گفت: در حال حاضر، ما لازم نمی‌بینیم که چنین نشستی برگزار شود. ما می‌دانیم که چنین نشستی به افغانستان برای دستیابی به صلح ابداً کمکی نمی‌کند.

وی ادامه داد، روسیه رسماً اذعان داشته که مذاکرات برای پایان جنگ در افغانستان باید تحت رهبری کابل باشد اگر که آن‌ها به دنبال یک صلح دائم هستند امیدواریم که به وعده خود عمل کنند.

مقام‌ها و اعضای احزاب سیاسی افغانستان گفته‌اند که دعوت برای گفتگو در مسکو که قرار است روز سه‌شنبه و چهارشنبه باشد برای نمایندگانی از یک گروه گسترده از نخبگان سیاسی کشور شامل سه حزب اصلی افغانستان ارسال شده است. هنوز مشخص نیست که چه کسی سازماندهی این نشست را برعهده دارد و چه کسانی در آن حضور خواهند داشت.

در میان بسیاری از سیاستمداران افغانی که قرار است به مسکو بروند، می‌توان به حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق و عطا محمد نور، والی سابق و یکی از رهبران جماعت اسلامی اشاره کرد. همچنین محمد محقق، رهبر حزب وحدت قرار است در این نشست در مسکو حضور داشته باشد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر نیز اعلام کرد که این گروه قرار است نمایندگانی از دفتر سیاسی خود در دوحه را به این نشست اعزام کند.

برخی از افرادی که این دعوت نامه‌ها را دریافت کردند، گفته‌اند که گروهی از مهاجران افغان در مسکو چنین مذاکراتی را ترتیب داده‌اند، اما محل برگزاری آنکه هتل پرزیدنت متعلق به کرملین است و تعداد ویزا‌های مورد نیاز نشان می‌دهد که دست‌کم سازماندهندگان این نشست ارتباط نزدیکی با دولت روسیه دارند.

یکی از مقام‌های ارشد افغان گفته که زمیر کابولوف، فرستاده رئیس جمهوری روسیه به افغانستان در این ابتکار عمل دست دارد.

در بسیاری از گفتگو‌ها درباره احتمال برگزاری چنین نشستی، دولت کابل مشخصاً گفته که تنها با طالبان وارد مذاکرات مستقیم می‌شود و مذاکراتی که در آن دولت یکی از چند گروه و حزبی باشد که با طالبان سر میز مذاکره بنشیند را نمی‌پذیرد.

یکی از مقام‌های ارشد طالبان نیز در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه کسی این نشست را سازماندهی کرده، گفته که این نشست از سوی فدراسیون روسیه ترتیب داده شده است.

با وجود آنکه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اشاره‌ای به این نشست نکرده، اما خبرگزاری تاس گزارش داد که گفتگو‌ها ارتباطی به مذاکرات رسمی‌ای ندارند که دولت روسیه قبلاً میزبانش بود. این کنفرانس نوامبر در مسکو به میزبانی سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه برگزار شد که در آن نمایندگانی از طالبان حضور داشتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار