سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى با اشاره به افتخارات این سازمان گفت: خوشبختانه ٦نشان بین المللى از سازمان فرهنگى ملل متحد دریافت کردیم که آخرین آن مربوط به سال ٩٧ است.
به گزارش خبرنگار اجتماعى خبرگزارى دانشجو، شاپور محمدزاده سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى امروز پیش از ظهر در نشست خبرى واقع در باغ موزه دفاع مقدس بیان کرد: ٤٠سال پیش انقلاب اسلامى به رهبرى پیامبرگونه حضرت امام به پیروزى رسید و حضرت امام این انقلاب را انفجار نور نامیده است.
وى ادامه داد: ایام دهه فجر بهترین فرصت براى بحث و گفتگو در حوزه نظام است که ما در این مدت، در زمینه هاى سیاسى، اجتماعى، فرهنگى و... دستاوردهاى بسیار خوبی داشته ایم.
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى با اشاره به میزان تفاوت رتبه علمى کشور، خاطرنشان کرد: قبل از پیروزى انقلاب اسلامى، کشور ما در مباحث علمى رتبه ٥٢ را دارا بود، اما به جهت تلاش جوانان این مرز و بوم، رتبه علمى کشور ما در رتبه ١٦ قرار دارد.
محمدزاده افزود: این تفاوت نشان مى دهد که بعد از پیروزى انقلاب، ٤٨ درصد به جمعیت کشور ما اضافه شده است و کاهش قدرمطلق بى سوادان از ١٤ میلیون و٢٠٠هزار نفر به ٨/٨ میلیون نفر در سال ٩٥ رسیده است.
وى با بیان اینکه ماموریت نهضت سوادآموزى در حوزه افراد ١٠تا٤٩ سال است، یادآور شد: در گروه افراد ١٠تا٤٩ سال، امروزه تعداد بى سوادان ٢/٦٩٢/٣٨٩ نفر است که از این تعداد، ٣٦٠/٠٠٠ نفر آن را اتباع بیگانه تشکیل مى دهند.
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى اضافه کرد: در این گروه سنى، درصد باسوادى ما در سال ٩٥، ٩٤/٧ درصد بوده است، اما برآورد ما این است که براى سال ٩٧ این رقم به ٩٥/٧ درصد برسد.
محمدزاده با تاکید بر اینکه بیش از ٧٥ درصد فعالیت نهضت مختص زنان است، تصریح کرد: در راستاى کاهش اختلاف درصد میان زنان و مردان که عدالت جنسى است، بیش از ٧٥ درصد فعالیت این سازمان به زنان اختصاص پیدا کرده است. وى عنوان کرد: قبل از انقلاب در سال ٥٥، اختلاف باسوادى بین زنان و مردان ٢٣/٤ درصد بود، اما در سال ٩٥ این درصد به ٦/٨ کاهش پیدا کرده است.
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى در بخش دیگرى با اشاره به اختلاف باسوادان در مناطق شهرى و روستایى، اظهار کرد: اختلاف باسوادى میان مناطق شهرى و روستایى قبل از انقلاب ٣٥درصد بوده و در سال ٩٥ به ١٢/٣ کاهش پیدا کرده است.
محمدزاده ادامه داد: لازم به ذکر است که ٥٥درصد از فعالیت هاى نهضت به روستاها اختصاص پیدا کرده است.
وى در تکمیل سخن خود بیان کرد: از سال ٩٤تا٩٧، ٣٥٠ مرکز محلى را تجهیز و تاسیس کردیم زیرا از سال ٧٩تا٨٦، ٣٥١٢ مرکز یادگیرى تعطیل شدند و از سال ٩٤تا٩٧ مورد تجهیز و تاسیس قرار گرفتند.
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزى با تاکید بر چاپ کناب براى قشر کم سواد، گفت: از ابتداى شروع فعالیت نهضت، ٥٠ عنوان کتاب براى قشر کم سواد جامعه چاپ کردیم که تعدادى از آن آموزش داده مى شود.
محمدزاده افزود: ٧٠هزار آموزش دهنده در حال آموزش به کم سوادان هستند و ٨٠٠ هزار مهاجرین خارجى در کلاس هاى سوادآموزى شرکت کرده اند.
وى در پایان با اشاره به افتخارات سازمان نهضت سوادآموزى، خاتمه داد: خوشبختانه ٦نشان بین المللى از سازمان فرهنگى ملل متحد دریافت کردیم که آخرین آن مربوط به سال ٩٧ است.