کد خبر:۷۴۳۹۷۰
در دیدار روسای دو دانشگاه ایرانی و عراقی مطرح شد

شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق باید هر چه سریعتر ایجاد شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر تسریع در ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق گفت: برای ایجاد این شعبه باید عملیاتی‌تر جلو برویم و ریشه‌ای‌تر تصمیم بگیریم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر قصی عبدالوهاب السهیل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق و هیئت همراه با رویکرد اصلی ایجاد شعبه دانشگاه در عراق با یکدیگر دیدار کردند.

کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به پیشینه دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: تاریخچه این دانشگاه که بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی ایران است به راه‌اندازی دارالفنون توسط امیرکبیر در ۱۶۷ سال پیش برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون حدود ۱۲ هزار دانشجو در این مجموعه مشغول به تحصیل هستند که ۲ هزار نفر از آن‌ها را دانشجویان رشته‌های فوق تخصصی تشکیل می‌دهند.

کریمی مجموع اعضای هیئت علمی دانشگاه را یک هزار و ۸۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۱۱ دانشکده و ۱۴ بیمارستان آموزشی با بیش از ۵ هزار تخت بیمارستانی در تمامی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به ارائه خدمات آموزشی و درمانی در این مجموعه مشغول هستند.

وی افزود: نزدیک به یک هزار دانشجوی بین‌المللی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. با تکیه بر تحصیل ۱۸۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و قرابت‌های فرهنگی میان دو کشور امید داریم همکاری‌های علمی بیش از گذشته گسترش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به سفر خود و معاون بین‌الملل دانشگاه در شهریورماه سال جاری به عراق و دیدار با وزیر وقت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق اشاره کرد و اظهار داشت: طی این سفر همچنین امکان بازدید از تعدادی از دانشگاه‌های و مراکز آموزش عالی این کشور نیز فراهم شد که حاکی از امکان توسعه تعاملات دانشگاهی داشت.

کریمی افزود: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت جدی ایجاد شعبه خود در کشور عراق را با گذراندن مراحل قانونی و کسب مجوز‌های اولیه پیگیری کرده که با توجه به ملاقات انجام شده با مسئولان آستان امام حسین (ع) و حضور دانشجویان مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا در دانشگاه، توافقاتی برای راه‌اندازی شعبه در این شهر مقدس صورت گرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد که حضور وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق در ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران زمینه‌ساز حمایت از ایجاد شعبه دانشگاه در این کشور باشد.

دکتر قصی عبدالوهاب السهیل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق نیز گفت: بسیار خوشحالم که در این سفر امکان آشنایی و تعامل با برترین دانشگاه تخصصی و فوق تخصصی ایران در حوزه پزشکی فراهم شد.

وی با اشاره به حضور دانشجویان عراقی به ویژه در مقاطع Undergraduate در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال‌های گذشته و اعطای بورسیه‌های تحصیلی به آن‌ها اظهار داشت: دیدگاه اینجانب در وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق تعمیق و توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور و همکاری در زمینه توسعه آموزش پزشکی در عراق است.

عبدالوهاب السهیل با تأکید بر پیشرفت‌های علمی ایران در عرصه‌های مختلف علوم پزشکی به ویژه سلول‌های بنیادی، ماموگرافی و پیوند کبد، پیشنهاد ایجاد مراکز پژوهشی مشترک، اجرای پروژه‌های پژوهشی مشترک میان دانشمندان و متخصصان دو کشور و برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت سه تا شش‌ماهه برای اساتید عراقی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق از ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در این کشور حمایت می‌کند، بیان داشت: انتظار می‌رود این شعبه به لحاظ پیشرفت و کیفیت آموزشی در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد.

وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق از علاقه‌مندی کشور‌های مختلف برای ایجاد شعب دانشگاهی در عراق خبر داد و گفت: با تکیه بر نزدیکی دو کشور به لحاظ فرهنگی، اولویت این وزارتخانه بر همکاری با جمهوری اسلامی ایران است تا ثابت کند که شیعیان امکان پیشرفت در زمینه‌های علمی و تخصصی‌ترین مباحث را دارند.

وی به مذاکرات میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه کوفه در حوزه پیوند کبد و سلول‌های بنیادی و دانشگاه مستنصریه در زمینه تشخیص سرطان سینه و همکاری‌های پژوهشی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به علاقه‌مندی دو دانشگاه عراقی برای توسعه همکاری‌های در حوزه‌های ذکر شده باید به صورت عملیاتی‌تر و در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت، بلندمدت و آموزش دانشجویان، اساتید و متخصصان برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در جمع‌بندی این نشست با تأکید بر اینکه برای ایجاد شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق باید عملیاتی‌تر جلو برویم و ریشه‌ای‌تر تصمیم بگیریم، گفت: این شعبه می‌تواند بستری برای جذب دانشجویان عراقی و حتی منطقه باشد و در آینده نزدیک به مجموعه‌ی آموزشی بسیار قوی تبدیل شود.

کریمی گفت: متأسفانه دو کشور در ضوابط اداری این کار با مسائلی روبرو هستند و ما مسئولان هستیم که با نگاه به آینده و حرکت رو به جلو باید تسهیل گر و راهگشای این تصمیم بزرگ باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار