وی تاکید کرد: اگر قرار است نسخهای برای حل مشکلات داده شود باید مشکلات براساس مسائل روز مورد بررسی قرار گیرند، مثلا امروز بحث فضای مجازی خیلی داغ است، باید ببینیم چه نسخهای برای رفع مشکلاتی که در این فضا هست، وجود دارد.
بذرپاش گفت: سرعت تغییرات و تحولات بسیار بالاست و نباید در گذشته باقی بمانیم، اگر در گذشته باقی بمانیم با مشکل روبرو می شویم.
بذرپاش گفت: نوسازی سیستم این نیست که خوبیهایی که ابتدای انقلاب وجود داشت مانند اخلاص، پرکاری، تقوا داشتن، سادگی، صفا و صمییت را نبینیم، اینها جزو الزامات مدریت و باید هم باشد.
وی با اشاره به اهمیت کارآمدکردن اجزای مختلف کشور، گفت: در چهل سالگی انقلاب اجتماعیسازی برای واقعی کردن رفتارهای اجتماعی سیاسی و اجتماعی عموم و فراهم کردن زمینه مساعدتتر که درگیر نسخههای کاذب نشویم و مردم را در نظام حل مسائل درگیر کنیم و جوانسازی سیستم، از مسائلی است که باید به آنها توجه کرد.
وی با بیان اینکه حلقه مفقوده کشور، حلقه مدیریت است، افزود: گلهمندی مردم از بسیاری از بخشها حق آنها است، البته در چند سال گذشته خدمترسانی به نقاط مختلف کشور کم نشده ولی مردم رضایتمندی زیادی ندارند.
بذرپاش ادامه داد: دلیل نارضایتی مردم این است که مواجهه با آنها غلط بوده و هست و باید این اجتماعسازی را حل کنیم و تا وقتی این موضوع حل نشود، مردم درگیر دوقطبیسازیها میشوند که بستر و زمینه آماده پذیرش هر گونه دو قطبی مانند یک روز جنگ و صلح، یک روز فیلترینگ و عدم فیلترینگ است.
نمایند سابق مجلس با بیان اینکه ما با آزمون و خطا جلو میرویم و به تجارب توجهی نداریم، اظهار داشت: برخی تئوریپردازان دولت را به اینجا رساندند که مسائل غیرقابل حل است.
فیلترینگ آن است که نگذارند در یک جلسه تخصصی حرفتان را بزنید
سیّد عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی هم در آیین گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: بعضی آقایان که می بینید بدمستی میکنند چیزی نمیخورند بلکه کافی است یک ذره برایشان اطلاعاتی برسد یا بخش مثبت آن یک قطره از آن شراب که مربوط هست به رودخانه ابرار می زنند همان یک قطره کاری می کند که کن فیکون می شود.
وی در پاسخ به کسانی که می گویند چگونه از انقلاب دفاع کنیم با بیان اینکه انقلاب دفاع ندارد و هرچه هست حمله و تهاجم و کارهای بزرگ و خیر است گفت: فقط از وقتی فضای مجازی آمده و این فضا قبل آن که بر عقلانیت استور باشد بر احساسات و ایهام گویی استوار است. لذا برخی موقع شبهه ای در مقایسه باعث می شود نسل جدید متوجه نشود که انقلاب چه کرده است.
ضرغامی ادامه داد: در عموم مولفه هایی که به سازندگی کشور و توجه به مردم مربوط میشود اعداد و رقام بگونه ای است که هرگونه قیاس با گذشته مع الفارق است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه در برخی از حوزه ها همان دو سه سال اول به اندازه کل پهلوی کار شد و برخی مقایسه ندارد گفت: درمورد زنان ادعا می کنند انقلاب اسلامی با یکسری محدودیت هایی چون حجاب در حوزه زنان چه کرده است؟
وی با بیان اینکه درمورد زن که زمین بازی غرب است چند نکته بگویم اظهار داشت: قبل انقلاب اساتید دانشگاه 1/4زن بودند و امروز 20درصد اساتید دانشگاه زن هستند. دانش آموختگان زن دانشگاه در سال 54 شش درصد بود و امروز به 44درصد رسیده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نهادهای مردمی و NGOها کمتر از ده تا داشتیم که عمدتا وابسته به پهلوی و تشکیلات فرح دیبا بود و امروز دو هزار NGO مستقل فعال در کشور ثبت شده است.
ضرغامی ادامه داد: امید زندگی زنان 54بوده و امروز 78 است و از پزشک زن که 3500 تا بوده و 60هزار پزشک زن داریم و پزشک متخصص که597 نفر بوده و امروز 30هزار نفر داریم.
وی با بیان اینکه از مجلس شورای اسلامی که در سال 59 قانون خوب و مترقی برای زنان تصویب کرد بگیرید تا حوزه های فرهنگی و هنری زنان فعال هستند گفت: قبل از انقلاب داستان نویسان زن کمتر از 10نفر بودند و امروز فقط 4هزار نویسنده داستانی در حوزهخانم ها داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه امروز سینماگران می گویند در دنیا دو سینمای آمریکا و ایران وجود دارد، افزود: این را آقای کیانیان میگوید. امروز جدی ترین فیلم سینمای ما همین فیلم خانم آبیار است که از شاهکارهای جدید سینمای کشور است ولی در هالیوود یک کارگردان زن نمی تواند چنین فیلم داستانی قوی و پرکشش بسازد.
ضرغامی گفت: اساتید تعقیب کنند ببینند آن حوزه هایی که دشمن تعریف کرده است ما چقدر در آن حرف حساب داریم، چون ما امروز زنده ایم و رهبر نیمی از جهان هستیم و رهبر دنیای مقاومت در برابر رهبر دنیای استکبار یعنی آمریکا هستیم خیلی مناسب است که حتما آسیب شناسی کنیم و اشکالات مان را از موضع قدرت برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: اگر آسیب شناسی و نقد و تجدید نظر در برخی رویه ها نکنیم پرچم آن را دشمن و جریانات انحرافی در دست می گیرند و فتنه هم قاطی شدن حق و باطل است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه کسی نیست که فضای مجازی را قبول نداشته باشد، اظهار داشت: دو قطبی فیلترینگ و عدم فیلترینگ یک دوقطبی خائنانه است و من بارها اعلام کرده ام که فضای مجازی را خدا برای نجات انقلاب اسلامی آفرید. اگر نبود فضای مجازی و فضایی که نیروهای انقلابی «آتش به اختیار» در اختیار دارند و روشنگری می کنند معلوم نبود با این الیگارشی ها و باندهایی که آمده اند صدای همه را خفه کنند تا بیانات رهبر انقلاب شنیده نشود چه اتفاقی می افتاد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه قوانین مدیریتی اروپا برای کنترل فضای مجازی را قبول داریم گفت: اگر نظام و دولت و مجلس، این فضا را مدیریت کند این اسمش فیلترینگ نیست.
وی خاطرنشان کرد: فیلترینگ، آن است که در یک جلسه تخصصی میخواهید حرفتان را بزنید، اما اجازه ندهند و تحمل یک نقد سازنده را در یک جلسه کارشناسی نداشته باشند، این فیلترینگ است. اما آنکه ما میگوییم مدیریت کنیم و کاری کنیم که این امکان در اختیار مردم بیاید کجایش فیلترینگ است؟ اینها باید روشنگری شود چون در دست و پای حرف های سیاسی می افتد و بعضی ها هم که روش کارمندی دارند مزد میگیرند و مطلب می زنند.
ضرغامی ضمن بیان اینکه جنبش استادی اگر می خواهد درست کار کند باید شور و شعور را با هم هماهنگ کند و از کلمات نترسد گفت: ممکن است شما جملهای بگویید و تیتر کنند که فلانی طرفدار فیلترینگ است. اصلا ترس ندارد و همانطور که در جنگ بچه های ما دست خالی رفتند و بزرگترین افتخارها را تا امروز آفریدند دلیل اش این بود که نترسیدند. باطل سرابی بیش نیست و ریشه ندارد و کف روی آب است پس باید با شجاعت حرف را گفت.
وی با بیان اینکه حتی کسانی که ادعای خودی بودن میکنند ممکن است غلط حرف بزنند و اشتباه بروند و مردم را منحرف می کنند و داخل جریانات قدرت قرار گرفته اند و از آنها تبعیت میکنند گفت: حرف حق را می زنی به جای اینکه قبول کند حداقل صبر نمیکند که با بزرگترش هماهنگ کند. برخیها اجازه می گیرند که حرف حق را قبول کنند یا نه؛ که به تعبیر قرآن همان ایمان دستوری است.
عضو شورای عالی فضای مجازی ضمن بیان این نکته که الان برخی موقع ها در تشکیلات نیروهای انقلاب هم همین وضع است گفت: یک حرف حق که زده میشود یک برادری می گوید این کجا هماهنگ شد و کجا اجازه گرفت؟ این با نظر فلان آقا مخالف است.
ضرغامی با تاکید بر اینکه جنبش استادی باید با بصیرت در میدان باشد و آسیبشناسی کند، اظهار داشت: عمده آسیبهای ما هم مربوط به رویهها و روشهاست و در اصول مشکلی نداریم.
وی با اشاره به برخی اظهارات درخصوص تغییر قانون اساسی خاطرنشان کرد: به دوستانی که این روزها با صداقت تغییر قانون اساسی را مطرح میکنند میگویم که اصلا مشکلات قانون اساسی نیست و این بحث انحرافی است چون قانون اساسی ما مترقی است و ما از ظرفیت های قانون اساسی استفاده نکردهایم. خیلی از مدیران و شخصیتها ظرفیتهای قانون اساسی را نمیدانند و نمیدانند چه مترقی است. چند تا اشکال در جایی می بینند و می گویند قانون اساسی را تغییر دهیم. دشمن که تکلیف اش مشخص است ولی دوستان ما نباید در این بازیها بیفتند. اگر بحث فساد می کنیم، قبل از اینکه بگوییم سیستماتیک و شبکهای است، باید روزنه های فساد را از بین ببریم. دولت و مجلس در این زمینه موظفند ولی هیچ کار اساسی در این خصوص نشده است.
عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه قوانین درست است ولی اجرای آن را دست کارمندی داده اند که اگر نصف شب یک دکمه را می زند و کلی ثبت سفارش شد و به یکباره دیدیم که چندهزار خودروی خارجی راحت وارد کشور شد اما هیچ کس فکر نکرد کجا روزنه های فساد است تا آنجا را ببندیم. اصولگرا و اصضلباحطلب اگر میخواهند خدمت کنند روزنههای فساد را احصا کنند که بغل گوششان فساد نشود.
ضرغامی با بیان اینکه آدمهایی که حرف حق نمیزنند یا منافع دارند، یا می ترسند و یا شهامت طرح حق را ندارند، تصریح کرد: جریانی به هدایت جنبش استادی باید راه بیفتد که اشکالات گذشته برطرف شود و این انقلاب عظیم به دور آسیبهاییکه بر آن وارد شده راه سعادت را آنطور که شایسته است بپیماید.
خسرویان در آیین چهلسالگی انقلاب:تفکرهای تحجرگرا و غربگرا از موانع رشد انقلاب هستند
عرفان خسرویان رئیس بسیج اساتید تهران بزرگ هم در این مراسم، مأموریت اصلی دانشگاهها را حل مسائل جامعه و عموم مردم دانست و گفت: اولین شرط تداوم انقلاب اسلامی، گسترش عدالت در جامعه است، موضوعی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده ولی با این حال نتوانستیم در این حوزه خیلی موفق عمل کنیم.
وی افزود: بازآفرینی نهادها، سازمان ها و دستگاههای مختلف در جمهوری اسلامی بهترین مصداقی است که میتوان برای گسترش و بسط عدالت به آن اشاره کرد. موضوع مهم دیگر، اولویتبندی منطقی و علمی چالش ها و نیازهای موجود در کشور است که در این مسیر لازم است به ارکان مختلف عدالت اجتماعی توجه بیشتری کنیم.
خسرویان تصریح کرد: در راستای اجرای درست عدالت، ما در دهه پنجم انقلاب باید شایسته سالاری را مد نظر قرار دهیم و از انتخاب مدیران سرمایه سالار در پستهای مختلف کشور خودداری کنیم.
وی با اشاره به لزوم توجه جدی به موضوع استقلال اقتصادی گفت: استقلال اقتصادی با توسعه اقتصاد درونزا حاصل میشود و دور زدن ساختارهای اصلی کشور، خیانت به اصول نظام جمهوری اسلامی ایران است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: آزادی ساختاری با بلوغ مدیران و احترام به اصل تکلیف محقق میشود و مهم ترین موانع رشد و آفت های تهدیدکننده انقلاب قدرتطلبی و انحصارطلبی مدیران کشور و تفکرات تحجرگرایی و غربزدگی این افراد هستند و باید بدانیم که اگر از نخبگان و متخصصان در اداره کشور استفاده نکنیم قطعا با مشکلات جدی در آینده نزدیک روبرو خواهیم بود و در واقع به مردم و کشور خیانت کرده ایم.
خسرویان اضافه کرد: دو تفکر متضاد تحجرگرا و غربگرا از موانع رشد انقلاب اسلامی هستند که در تفکر اول، برخی بدون ارائه راهحل با افراط گرایی به دنبال عقب راندن کشور هستند و در تفکر دوم نیز تنها راه حل مسائل کشور را، در آغوش غرب رفتن میدانند که در واقع هر دو تفکر باعث سرد شدن و بی انگیزگی نیروهای انقلابی کشور خواهند شد.
وی گفت: وقتی جناحها عقبنشینی کنند، انقلاب از مسیر اصلی خود خارج شده و فرصتطلبان وارد صحنه میشوند که این موضوع قطعا منافع ملی را به خطر می اندازد و باید بیشتر به آن توجه کنیم.
* پاسخ اساتید دانشگاه به چهار سوال ذهنی مردم درباره انقلاب و تجلیل از 40 استاد دانشگاه
در این مراسم یک پنل تخصصی نیز با ریاست ابن الدین حمیدی قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور برگزار شد که در این پنل به چهار سوال ذهنی که مردم با آن روبرو هستند توسط اساتید دانشگاه پاسخ داده شد، سوالاتی مانند اینکه چه ضرورتی داشت که انقلاب کردیم؟ این انقلاب در کدام بستر سیاسی اجتماعی صورت گرفت؟ انقلاب چه دستاوردهایی داشته است؟ و سرنوشت این انقلاب به کجا میانجامد؟
همچنین به مناسبت چهلمین سال انقلاب از 40 استاد دانشگاه که دستاوردهای ذهنی در رابطه با انقلاب داشتهاند، تجلیل شد.