عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: دیپلماسی علمی میتواند نقش مهمی در تقویت بین دولتها و نهادهای مردم محور داشته باشد و ابزار مهمی برای سیاست خارجی کشورها شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه تهران ، پنجاه و هفتمین جلسه مشاوران بینالملل دانشگاه تهران به میزبانی دانشکده دامپزشکی، با حضور محمدباقر قهرمانی، معاون بینالملل دانشگاه و برخی از مسئولان و مشاوران بینالملل برگزار شد.
در این جلسه سعیده لطفیان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در سخنانی درباره اهمیت دیپلماسی علمی و راهکارهای عملی برای گسترش آن با وجود محدودیتهایی که در راه گسترش روابط بینالملل وجود دارد گفت: «دیپلماسی علمی میتواند نقش مهمی در تقویت بین دولتها و نهادهای مردم محور داشته باشد و دیپلماسی عمومی ابزار مهمی برای سیاست خارجی کشورها شده و برای دستیابی به توسعه پایدار، ابزار قدرت نرم برای کشورها است و اهمیت زیادی پیدا کرده و میتواند به حل چالشهای جهانی کمک کند».
وی افزود: «دیپلماسی علمی در مواردی که روابط سیاسی مطلوبی وجود ندارد، میتواند مسیر ویژه ارتباطی برای انجام همکاریهای بینالمللی باشد».
لطفیان بهعنوان نمونه از کشور ژاپن که بر خلاف برخی مشکلات سیاسی با همسایگان، توانسته روابطش را از طریق دیپلماسی علمی تقویت کرده و نهادینه نماید یا کشورهایی مانند چین، عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس بهخوبی توانستهاند از این راهکار استفادههای بهینه کنند یاد کرد.
وی همچنین با اشاره بهاینکه پس از توافق هستهای و برجام، امیدواری زیادی برای افزایش همکاریهای بینالمللی بهوجود آمد تصریح کرد: «به دلیل اهداف سیاستهای خارجی مجبوریم بیش از دیگران برای بینالمللی شدن تلاش کرده و با اتخاذ راهکارهای مناسب چالشهای مختلف اعم از چالشهای سیاسی و چالشهای امنیتی را تبدیل به فرصتها کرده و از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم».