وزیرعلوم تحقیقات و فناوری با اشاره به سهم ایران در حوزه علم و فناوری از روابط بینالملل گفت: باید زمینههای پذیرش دانشجویان غیرایرانی را در دانشگاههای داخل بیش از پیش توسعه دهیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو منصور غلامی، وزیرعلوم تحقیقات و فناوری در صبح امروز در نهمین نشست سراسری مدیران و معاونان بین الملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری مراسم تقدیر از فعالیتهای علمی بین المللی دانشگاهها در سال ۹۶-۹۷ برگزار شد، گفت: تمامی تغیرات و تحولاتی که در حوزه بین المللی تاکنون به آن اشاره شده است حاصل حرکت قوی و راهبردهایی است که به طور مستمر انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه علم و فناوری جایگاه خوبی داریم، اما سهم خوبی از روابط بین الملل در حوزه علم و فناوری نداریم.
غلامی بیان کرد: با توجه به سابقه دیرینه مراکز علمی کشورمان و اینکه افتخار داریم قدیمیترین دانشگاه دنیا را در ایران داشته باشیم باید سهم خود را از روابط بین الملل در حوزه علم و فناوری بالا ببریم.
به گفته وی بسیار مورد انتظار است که فاصله ایجاد شده را با سرعت و قدرت طی کنیم.
وزیر علوم بیان کرد: تاکنون در حوزه عرضه دستاوردهای علمی توانسته ایم به جایگاههای خوبی برسیم؛ لذا باید در حوزه بین الملل هم چنین موفقیتی را برای خود به ارمغان بیاوریم.
وی در خصوص مبادله دانشجو با دانشگاههای سراسر دنیا اظهار داشت: دانشجویان ما عمدتا در دانشگاههای مختلف دنیا پذیرفته میشوند و موفق عمل میکنند بدون تعارف هر کدام از دانشگاههای دنیا در بخش پذیرش دانشجویان ایرانی را که سابقه خوبی از خود نشان داده اند در اولویت قرار میدهند، اما ما در پذیریش دانشجویان خارجی خوب عمل نکرده ایم. علیرغم آن دانشگاههای ما میزبان دانشجویان غیرایرانی متعددی هستند، اما این دانشجویان صرفا در رشتههایی که شرایط تحصیلش در ایران فراهم است (مثل رشته زبان و ادب فارسی) تحصیل میکنند یا اینکه برای آنها شرایط حمایتی را در دانشگاههای خود فراهم کرده ایم.
وی ادامه داد: بنابراین یکی از وظایف ما در حوزه روابط بین الملل توسعه زمینههای پذیریش دانشجویان غیرایرانی است که باید در این راستا تلاشهای زیادی صورت گیرد.
به گفته وی یکی از روشهایی که میتواند در این مسیر ما را همراهی کند ورود به همکاریهای مشترک با دانشگاههای سراسر دنیا است یا ایجاد شعبههای دانشگاههای ایرانی در خارج از کشور.
غلامی بیان کرد: ظرفیت دانشگاههای بزرگ ما در اکثریت رشتههای علمی و تخصصی علاوه بر رشتههای مختص ایران بالا است و ما میتوانیم از این پتانسیل در جهت پذیرش دانشجویان خارجی بهره بگیریم لذا باید این موضوع را با قدرت بیشتری پیگیری کنیم.
وزیر علوم گفت: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری و برنامه توسعه کشور و همچنین دستورالعملهای تعیین شده در وزارت علوم تمامی محورهای برنامهها با تمرکز بر توسعه روابط بین المللی پی گرفته میشود چرا حاصل آن انتقال دانش و فناوری به داخل کشور و توسعه دیپلماسی علمی است.