عضو سابق شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان گفت: جواد ظریف با استعفایش تیتر اخبار جهان را از «شکست استراتژیک آمریکا» به «اختلاف در نظام ایران» تبدیل کرد.
محمدحسین غریبی، عضو سابق شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به استعفای وزیر امور خارجه گفت: جواد ظریف استعفا کرد؛ دقیقا در روزی که میتوانست تاریخ ساز باشد. تاریخی به شکوه هشت سال مقاومت در عرصه بین الملل و دومین جنگ جهانی علیه یکی دیگر از ملل مقاومت. جواد ظریف با این حرکت تیتر اخبار جهان را از «شکست استراتژیک آمریکا» به «اختلاف در نظام ایران» تبدیل کرد.
غریبی تصریح کرد: معادلات نظام پیچیده جهانی در بسیاری موارد میتوانست به نفع ایران به چرخش دربیاید، ولی بالعکس چرخید. یکی از همین بالعکس چرخیدنها استعفای ظریف بود در اوج شکوه پیروزی مقاومت در منطقه و دیگری، پیروزی چهل میلیونی در انتخابات ۸۸، که آنجا نیز موسوی معادله را به نفع نظام سلطه چرخاند.
عضو سابق شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان در ادامه افزود: نمیدانم این چرخاندن معادلات با آنور آب هماهنگ میشود یا نه، ولی الحق و الانصاف بسیار دقیق و به موقع پیروزی تاریخی را به شکست سیاسی تبدیل میکنند.
وی گفت: البته اگر از انصاف نگذریم نقش دو نفر از اعضای دولت در این استعفاهای ناگهانی بسیار موثر است و به اندازه کل دولت، آدم برای جایگزینی دارند و باند قدرتی برای خود تشکیل داده اند و کم کم دارند رقبا را کنار میزنند. واعظی و نوبخت به تنهایی یکه تاز میدان شده اند و تقریبا میشود گفت، کل دولت باید امورات خود را با این دو نفر تطبیق دهد؛ وگرنه یا باید استعفا دهند و یا باید استیضاح شوند. نقش نوبخت در استعفای قاضی زاده هاشمی را نباید بی تاثیر دانست و در استعفای ظریف نیز نقش واعظی را.
این فعال دانشجویی اظهار کرد: یکی دیگر از سناریوهایی که اکثر قریب به اتفاق تحلیلگران به آن معتقد هستند، سناریو نجات از هواپیما در حال سقوط دولت است. شاید وزرا میخواهند دولت را با مشکلاتش تنها بگذارند، ولی نمیدانم چرا در عوض اینکه در حال نجات خودشان هستند مردم را نیز نجات بدهند و یا حداقل آنان را از سقوط هواپیما مطلع کنند، نه تنها این کار را انجام نمیدهند؛ بلکه وقتی خارج میشوند لگدی به این هواپیما در حال سقوط میزنند که زودتر با تمام سرنشینان سقوط کند.
غریبی خاطرنشان کرد: شانه خالی کردن از شکستهای تاریخی که به اسم پیروزی در پاچه ملت چپانده شده نیز یکی دیگر از این سناریو هاست. از برجام گرفته تا ۲۰۳۰ و پاریس و لوایح استعماری نهاد شفافیت مالی افای تی اف که نان و آبمان به تک تکشان گره خورده بود و وقتی تصویب و یا بدون اجازه اجرا میشدند تازه میفهمیدیم که وقتی میگویند که نان و آبمان به آنها گره خورده بود یعنی چه؟ چون پس از گره خوردن نان و آبمان یا این معاهدات، این معاهدات یا می شدند ابر شتابان و نان و آبمان را با خود بالا میبردند و یا می شدند آفتاب سوزان که هرجه نان و آبمان را به آنها گره میزدیم میسوخت و از بین میرفت.
عضو سابق شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان تاکید کرد: با تمام این اوضاع و احوال، غرض از این ماجرا آن بود که دوستان ظریف را مظلوم، نمایان کنند و در کنارش دستاورد نظام اسلامی را در بایکوت اخبار جهانی فرو برند که بحمدلله واصل شد و گرنه با خیل درخواستهای اطرافیان و نزدیکان و نمایندگان همیشه در صحنههای مضحک، ظریف سرجای خود میماند و محکمتر از همیشه و با خیالی راحت از عذاب وجدان به کار خود ادامه میدهد، چون این بار با سیل عظیم درخواستها برای ماندن مواجه شده.
وی اظهار کرد: البته ما هم از ماندن ایشان در سمت وزارت امور خارجه استقبال میکنیم. چون در انتهای دولت با ایشان کارها داریم و باید در مقابل تمام آن شکستهایی که به اسم پیروزی به ملت خوراندند پاسخگو باشند.