تیمی متشکل از افراد خلاق و فارغالتحصیل دانشگاههای ایرانی و آمریکایی کنار هم قرار گرفتهاند تا با فعالیت خود منبعی از اطلاعات ژنتیکی افراد جامعه ایجاد کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سبک زندگی افراد باید مثل ردپایشان، مختص خودشان باشد. راهی که هر فرد برای حفظ سلامتی خود در آن قدم برمیدارد باید متفاوت از سایرین باشد.
همین رویا باعث شکل گیری یک ایده شد. اساس این ایده این بود: «هر آدمی متناسب با وضعیت ژنتیکی خود و شرایط اولیهای که دیانایاش برای او فراهم میکند، زندگی خود را رقم بزند. زیرا از تغذیه و ورزش گرفته تا پوست و مو و پاسخ بدن ما نسبت به داروهای مختلف، همه و همه تحت تاثیر ژنتیک ما قرار دارد.»
این ایده رشد کرد و حالا بر اساس آن یک استارتاپ راه اندازی شده و مشغول فعالیت است. در این تیم بیش از ۲۰ نفر از افراد مستعد و فارغالتحصیلان بهترین دانشگاههای ایران و آمریکای شمالی کنار هم جمع شدهاند. تجارب و آوردههای هر کدام از سبب شده است که هر یک از این افراد کولهباری از موضوعات جدید را برای استارتاپ به ارمغان بیاورند که باعث توسعه فعالیت آن شود.
سید عارف سلیمانیان مدیر استارتاپ «لایف اند می» با بیان اینکه تلاش ما تحقق دو هدف کوتاهمدت و درازمدت است بیان کرد: این استارتاپ با ارائه خدمات به مشتریان خود به آنها کمک میکند تا خود نهفته شان را بشناسند و سنگبنای ژنتیکی خود را لمس کنند. در نهایت نیز با توجه به توصیههای متناسب برای تغذیه و تندرستی برنامه ریزی کنند.
وی ادامه داد: در دید کلان به موضوعی فراتر از این مسئله میاندیشیم. در این استارتاپ به ازای جمع آوری هر نمونه حجم هنگفتی از اطلاعات ژنتیکی ذخیره میشود. تحلیل مولفههایی که در گزارشها برای مشتری بررسی میشود، نیازمند در دست داشتن تنها قطرهای از این دریای اطلاعات است. حقیقت این هست که یکچنین دیتابیس ژنتیکیای در داخل کشور و مختص ژنتیک جامعه ما وجود ندارد. فکر میکنم ماموریت بزرگ این استارتاپ نیز از همین جا سربرمیآورد؛ که علاوه بر خدماتی که به صورت فرد به فرد ارائه میشود، تبدیل به بستری برای اجرای فعالیتهای پژوهشی و آماری شویم.
به گفته سلیمانیان، جمعآوری چنین دیتابیسی در آینده نهچنداندور باعث ایجاد منبعی از اطلاعات ژنتیکی افراد جامعه میشود که اصلیترین مرجع اطلاعات ژنتیک برای انجام هر گونه کار پژوهشی و علمی در این زمینه خواهد بود. این اطلاعات برای جامعه پزشکی مفید است و از سویی برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی دیگر نیز مثمر ثمرمی شود. این استارتاپ تا کنون توانسته ۳۰۰۰ کیت جمعآوری نمونه را آمادهسازی کند.
این استارتاپ برای توسعه فعالیتهای خود در تعامل با مرکز فناوریهای همگرا معاونت علمی قرار دارد و از حمایتهای این مرکز نیز برای توسعه فعالیتهای خود بهره برده است.