آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۱۸۳۶
رشاد:

دانشگاه‌های ما اسیر کلیشه‌اندیشی هستند/ ۴۶ مانع برای اندیشه‌ورزی را مطرح کرده‌ام

رئیس حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی گفت: بزرگترین مشکل پیش روی ما در دانشگاه‌ها کلیشه اندیشی است و تا زمانی که نتوانیم این مشکل را از سر راه برداریم نمی‌توانیم به تولید علم و تحول در آن برسیم.

دانشگاه‌های ما اسیر کلیشه‌اندیشی هستند/ لزوم ارجاع به نظریه‌های تاریخ‌ساز و تحول‌آفرین

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد رئیس حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی در سومین کنگره کرسی‌های نظریه‌پردازی و مناظره که در واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار داشت: ۴۶ مانع برای اندیشه‌ورزی را مطرح کرده‌ام، اما بزرگترین و عمیق‌ترین موانع، کلیشه‌اندیشی است که متأسفانه در حوزه و دانشگاه‌ها نیز وجود دارد.

رشاد افزود: دانشگاه‌های ما اسیر کلیشه‌اندیشی هستند و علاوه بر اینکه ما دانشگاهیان متعهد، انقلابی، متدین و دارای مسئولیت داریم، اما غالب این افراد نتوانسته‌اند از زندان کلیشه خارج شوند.سلسله ابزار‌ها که بسیاری از آن‌ها جلوه علمی پیدا کرده، الزامات کلیشه اندیشی شده است.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بار‌ها اعلام کرده‌اند که برتری علمی به معنای انتصاب تولیدات علمی به خارج نیست، اما در بسیاری از مواقع می‌بینیم که ارتقا اعضا هیئت علمی بر اساس مقاله ISI است که این موضوع خود نوعی کلیشه اندیشی است.

وی با بیان اینکه به بسیاری از نظریه‌های تاریخ ساز و تحول آفرین حتی یک ارجاع هم نشده است، گفت: تا زمانی که از زندان کلیشه خارج نشویم نمی‌توانیم نظریه پردازی کنیم.

رشاد تصریح کرد: در حوزه‌های علمیه نیز گاهی با مشکل اجتهاد تقلیدی مواجه می‌شویم که باید این رویه اصلاح شود. یک تفاوت میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها این است که در حوزه‌های علمیه قله اجتهاد برای طلبه‌ها تعریف می‌شود که بر اساس آن باید نظریه پردازی داشته باشند، اما در دانشگاه‌ها نقطه نهایی برای دانشجویان مشخص نشده است.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی گفت: دانشجو باید یاد بگیرد چگونه فکر کند و اگر اینگونه باشد موضوع تولید علم در کشور به طور کامل محقق خواهد شد.

وی افزود: در حوزه‌های علمیه نیز گاهی با موضوع اجتهاد تقلیدی مواجه می‌شویم که شاگرد در قالب افکار استاد گیر می‌کند که این موضوع باید اصلاح شود.

رشاد تصریح کرد: بیش از یک دهه زمان صرف شده تا کرسی‌های نظریه پردازی در کشور شناخته و پذیرفته شود چرا که در ابتدا تهمت‌ها و افترا‌هایی به هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی زده می‌شد و اعلام می‌شد که این هیئت قصد نظارت بر نظریه پردازی دارد.

رئیس هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی با بیان اینکه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی یک نهاد بی طرف است، یادآور شد: در اوایل فعالیت این هیئت، برخی افراد حمله‌های تند به این هیئت داشتند، اما صبوری اعضا باعث شد که این نهاد مقبولیت ملی پیدا کند.

وی تأکید کرد: من سال‌های گذشته ۴۶ مانع نظریه پردازی را مطرح کردم که از جمله آن‌ها می‌توان عدم شجاعت، عدم جرأت در نقد، موانع آفاقی، مشکلات فرهنگی، موانع سخت افزاری اشاره کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار