دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی مواد کشور بودجه فعالیتها را بسیار کم دانست و گفت: انجمنهای علمی خواستگاهی برای فعال شدن حس کنشگری دانشجویان هستند.
احمدرضا اکبری پور، دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالوژی کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره فعالیتهای این انجمن گفت: انجمن علمی یک نهاد صنفی است که پایه گذار شروع فعالیت دانشجویی برای دانشجویان ترمهای پایین تراست، درواقع دانشجویان ورودیهای جدید به دلیل حس کنجکاوی و نگرانی از سرانجام آینده شغلی خود به سمت انجمنهای علمی کشیده میشوند.
اکبری پور با بیان اینکه انجمن علمی خواستگاهی برای فعال شدن حس کنشگری دانشجویان است، به فعالیت اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی اشاره کرد و ادامه داد: اتحادیهها مجمعی هستند که از انجمنهای علمی فعال سراسر کشور (شامل انجمنهای علمی تمامی رشتههای ثبت شده دردانشگاه ها) تشکیل میشوند.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالوژی کشور اظهار داشت: اتحادیهها با برگزاری رویدادهای مختلف، ارائه مقالات، مسابقات و بررسی ابعاد پیشرفت علم و فرصت ارائه به استارت آپها میتوانند راهکارهایی را برای پیشرفت علمی دانشگاه ارائه دهند.
برگزاری سالیانه ۶ رویداد دانشجویی
وی افزود: با وجود ظرفیتها و مشکلاتی که درروابط بین الملل و هزینهها وجود دارد ما با همت دانشجویان واساتید دو رویداد بین المللی و به طور متوسط سالیانه ۶ رویداد را در بخش دانشجویی برگزار میکنیم.
اکبری پور عنوان کرد: با چاپ نشریات و کتاب علمی به کمک انجمنهای علمی که ماهیت ترجمهای و تالیفی را در کتابها اعمال کرده اند، توانسته ایم گامی نو را در این بخش برداریم. در بخش پژوهشی با کمک انجمنهای علمی به ارائه مقالات متعدد پرداخته ایم.
به گفته وی، اکثر فعالیتها به کمک دانشجویان انجمن علمی دانشگاههای پلی تکنیک امیرکبیر، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان اتفاق افتاده است، درواقع دانشگاههایی که خواستگاه اصلی علم مهندسی مواد بوده اند.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالوژی کشور گفت: برخی اساتید برای صفر تا صد فعالیتهای مختلف انجمن، همراه دانشجویان هستند و بسیار به دانشجویان کمک میکنند، اما در مقابل اساتیدی هم وجود دارند که در این راه اصلا همراه و همفکر با دانشجویان نیستند. خواستگاه فعالیت تمام انجمنها واتحادیهها رشد دانشجویان است و به کمک مشاورههای اساتید خواستار پیشرفت هرچه بیشتر دانشجویان هستیم.
فاصله صنعت با دانشگاه بسیار زیاد است
اکبری پور صنعت را بیمار دانست و تصریح کرد: فاصله صنعت با دانشگاه بسیار زیاد است، یعنی علمی که در دانشگاهها میآموزیم شاید پنجاه سال آینده به صنعت اضافه شود، درواقع هنوز از روشهایی استفاده میکنیم که چهل سال از استفاده آن در صنعت اروپا گذشته و کاملا منسوخ شده است، این پیامد ناگوار ازطریق ناهماهنگی موجود درصنعت وعلم گریبان گیر کشور ما شده است.
وی با بیان اینکه صنعت هیچ اعتمادی به دانشگاه ندارد و به همین خاطر ارتباطی بین دانشگاه و صنعت شکل نگرفته است، گفت: متاسفانه انجمنهای علمی نیز با یکدیگر ارتباطات چندانی ندارند و دلیل آن عدم حمایت در زمینههای مختلف (از جمله کمبود سرانه انجمنهای علمی) است همچنین برخی دانشجویان تنها برای مطرح کردن خود وارد انجمنهای علمی میشوند و از اهداف اصلی دور هستند.
اکبری پور بودجه اختصاص یافته به انجمنهای علمی را بسیار کم دانست و اظهار داشت: وضعیت بودجه انجمنهای علمی خوب نیست و و با بودجه اختصاص یافته فعلی فقط توان خرید سربرگ و کاغذ را داریم از این رو خواستار افزایش بودجه هستیم.